Szépség és divat

Minimalista ruhatár

„Nincs egy rongyom, amit felvegyek !”  Kimondtad már ezeket a szavakat a ruhákkal teletömött szekrényed előtt állva?

Felvetted már ugyanazt a ruhát újból és újból, mert csak abban érezted jól magad?

Vagy érezted már úgy, hogy a túl sok ruha kicsordul a szekrényedből?

Mi lenne, ha az egyéniségednek megfelelően egyszerűbben és gondosabban terveznéd meg a ruhatáradat?
Ha a válasz igen, akkor csak arra van szükséged, hogy válaszolj néhány kérdésre.

  • Milyen a te „külsőd” ? Olyan ruhákat válassz, amik illenek hozzád? Ne vásárolj olyat, ami nem hangsúlyozza ki a benned rejlő szépséget.
  • Milyen stílusú ruhák illenek hozzád ? Vizsgáld meg, hogy mi az, ami előnyös neked, tanulmányozd a különféle stílusokat, és válassz olyat, ami kihangsúlyozza az alakodat.
  • Tisztában vagy azzal, hogy milyen színek állnak jól neked? Nem mindenkinek áll jól a barackszín, néhány emberen viszont csodálatos. Nagyon sok könyv és tanfolyam segíthet abban, hogy megtaláld azt a színt, ami a legjobban illik hozzád. De a barátaidat is megkérheted, hogy segítsenek ebben. Ezáltal gyorsíthatod a folyamatot.
  • Szükséged van arra, hogy egy kicsit rendet teremts a szekrényedben? Valószínűleg mindannyiunknak szüksége lenne erre. Vegyél ki mindent a szekrényedből, /fiókodból/polcaidról/, és rakd kupacokba a földön.

Válaszd szét a kidobandókat azoktól,  amiket elajándékozol vagy elcserélsz majd. A megtartásra szánt ruhadarabokat gondosan rakd vissza a szekrénybe.

Tehát akkor állapítsd meg, hogy hol is állsz most. Gondolkozz el, mire van szükséged, és hogy ehhez megvan-e minden holmid.

Ha teljes munkaidőben dolgozol, talán nincs szükséged 5 farmerra, de lehet, hogy pár elegánsabb nadrágra igen.

Ha iskolás vagy, nem kell feltétlenül 6 kosztümkabát, de a hétvégékre ajánlott, ha van egy-két klassz farmerod.

Ha hegyek között élsz, lehet, hogy nem kell 8 fürdőruha , de egy kabátra biztosan szükséged lesz, ha az idő hidegre vált.

Ha elérkezik az idő, hogy új dolgokat vásárolj, légy óvatos. Gondolj a stílusodra, az alakodra és a színekre, amik jól állnak neked.

Az éppen aktuális trendek is lehetnek klasszak, de fontos, hogy jó minőségű darabjaid legyenek. Second hand boltokban is vásárolhatsz, mert itt találhatsz magadnak igazán jó minőségű ruhákat is, amiket kis változtatásokkal feldobhatsz. Ezek a vásárlások is szolgálhatják azt, hogy kitűnj a tömegből, és hogy még jobban önmagad légy.

Azon ruhák hasznosítására, amiket kiszelektálsz, itt van néhány ötlet :

  • Használtruha boltok – biztos van néhány a városodban. (Ha nagyon sok holmitól szeretnél megválni, bizonyára abban is tudnak neked segíteni, hogy eljuttasd hozzájuk.)
  • Csereberélj a barátaiddal– rendezz csajos partit, ahová mindenki elhozhatja a megunt dolgait ,és üzleteljetek egymással!
  • Garázsvásár – Kísérd figyelemmel a hirdetéseket, vagy kérd meg a barátaidat, családodat, hogy értesítsenek, ha tudomásuk van ilyen eseményről. Fogd a cuccaidat, és láss neki beárazni őket!

A ruházatod alapján szerzik az emberek az első benyomást rólad. Egy pillantással felmérhetik, hogy milyen személyiség vagy.

Olyan dolgokat válassz, amikben nagyszerűen érzed magad. Úgy alakítsd ki a ruhatáradat, hogy abban könnyen eligazodj, és a legtöbbet hozza ki belőled.

De azért ne felejts el megtartani pár régi nadrágot és kedvenc pólót azokra a napokra, amikor teljes kényelemben szeretnél lenni. 🙂

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: