Misszió & Közösség

Heidi küldetése Mozambikban

Egy farmon nőttem fel, Chinchillától északra, körülbelül 100 km-re. Négyen vagyunk testvérek,  én vagyok a legidősebb. 2012-ben, amikor 11 éves voltam, a szüleim lehetőséget kaptak az egyháztól, hogy Mozambikba költözzünk egy évre. Korábban a gyerekeket támogattuk egy kis országban, Ruandában. Anya és apa voltak már Afrikában, amikor meglátogatták őket, de most mindannyian kimehettünk. Amíg ott voltunk, apukám a mezőgazdaság fejlesztésén dolgozott, anyukám pedig egy egészségügyi klinikán.

Afrikában az egészségügyi ellátás teljes hiányával kellett szembesülnöm. A legtöbb embernek nincs pénze arra, hogy elutazzon az orvoshoz, és még fizessen is neki. Amíg ott voltam, láttam, hogy az emberek olyan betegségekben halnak meg, amik könnyen megelőzhetőek lennének, mint például a tüdőgyulladás és a malária. Ez teljesen megváltoztatta az életemet.

Ilyen körülmények között találkoztunk Carlosszal, egy önzetlen és könyörületes mozambiki férfival. Ő alapította a Rubatano nevű szervezetet, amely az AIDS-  és HIV-fertőzöttek gondozásában segít.

A HIV egy olyan vírus, amit megfelelő egészségügyi ellátással könnyen kezelni tudnának, de ez Afrika legtöbb részén nem elérhető, ezért általában kialakul a súlyosabb betegség – az AIDS. Ha valaki HIV-  vagy AIDS- fertőzött, akkor egy egyszerű betegség is – mint például az influenza – végzetes lehet számára, mert az immunrendszere teljesen le van gyengülve. A Rubatano több ezer árvának is segít, akik a HIV/AIDS- járvány következtében veszítették el a családjukat. Ezek a gyerekek és az ő nehéz sorsuk nem hagytak nyugodni akkor sem, amikor hazatértem Ausztráliába, a szívem ugyanis ott maradt Afrikában.

heidi2

Most az az álmom, hogy majd  az egészségügyben dolgozzak , és mihamarabb visszautazzak.  Nem csak azért, hogy ott orvosi ellátást nyújtsak, hanem, hogy megosszam velük a hitemet is.

Ehhez egy lépéssel közelebb kerültem ebben az évben. Szeptemberben a gyülekezetünk egy csoportja Mozambikba megy. 22,000$-t gyűjtöttünk – éppen eleget ahhoz, hogy vegyünk Rubatanónak egy új járművet, és finanszírozzunk egy új kezdeményezést: megtanítani az árváknak a mezőgazdaság és több más szakma alapjait.

Három évvel az első utazásom után fejembe vettem, hogy újra találkozom a barátaimmal és a többi ismerősömmel. Az apukám is velem akart jönni. Úgy döntöttünk, csatlakozunk az önkéntesekhez, és olyan embereknek fogunk segíteni, akik AIDS-ben szenvednek, mint ahogy korábban a közösségben élő árváknak is segíthettük. Ez nyomta a szívemet azóta, hogy visszatértem Ausztráliába!

A céljaim megvalósításához – hogy segítsek Mozambiknak – gyűjtésbe kezdtem. Fényképeket adtam el, ételt főztem és adtam el a szülővárosomban. Hihetetlen támogatást kaptam, három hét alatt több mint 4,000$ gyűlt össze – több, mint amennyire szükségem volt! Chinchillában, a gazdasági válság idején, hatalmas csoda, hogy ilyen gyorsan ennyi pénzt adtak!

A pénzt, amit gyűjtöttem, egyenesen a Rubatanónak küldtem, az árvák és a HIV- betegek számára.

heidi3

Eddig ez egy jelentős út volt.

Bátornak érzem magam, hogy követtem az álmaim, és azt hiszem, Isten munkálkodik az életemben.

Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, hogy Mozambikba mehettem, és remélem, hogy el tudom érni a változást, mert a szívemen viselem az ott élők sorsát!

 

Heidi

Heidi tavaly szeptemberben visszatért Mozambikba, amelyről hamarosan beszámolunk.  Ha megtetszett a története, akkor követheted őt a Facebookon , itt.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: