Szépség és divat

Fenntartható stílus

ruhatár second-handből

A Bella rae etikai divatrovat írója, Leah Musch bevette magát egy a divatot  igen csak lassan követő barátja házába, abból a célból, hogy megismertesse velünk a second-hand (turkáló) stílust, és persze azért is, hogy megigyon egy jó kávét.

Emília tárt karokkal fogadott. Tortával, kávéval és saját maga által termesztett eperrel várt. Őszintén, nem vártam ennyi kedvességet.

Emília és én szerencsések vagyunk, hogy már a húszas éveink közepén egymásra találtunk, és a legjobb barátok lettünk. Mindketten értékeljük, hogy milyen nagy dolog, amikor olyasvalakivel találkozol, akivel közösek a céljaid és az érdeklődési köröd. Divattervezést tanultunk együtt, és folyamatosan segítettük egymást sokszor éjszakákon keresztül, amikor sírtunk a feladatok felett és a kreatív kísérleteink miatt. Én segítettem neki az angoltudásommal (ugyanis ő svéd), ő pedig technikai fogásokat tanított nekem – ez a párosítás valószínűleg a mennyben köttetett…

Amit mindig nagyra értékeltem Emíliában, az a kifinomult elegancia volt, melyet minden egyes napon képviselt. Amikor elmondta, hogy majdnem minden ruhája turkálóból való, örömömben táncra perdültem.

Csináltunk egy képet is magunkról a hátsó kertben, melyet 11 másik élőlénnyel oszt meg: egy csomó csirkével, kacsával és egy csodás kiskutyával, akit Milónak hívnak.

Emília ruháinak 80 %-a használtruha-boltból való, ami akkoriban, amikor a divatszakmát kezdte, még nem volt olyan elterjedt.

A turikban olykor meghökkentő darabok vannak. Egyedülállóak.

Az első ruhája, amit szemügyre vettünk, tökéletesen kifejezi Emília stílusát – minimalista, klasszikus és nagyon uniszex (egyúttal nagyon svéd). A szürke nadrágokat 1 dollárért vette Brisbane-ben, az öv 1.5 dollárba került, a garbó és a fekete kardigán pedig 4 dollárt kóstált.

A következő egy hangulatos, kézzel festett, puha, kötött darab volt, melyet szintén egy turkálóban, a sok gazdátlan kincs között lelt.

Az utolsó egy élénk nyomott mintás rakott szoknya, egy szegecses övvel. Nagyon sok mindent megcsodáltam ebben a nézelődésben. Az egész stílus játékos, nyugodt, ugyanakkor magabiztosságot sugárzó volt.  Emília, Miló és jómagam elterpeszkedtünk a padlón, fotókat készítettünk, és új trükköket tanultunk.

Emília ruháit elnézve soha nem gondolnád, hogy a legtöbb second-hand-ből való, és ez az, ami annyira inspiráló. A turkálók és használtcikk-piacok nagyon klassz helyek arra, hogy felfedezd  és kialakítsd a saját stílusodat. Egy olyan világban, ahol rengeteg a felesleges ruha, a körültekintőbb vásárlás nem csak egy nagyszerű módja annak, hogy kialakítsd a saját stílusod, de egy tudatos és fontos lépés a jövőnk megvédése szempontjából is.

Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan,
és legyél radikális, miközben ezt teszed!

forrás: Bella rae
fordította: Gy. Anita

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: