Szépség és divat

A bőr előkészítése a nyárra

A könnyen barnulók táborához tartozom, és különösebben nem fordítottam gondot a bőrápolásra tini koromban. Most, felnőtt fejjel látom csak, hogy bizony jó lett volna már akkor odafigyelni a bőrömre. Számomra fontos, hogy természetes alapanyagokat tartalmazó készítményéket használjak, ezért fiatal felnőtt nőként az Ilcsi kozmetikumokba egyből beleszerettem. Álljon itt egy ajánlás egy Ilcsi termékeket használó kozmetikusmestertől!

Közeleg a nyár, és a nap ereje egyre erősebb lesz.

Fontos a bőrünkről való megfelelő gondoskodás, hiszen a nap ereje, az UV A-B sugárzás, a nem megfelelő folyadékbevitel miatti dehidratáltság nem tesz jót a bőrünknek! Mint kozmetikus, és mint aki előnybe részesíti a természetességet mindenben, kezeléseim során a növények erejét hívom segítségül.

Ilcsi referenciás kozmetikusként szerencsés helyzetben vagyok, hogy olyan termékekkel dolgozom, amikben benne vannak a növényi színtestek is.
Ilyenek a karotinoidok, melyek megtalálhatók a sárgarépában, a berkenyében, a sárgadinnyében, a körömvirágban.

Nem véletlenül említem ezeket a növényeket, mert az Ilcsi Karotinos extra termékcsaládot előszeretettel alkalmazom a kozmetikai kezelések során.

Mit tudnak ezek a karotinoidok?
Például védik a bőrt, a sejteket a nap hatására keletkező szabadgyökök ellen, amelyek – ha túl sok van belőlük – veszélyt jelenthetnek az egészségünkre.
Akkor van baj, ha több szabadgyök keletkezik, mint amennyit a szervezetünk semlegesíteni tud.

A nap hatására is keletkeznek ilyen szabadgyökök, és ha kozmetikumokkal nem segítjük a bőrünket, akkor például korán kezd öregedni a bőr. Először karotinos extra zselét –  ezt elektromosan juttatom a bőrbe – , ezután karotinos extra habkrémet alkalmazok,  majd karotinos extra pakolással zárom a kezelést. Útravalóként pedig paradicsomos arc-  és testápoló krémet  javaslok a bőrre. A paradicsomnak rendkívül magas a likopintartalma, mely szintén növényi szintest –  ettől piros a paradicsom – , és erős antioxidáns hatású.
A napozáshoz általában ezt használom, hiszen a likopin és a karotin maximális védelmet nyújt a bőrnek.

Testmasszázshoz a karotinos extra testápolót használok, némi körömvirágolajjal.

nyárra fel

Nyárra fel!  

Kellemes időtöltést kívánok nektek,
és persze a megfelelő bőrápolásról se feledkezzetek meg!

Szerző: Iski Gyöngyi
Ilcsi referenciás kozmetikus

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: