Kapcsolatok

6 dolog, amit Isten megmutatott a házasságomban

írta: BellaGirl

Negyedik emeleti lakásunk ajtajában állok hajnalban, és csodálom a napfelkeltét. Ma volt az esküvőnk. A srácok épp a kocsiból hordják fel a nászajándékokat, én pedig támasztom az ajtót. Hihetetlenül boldog és persze nagyon fáradt is vagyok. Ugyanakkor boldog elhatározásban: szeretném jól csinálni, én szeretnék igazán jó feleség lenni. Innentől kezdve ez napi imádságommá válik…

Botival már az együttjárásunk alatt, sőt, egyedülállóként is próbáltuk megismerni, megtanulni, most a házasságban pedig a mindennapjaink gyakorlatába építeni azokat az értékeket, amelyeket Isten gondolt el számunkra, a kapcsolatunkra. A következő sorokban megosztok veletek néhány gondolatot, amelyet Isten mélyen a szívembe vésett az elmúlt évek alatt.

  1. Nem várhatom, hogy majd a társam tesz boldoggá

Mikor járni kezdtünk a férjemmel, egyik beszélgetésünk alkalmával kiderült, hogy egyedülállóként mindkettőnknek volt egy pont az életében, amikor azt mondtuk, hogy bár szeretnénk társat, ha nem adatik meg, akkor is megelégedett és boldog életünk lesz Istennel. Tudom, hogy nem minden helyzetben könnyű ezt őszintén kimondani. De rendkívül fontos törekedni arra a szabadságra, melyben tudjuk: életünk nem a megtalált társ által lesz teljes, hiszen egyedülállóként is teljes értékű életet élhetünk a mi Atyánkkal. Ha pedig kapcsolatban vagyunk, hamis elvárás a társunk felé, hogy ő tegyen boldoggá. Azt gondolom, hogy a párunk lehet az öröm, a boldogság és szeretet közvetítője, illetve fantasztikus, ha mindezekben  osztozhatunk vele itt a Földön, de meg kell tanulnunk nem elsősorban tőle függővé tenni az örömünket.

  1. Isten parancsai mögött az ő végtelen szeretete áll

Amíg az Ige párkapcsolatra vonatkozó kéréseit ill. utasításait engem negatív értelemben korlátozó szabályoknak tekintem, addig folyamatosan marad egy rés az Isten iránti elkötelezettségem és a saját szívem vágyai között. Meg kell tanulnom felfedezni Isten jó akaratát és irántam való szeretetét a parancsolatai mögött. (Ez egyébként Isten minden jellegű parancsolatára igaz.)

Például miért válasszunk hitben azonos irányban elkötelezett társat, miért ne járjunk „felemás igában”? Többek között arra a következtetésre jutottam, hogy ilyenformán tud leginkább megvalósulni Isten jó terve a saját, a társam, illetve a közös életünkben egyaránt. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy az Istennel való kapcsolatom ápolása és építése csak valami kompromisszumok árán megtűrt állapot, vagy pedig a társam támogat Isten megismerésében és az általa megálmodott feladatom beteljesítésében.

szerző: Bugovicsné Géczy Ráhel

A teljes cikk a nyomtatott Bella Girl Magazinunk  harmadik számában olvasható. IDE kattintva a nyomtatott magazin előfizethető és a korábbi lapszám megrendelhető.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: