Ajánló Kreatív Szépség és divat

Hogyan alakult a Nitta fashion? (Ajánló)

Van úgy, hogy az életben egy korszak lezárul és váltani kell. Először talán nem vesszük észre a jeleket vagy nem akarjuk észrevenni, de egy idő után ki kell venni a fejünket a homokból és ha jót akarunk magunknak, ajánlatos hallgatni a megérzésekre. Karrierváltásom története következik, ami egyben a Nitta fashion alapításának a története is.

13 évig dolgoztam egy multinacionális cégnél ügyfélszolgálati munkakörben. Igen, ugyanannál a cégnél, de őszintén szólva, szerettem, ráadásul 3-4 évente kicsit mindig előrébb tudtam lépni a ranglétrán és más feladatokat kaptam. Az utolsó 6-7 évben már csoportvezetőként dolgoztam, amit nagyon élveztem. Rengeteget tanultam és sok barátot szereztem az itt eltöltött évek alatt. Viszont sajnos az évek múlásával csökkent a motivációm és már mindent rutinból csináltam nulla életkedvvel (aki dolgozott valaha multiban, az érti). Éreztem, hogy váltanom kéne, de már túl régóta voltam ugyanazon a munkahelyen és mindig meg tudtam magyarázni magamnak, hogy miért is jó ez nekem. Igazából nem mertem kockáztatni, féltem, hogy mi lesz, ha rosszabb lesz. Mindig is biztonsági játékos voltam:). Legbelül viszont szenvedtem, de nem tettem ellene semmit.

Aztán úgy alakult, hogy jött a covid és ez negatív hatással volt az én munkahelyemre is. Ekkor arra gondoltam: jó, ennek így kellett lennie, lesz egy kis időm pihenni és átgondolhatom, mit is szeretnék csinálni. A csoportvezetés után valami nőies, kreatív foglalatosságra vágytam. Persze semmi nem jutott eszembe hónapokig. Aztán újra elkezdtem állást keresni, mondanom sem kell, hogy így koronavírus-járvány idején ez nem volt egyszerű és nem is volt sikeres. Őszintén szólva, nem is lett volna megoldás egy hasonló multiban elhelyezkedni, hisz a lelkem ki volt éhezve a változásra.

Majd egyszer csak a semmiből jött egy ötlet, hogy mi lenne, ha ruhákkal foglalkoznék. Sokan csinálják, de talán elférek még én is a piacon. Ez idén márciusban volt, onnantól kezdve játszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha ruhákat árulnék online. A biztonságra való törekvésemet fel kellett adnom és a teljes bizonytalanságot választani. Rengeteg félelemmel, de elhatároztam, hogy jó, akkor csinálok egy online boltot a Facebookon. Teljesen más, mint amit eddig csináltam, semmi tapasztalatom nincs vállalkozás téren, a Facebookon se voltam eddig túl aktív és semmilyen divat irányú vagy stylist végzettségem nincs. Viszont úgy éreztem, ez az, amit most szívvel-lélekkel tudnék csinálni, és ha ki se próbálom, soha nem tudom meg, hogy sikerült-e volna.

A csinos, divatos ruhákat kiskorom óta szeretem, de gondolom, vagyunk így ezzel jó páran mi nők:). Egyszerűen így vagyunk kódolva, már a kislányokon is látszik, hogy mennyire boldogok tudnak lenni egy pörgős szoknyában vagy egy rózsaszín, csillogó felsőben. Én tipikusan az a kislány voltam, aki szeretett pörgős szoknyában lenni. A “kényszerpihenő” ideje alatt, ami majdnem egy év volt, nagyon hiányzott, hogy csinosan felöltözzek. Szinte minden napot macinaciban töltöttem (tudom, vannak olyanok, akik otthon is mindig nagyon csinosan fel vannak öltözve és irigylem is őket, de nekem sajnos ehhez nem volt kedvem). Ennek az lett az eredménye, hogy csökkent az önbizalmam, a női magabiztosságom.

Igen, nem minden a ruha, meg nem az a legfontosabb, de azért valljuk be, sokkal jobban érezzük magunkat egy olyan ruhában, amiben csinosnak és szépnek látjuk magunkat. Ez erőt és önbizalmat ad, legalábbis nekem mindenképp.

Mindig is kerestem az egyediséget és a különlegességet a ruhákban, de sokszor a plázákban nem találtam semmit, ami úgy igazán tetszett volna. Így született meg az ötlet, hogy divatos, egyedi ruhákat szeretnék kínálni. Idén márciustól egészen májusig fejben próbáltam összerakni ezt az egész vállalkozást, illetve utánajárni, hogy milyen engedélyek kellenek, mi legyen a vállalkozás neve, honnan szerezzem be a ruhákat, hogy fog működni ez az egész, stb. Aztán május közepén bele is vágtam, elindítottam a vállalkozást, június 17-én pedig elindult élesben a Nitta fashion Facebook-oldala. Persze továbbra is tele vagyok félelemmel és izgalommal, de élvezem ezt az új kihívást.

A Nitta fashion azoknak a nőknek szól, akik szeretik a sportosan elegáns és a klasszikus, nőies stílust – mindkettő előnye, hogy kortalan :).

A ruhák Olaszországból érkeznek (én rendelem meg/válogatom ki őket egyesével) limitált darabszámban, ezzel is biztosítva azt, hogy az adott ruhadarab ne jöjjön szembe velünk az utcán. Olyan ruhákat választok, amik kényelmesek, csinosak, jól variálhatóak és több évig hordhatóak. Persze, legyen divatos is az adott ruhadarab, de szerintem az még fontosabb, hogy jól érezzük magunkat benne és azonosulni tudjunk vele.

A legtöbb ruha egyméretes, de méretes ruhák is találhatók az online boltban. Az egyméretes ruhákról azt érdemes tudni, hogy rugalmas anyagból készülnek, és szabásvonaluk univerzális. Jól mutatnak abban az esetben is, ha egy kicsit lazábban állnak, de akkor is csinosak, ha kicsit kifeszülnek az idomokon. Az egyméretes ruhákat általában S, M, L méretre ajánlják, de van olyan fazon, ami inkább kisebb méretre jó akár XS-től és van olyan fazon, ami a nagyobb méreten mutat jól XL-ig. Az online boltban megtalálható a leírás, hogy melyik típusú ruha pontosan milyen méretre ajánlott.

A Nitta fashion Facebook-oldalhoz tartozik a Nitta fashion VIP zárt Facebook-csoport, ami kizárólag nőknek szól. Ide kerülnek fel képek is a ruhákról, illetve a tagok elsőként értesülhetnek az akciókról, újdonságokról. Néhány ruha rajtam van lefényképezve, de mivel rám se jó minden darab, így megkértem pár barátnőmet hogy segítsenek bemutatni egyes ruhadarabokat. Illetve a vásárlóimat is ösztönözném arra, hogy tegyenek fel képet magukról a megvásárolt ruhában, ezzel is inspirálva a többieket, hogy az adott ruhadarab tényleg kortalan és több női alkaton is jól áll! Használhatnék profi modellfotókat is a ruhákhoz, mert néhányhoz járna, de a célom az, hogy valódi nőkön mutassam be azokat. És ezzel nem azt mondom, hogy a modellek nem valódi nők, csak azokon a képeken ők is úgy vannak beállítva, ami nem tükrözi azt, ahogy a való életben kinéznek.

Ahogy írtam is, nem vagyok profi az online térben, sőt semmilyen tapasztalatom nincs, most tanulom ezt az egészet. Ezért nézzétek el nekem, ha nem tökéletesek a képek, nem tökéletes a megfogalmazás egy-egy poszthoz, de igyekszem folyamatosan fejlődni és szívvel-lélekkel végezni, hiszen többször kapok olyan visszajelzéseket, mint például „ma abban a ruhában mentem dolgozni, amit nálad vettem és nagyon csinosnak éreztem magam” vagy „ez a ruha én vagyok, mintha nekem készült volna”. Az ilyen és ehhez hasonló mondatok mindig nagy örömmel töltenek el.

Saját tapasztalatból tudom, milyen az, amikor egy számomra tökéletes ruhában jól érzem magam, ezt az érzést szeretném átadni az általam kínált ruhákon keresztül. Célom, hogy a vásárlóim különlegesnek és szépnek érezzék magukat ezekben az egyedi ruhákban. Előre is köszönöm a bizalmat!

Anita, a Nitta fashion alapítója

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!