Kapcsolatok

6 féle kerülendő pasi

egy férfi hatféle arca

Írta: Sabrina Peters

TUDD MEG, MI A KÜLÖNBSÉG A MÉLTATLAN ÉS A TÖKÉLETLEN FÉRFI KÖZÖTT.

Senki sem tökéletes (még te se és én se). Senki sem hibátlan, aki megtestesíthetné a tökéletes nagy Őt (mint ahogy azt a hollywoodi filmek szeretnék elhitetni velünk), de van néhány egyértelmű jel, amitől be kellene indulnia a vészjelzőnek. Ahogy mondtam, senki sem tökéletes, de amikor kapcsolatokról van szó, mindenképp bölcs dolog a szíved mellett az eszed is használni.

Hölgyeim, íme 6 féle fickó, akit ki kell húzni arról a bizonyos listáról.

  1. A FÉLIG-MEDDIG ELKÖTELEZŐDÖTT PASI

Egyik héten akarja a kapcsolatot, a másik héten “inkább legyünk csak barátok” hangulata van. Azt mondja, hogy a barátnője vagy, de ne mondd el senkinek. Nagyszerű. Köszi. Egyik héten virágok és telefonhívások, következő héten síri csend. Hullaszag. Tényleg semmi. Zéró. Még egy Facebook-komment se. Gyönyörűm, ha a kapcsolatod hasonlít a jojóhoz, akkor inkább vágd el azt a kötelet. Olyan férfi érdemel meg, aki teljesen odavan érted, nem játszik veled érzelmi hullámvasutat. Igen, lehet olyan szakasz egy kapcsolatban, ahol mindketten mérlegeltek, hogy mit is akartok, és helyes-e, ha folytatjátok a kapcsolatotokat, de ha ez egy állandó helyzet, és ő alapjáraton “talán-játékot” játszik, akkor legjobb, ha ejted, és olyanokkal töltesz időt, akik valóban értékelnek téged.    

  1. A NAGYJÁBÓL KERESZTÉNY SRÁC

Azt mondja, hogy keresztény, de a viselkedése mást tükröz. Tudja, mit és hogyan kell mondania, de mikor kettesben vagytok, soha meg sem említi a hitét. Jár gyülekezetbe, de inkább a barátok miatt, és azért, hogy te “elégedett” legyél. Álarcot visel, de te a szíved mélyén tudod, hogy nem ugyanabba az irányba halad az életetek. Ne elégedj meg egy langyos, éretlen  “gyülis” fiúval, keress egy igazán Istent szerető férfit, aki Isten jellemét tükrözi az élete minden területén, különösen a veled való kapcsolatában.

  1. A FICKÓ, AKI CSAK “AZT” AKARJA

Ha egy fiú csak akkor hív fel, ha egy gyors hancúrra vágyik, akkor kihasznál, nem tisztel, nem értékel úgy, ahogy kellene. Hazudhatsz magadnak, áltathatod magad azzal, hogy egy nap továbbhalad a kapcsolatotok, de amíg még csak beszélni sem hajlandó határokról és elköteleződésről, addig ne add csak úgy oda magad. Ha megkapja, amit akar, felelősségvállalás nélkül is, akkor addig fog kihasználni, amíg megálljt nem parancsolsz neki. Az egészséges kapcsolatok  sokkal többről szólnak, mint a testiség. Tedd fel magadnak a kérdést: egy futó kapcsolat (aminek nincs igazán jövője) valóban megéri az utána következő gyötrelmet és csalódást?

  1. AZ ÖRÖK MUNKANÉLKÜLI 

Ha nem tudja még magát sem ellátni, akkor rólad sem fog tudni gondoskodni. Ha még 29 évesen is otthon él, és engedi, hogy anyukája mosson rá, akkor ne tervezz vele. Olyan férfit keress, aki feleséget keres magának, és nem egy pótanyukát. Olyan férfit válassz, aki motivált, szorgalmas, és megáll a saját két lábán. Persze lehetnek rövidebb időszakok, amikor éppen megfelelő állást keres, és még vissza is utasíthatják párszor… Nyilván nem erről beszélek. Nem az a tanulság itt, hogy “csak milliárdossal randizz”, hanem az, hogy olyan emberrel állj csak szóba, aki nem fizetteti ki veled a vacsoráját a randitokon, és később nem bízza rád a családfenntartást….           #scrubisaguythatcantgetnolovefromme

  1. A KEGYES HAZUDOZÓ

Ha a legény folyamatosan szépíti a dolgokat, jobb, ha  egy idő után rá sem nézel. Kicsiben kezdődik, például azt mondja, hogy épp tévézik, a következő percben látod egy Facebookon megosztott képen, hogy a haverjaival bulizik. Ne feledd, a bizalom az alapja a jó kapcsolatnak. Nagyon fontos, hogy őszinte és hűséges legyen a párod (és jövendőbeli férjed). Ha folyamatosan kétértelműen és homályosan beszél arról, hogy hol és kivel van, akkor lehet, hogy valamit titkol előtted.  

  1. AZ ÜBER-LEURALÓS FÓSZER

Az rendben van, ha egy pár naponta néhányszor SMS-t küld egymásnak, azzal, hogy “Szeretlek.” Vagy hogy megkérdezi a másiktól “Mit csinálsz épp?”. Az viszont már egyáltalán nem normális, ha a barátod a nap minden pillanatában akarja tudni, hogy hol és kivel vagy, és hogy épp mit csinálsz. Nem egy nagyszerű dolog olyasvalakivel kapcsolatban lenni, aki éjjel-nappal ellenőrizget. Igazából ijesztő! Olyasvalakire van szükséged, aki megbízik benned, nem pedig üldöz. Olyan férfi megfelelő, aki biztonságban érzi magát a szerelmedben, és nem féltékenykedik annyiszor, ahányszor csak szóba elegyedsz a haverjával. Ha folyamatosan vizslatja a telefonod, Facebookod vagy Instád, akkor ne hagyd figyelmen kívül a vészjelzőt, ami megszólal a fejedben. Az a krapek, aki játszmázik veled, és megpróbál manipulálni, lelkiismeret-furdalást akar benned ébreszteni, és uralni akar téged, az egészen egyértelműen nem érdemli meg az idődet.

Bárki is légy, bármilyen élethelyzetben,
kérve kérlek, ne elégedj meg a második legjobbal,
mikor Isten a legjobbat szánja neked.

Fordította: Udvarhelyi Noémi

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: