Szépség és divat

Smink nélkül is gyönyörűen

smink nélkül
írta: Csenge

A smink alapvetően nem egy ördögtől való dolog. Ha jól használjuk, kiemeli az előnyeinket, és elfedi a hibáinkat. (Nem ugyanezt tesszük az öltözködéssel is?) Egy jó smink gyakorlatilag olyan, mint egy szép ékszer. Lehetünk enélkül is szépek?

Azt is tudjuk, hogy az a sokféle anyag, amit magunkra kenünk sminkeléskor, nem feltétlen jó a bőrünknek. Eltömíti a pórusokat, kiszárítja a bőrt, szemgyulladást okozhat, és még ki tudja mi minden mást. Mindennap sminket viselni meglehetősen megterhelő a bőrünk számára. Mégis, amikor reggel belenézel a tükörbe, talán ez az első gondolatod: „Így nem mehetek emberek közé!” – és már nyúlsz is az ecsetekért.

Az, hogy nem viselsz sminket, nem jelenti automatikusan, hogy elhanyagolt vagy. Mit tehetsz mégis reggelente, hogy smink nélkül is kihozd magadból a maximumot? Íme néhány tipp:

  • Arcmosás

Először is jó alaposan mosd meg az arcod. Ha van egy puhább keféd, az kiváló erre a műveletre, de egy benedvesített törölköző vagy egy mosdókesztyű is tökéletesen megfelel. Óvatosan, de alaposan dörzsöld át az arcod: ezzel eltávolítod az elhalt hámsejteket. Ha kész vagy, törölközz meg, és paskold és csipkedd meg óvatosan az arcod. Ezzel egy kis színt viszel a reggeli sápadtság helyére, hiszen így serkented a vérkeringést a bőrödben.

  • Hidratálás

Arcmosás után kend be az arcod a kedvenc hidratáló krémeddel. Ez nagyon fontos, hiszen a kiszáradt bőr könnyebben öregszik, és a pattanások kialakulásának is jobban kedvez.

  • Ajkak

Fogmosás után dörzsöld át az ajkaidat is a fogkefével. Ezzel szintén leradírozod róla az elhalt hámsejteket, és serkented a vérkeringést. Utána kend be a kedvenc ajakápolóddal.

  • Szemek

Ha bedagadt szemekkel ébredtél, az egyik legegyszerűbb módszer a problémára a jéghideg kanál. Tarts egy fémkanalat jó hideg vízsugár alá, aztán helyezd a szemedre. Ettől lehúzódik a duzzadás, és felébrednek a szemeid.

  • Szempillák

Szempillaspirál helyett használj szempilla-göndörítőt! Meg fogsz lepődni, hogy mennyit számít!

  • Szemöldök

Ha szeded a szemöldöködet, gyorsan ellenőrizd, hogy nincsenek-e kilógó szálak, ha kell, korrigáld. Ezután egy szemöldökfésűvel szépen igazítsd helyre a szálacskákat.

Ha még mindig nem vagy elégedett az eredménnyel, esetleg használhatsz korrektort, egy kis pirosítót vagy szempillaspirált. A lényeg, hogy a teljes „lemeszeltségtől” óvd a bőröd, hogy néha kicsit fellélegezhessen. A végére még elárulok egy titkot: Minél többet vagy smink nélkül, annál könnyebb lesz megszokni a sminkmentes önmagadat, és talán egy kis idő múlva te is belátod majd, hogy túl szép az arcod ahhoz, hogy állandóan festék mögé rejtsd.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: