Szépség és divat

Ami Marilyn Monroe-nak nem volt…

Harminc jelentős filmben játszott főszerepet, elnyerte a legjobb színésznőnek járó Golden-Globe díjat, saját produkciós irodát nyitott, a Premiere magazin minden idők „második legnagyobb mozicsillagának” nevezte, az Empire magazin pedig beválasztotta a „filmtörténet 100 legszexisebb sztárja” közé.

Gyönyörű volt, tehetséges, sikeres, és úgy tűnt, mindene megvan, amiről egy lány csak álmodhat. Leszámítva egyetlen dolgot: a boldogságot.

Élete tragikus módon ért véget 1962. augusztus 5-én, amikor is alig 36 évesen túladagolta magát. Sajnos ez a története Amerika egyik legikonikusabb nőjének, Marilyn Monroe-nak.

A társadalom hamis verziója a szépségről és a sikerről

Marilynhez hasonlóan lányok milliói hajszolják a boldogságot és az elégedettséget ugyanebben a zsákutcában. A világ, amelyben élünk, arra tanít, hogy csinosnak, szexinek, okosnak, sportosnak, soványnak, gazdagnak, népszerűnek stb. kell lenned ahhoz, hogy érj valamit.

Bethany és én nemrég értünk vissza egy mississippi útról, ahol egy csapat tini lánnyal beszélgettünk erről az égető témáról. A beszélgetésünk során felismerték azt az igazságot, amit most veletek is meg fogok itt osztani.

A közvélemény folyamatosan azzal a hazugsággal etet minket, hogy az értékünk a szépségünkön és a teljesítményünkön alapszik.

Ez a nézőpont azonban nyilvánvalóan hibás, mert Marilyn Monroe nagyon is sokat tett le az asztalra ebből a szempontból, mégsem volt boldog! Hogyan érezhette magát egy ilyen tehetséges, gyönyörű, híres és gazdag nő annyira értéktelennek, hogy véget vessen a saját életének?!

A válasz egyszerű: egészen addig szenvedni fogunk az értéktelenség érzésétől és a depressziótól, amíg nem fordulunk az Egyetlenhez, aki ki tudja tölteni bennünk az űrt.

Hogy mennyire vagyunk értékesek, azt kizárólag Isten határozhatja meg; ez nem rajtunk áll!

Milyen az igazi szépség és siker?

Nem számít, hogy egy lány mennyire híres és csinos, vagy mennyire szegény és kevésbé vonzó, az értéke ugyanazon alapul.

Értékességed nem abból ered, amit te teszel, hanem abból, amit Krisztus már megtett érted! Ha keresztény vagy, az Úr „Isten gyermekének” nevez téged. És mivel Isten gyermeke vagy, ő királyi ivadékot lát benned, ha rád néz. Te vagy a legértékesebb tulajdona!

A 139. zsoltár 13-14. sora így szól:Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében. Magasztallak téged, mert félelmes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt.”

És nem csak hogy a Király vére vagy; Isten maga formált téged anyád méhében, pontosan olyannak, amilyen vagy. Mint egy művész a mesterművét, Isten úgy alkotta meg a hajszínedet, a szemed színét, a bőröd tónusát, a magasságodat, az orrod formáját, a füleidet és az egész testedet olyanra, amilyenre akarta.

Lehet, hogy a világ nem tekint téged különlegesnek, de Isten számára különleges vagy. És ő az egyetlen, akinek joga van megmondani, mennyire vagy értékes.

Fogadjuk el Isten titkos receptjét az örök értékre!

Ha valaha is küszködtél már az értéktelenség érzésével, akkor itt az ideje Isten titkos receptjét alkalmazni az életedre. A keresztény lányok azért küzdenek ezekkel az érzésekkel, mert nem Krisztusra tekintenek, hanem világi elképzelések alapján kezdik értékelni magukat.

Abban a pillanatban, ahogy Krisztus mércéje helyett másvalaki vagy másvalami alapján próbálod értékelni magadat, elindulsz a lejtőn. Garantáltan.

Az elégedettség titka az, hogy az igazságot tartsuk a szemünk előtt és a szívünkben.

Az elmédet Isten szavaival töltsd meg, és ne foglalkozz a mindig változó társadalmi normákkal!

Végtére is az életünknek nem rólunk kellene szólnia, hanem arról, hogy hogyan szolgáljuk, és dicsőítjük Istent. Ő adta neked a testedet és a vonásaidat, és azt akarja, hogy ezekkel adj neki hálát, és dicsőítsd őt.

Ha Marilyn Monroe megértette volna ezt az igazságot, másképp végződik az élete.

Kérlek, válaszold meg magadnak ezt a három kérdést – de őszintén!

  1. Kinek engeded, hogy megmondja neked, mennyire vagy értékes?
  2. Köszönetet mondtál már valaha Istennek a testedért, a vonásaidért?
  3. Őszintén a Király lányaként tekintesz magadra?

Ennél még sokkal több dolgot meg lehetne itt említeni, de kifutottam az időből. Szeretném hallani a véleményedet, meglátásaidat erről a témáról. Kérlek, oszd meg velünk az alábbi fórumon, hogy mi rejlik a szívedben!

Fotó: www.flickr.com | thefoxling

Fordította: Bakonyi Regina

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: