Misszió & Közösség

Ő játszik, mi nyerünk

She Plays We Win projekt

A Los Angeles-i Christin Rose a fényképein keresztül mutatja be, hogy a sport segítségével a lányok milyen erős, okos nőkké válhatnak. Tudtad, hogy azok a lányok, akik sportolnak, az iskolában jobban teljesítenek, nagyobb valószínűséggel szereznek diplomát, és jobban is keresnek felnőttként?

A sportolás fejleszti a koncentrációt és a memóriát – ez közvetlen hatással van az érettségire. Bizonyított, hogy az a lány, aki komolyan veszi a sportot, általa magába szívja a kitartást, a csapatmunkát és az önbizalmat. Azoknak a lányoknak, akik sportolnak, jobb az önértékelése, kevésbé hajlamosak depresszióba esni, és többet hajlandóak megtenni a céljaik eléréséért.  

Azt hiszem, mindannyian egyetérthetünk abban,
hogy nagy szükség van arra, hogy magabiztos lányok járjanak előttünk!

Ezért aztán, ha a lányok erősebbek, bátrabbak
és kitartóbbak lesznek a sport által, abból az egész világ profitál!

Nehéz lehet ma egy lánynak a társadalomban. Annyira sokféle képet láthat arról, hogy mit jelent gyönyörűnek lenni, mindenesetre több olyan lányra van szükség, aki erős, lépést bír tartani a fiúkkal, s akinek saját stílusa van.

A közösségi média mára igencsak leegyszerűsítette a kapcsolattartást, ugyanakkor nagyobb teret ad a másik cikizésének is. Ezrével özönlenek ránk olyan képek, melyek teljesen elérhetetlen szinten határozzák meg a szépséget és nőiességet. A She Plays We Win (Ő játszik, mi nyerünk) mozgalom célja, hogy megmutassa: az erő szép, a kitartás erő, és a magabiztosság szuper menő.

Christin Rose, She Plays Win Win Christin Rose célja egyszerűen annyi, hogy ünnepelje a lányok jelenlétét a sport világában, hogy a médiában ösztönző hatása legyen  a munkásságának, és formálja a világ szemléletét a lányokat illetően. Ez az ő története:  

Nagyjából 15 éve fotóztam már – ezt szeretem a legjobban csinálni. Fotóriporterként szerettem volna dolgozni, amióta csak az eszemet tudom. De a She Plays We Win projekt (Ő játszik, mi nyerünk) az én szívem csücske. Nagyon a szívemen viselem a sorsát. Nem is lehetnék boldogabb annál, mint amikor olyan képeket készítek, amelyek ünnepelik a sportoló lányokat.   

A fotós karrieremben eljutottam egy olyan pontra, ahol keresni kezdtem valami inspirálót, olyat, ami iránt lelkesedni tudtam – valamit, aminek igazán a híve vagyok! Olyan képeket akartam készíteni, amelyeknek pozitív hatása van a világra. Aztán észrevettem egy lehetőséget, ami a lábam előtt hevert. Elkezdtem fényképezni fiatal görkorizó lányokat, majd baseball-os lányok jöttek, aztán kosarasok… a történetüket a képhez mellékelt idézetekkel mondtam el. Nem sokkal ezután megszületett a  She Plays We Win projekt!

Amikor kislány voltam, a sport mindenre megtanított! Megtanított a csapatmunkára, arra, hogyan legyek kemény, hogyan kommunikáljak. Az erőm és az önbizalmam java abból az időből származik, amit a softball- és a kosárlabdapályán töltöttem. Legfőképp arra tanított meg a sport, hogy dolgozzak keményen, és bízzak magamban… olyan leckék ezek, amelyeket nagyon nagyra becsülök.

A lefotózott lányok történetei mind egyediek, ez fontos része a projektnek. Minden lány története és sportága egyformán fontos. Például Charli az egyetlen lány a hokicsapatában, Annie egy parasportoló, Poppy egy ausztrál gördeszkás és szörfös, Hailie autóversenyző  – és még sok más nagyszerű női sportolót említhetnék. Fotóztam downhill gördeszkást, és fiatal futóreménységeket. Már több mint 15 féle sportot  fényképeztem, és úgy érzem, még csak a felszínét kapargattam meg a témában rejlő lehetőségnek. Minden egyes lány  és történet más és más okból inspirál!

A munkám során megláthattam, hogy nemcsak a lányokra van hatással az, hogy lefotózom őket sportolás közben, hanem azokra is, akik ezeket a képeket a közösségi médiafelületeken látják – nagyon tudnak kapcsolódni a témához!  És te, kedves Bella lány, te is tudsz hozzájuk kapcsolódni?

 

She Plays We Win projekt

www.sheplayswewin.com
Instagram – @sheplayswewin

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: