Misszió & Közösség

Forog a filmünk…

írta: BellaGirl

Felismered, hogy kitől „loptuk” ezt a címet? Bár egy kicsit módosítottunk rajta, mivel Pintér Béla dalának címe E/1-ben van (Forog a filmem). De miért „filmünk”? És miért pont Pintér Béla-idézettel kezdjük ezt a cikket?

Nos, pár hónapja egy különleges élményben volt része két Bella-lányunknak: nagy meglepetésükre véletlenül összefutottak Pintér Béla legújabb dalához készült klip forgatásán, ugyanis az énekes meghirdette a közösségi média felületein, hogy lelkes önkénteseket keres a forgatáshoz, akik szívesen szerepelnének a videójában. Renáta és Dominika is jelentkezett, de nem tudták, hogy a másik is ott lesz… Fogadjátok szeretettel személyes élménybeszámolóikat erről a nem mindennapi eseményről!

Renáta:

Vacilláltam egy darabig, hogy biztosan, jó ötlet-e jelentkezni erre a forgatásra. Úgy éreztem, én nem vagyok oda való, hiszen az ilyen klipekben mindenki tökéletesen néz ki, és sajnos én nem mindig érzem magam igazán szépnek. Egy kedves testvérnek köszönhetem, hogy mégis jelentkeztem. Az egyetemen ismerkedtünk meg, és az egyik nap, amikor váltottunk pár szót az órák után, akkor valahogy szóba került a dolog, és nagy lelkesen újságolta nekem, hogy ő bizony már jelentkezett. Egészen megnyugodtam és felbátorodtam, hogy nem VIP emberek mennek csak a forgatásra, így este én is jelentkeztem Teljesen feldobta a napomat ez a dolog.

Nagyon vártam a forgatást, és az alkalom minden elképzelésemet felülmúlta. Ugyan önkéntes „munkára” jelentkeztem, mégis sokkal többet kaptam, mint amennyit adtam.

Meglepetésszerűen találkoztunk Dominikával, és az egyetemi ismerősömmel is sokat beszélgettünk a szünetekben. Csodálatos, testvéri közösségben voltunk, ez nem is volt kérdés. A tekintetekből ki lehetett olvasni, hogy ez a sok fiatal mennyire szereti Jézust, akiről énekeltünk. A hangos zenéhez hozzá kellett szoknunk, és a fáradtságtól néhány óra után már alig álltunk a lábunkon, de mégis fantasztikus volt egy szívvel az Urat dicsérni.

Arra gondoltam közben, hogy „Uram, ilyen lesz a menny? Ilyen tapintható lesz köztünk a Te jelenléted? Ilyen fáradhatatlan hálával és szeretettel fogunk Rólad énekelni?” A válasz ott zengett bennem: „Igen, ilyen lesz, csak még csodálatosabb…”

A dal szövege kapcsán abba is olyan érdekes volt belegondolni, hogy bizony, ebben a földi életben nemcsak a testünk, hanem sokszor a lelkünk is elfárad. De olyankor a mi hűséges Megváltónk az, aki felemel minket. Egy idő után énekem imádságba fordult át, ahogy tizedszerre, húszadszorra vettük fel a dalt. Ekkor már nem a magam nevében énekeltem, hanem másokért könyörögve; hogy ne csak nekem adjon szárnyat az Úr, ha az erőm véget ér, hanem a barátaimnak, családomnak is. Bár testileg nagyon kimerültem a forgatás végére, mégis lelkileg feltöltődve szárnyaltam haza…

Dominika:

A forgatásra nagy lelkesedéssel készülődtem, hiszen gyerekkori álmom volt, hogy valamilyen formában Pintér Bélával együtt énekelhessek. Ugyanakkor soha nem voltam még ilyen forgatáson, így egész nap görcsben volt a gyomrom, hogy mi fog történni. Mégis minden félelmem elmúlt, amikor beléptem a stúdióba. Tudtam, hogyha Istent jöttünk össze magasztalni egy dallal, akkor semmi rossz nem történhet. Az elképzelésemet felülmúlóan alakult az este. Négy órányi kemény munka állt előttünk, de valahogy nem éreztük az idő múlását. A Jézus c. dalt legalább hússzor, ha nem többször elénekeltük, de nem lehetett megunni. Nem éreztem azt, hogy „Jaj már megint el kell dalolni ugyanazt…”. A forgatás átalakult dicsőítéssé, annak ellenére, hogy 4 órán át énekeltünk egy dalt.

Isten jelenléte tapintható volt, így nem is volt kérdés, hogy akár egész éjjel ott álltunk volna a dicsőítésben.

Ahogy közeledtünk a forgatás végéhez, egyre jobban fáradtunk. Mégis számomra ez segített még jobban beleélni magam a dicsőítésbe, hiszen így kezdődik a dal: „Van úgy, hogy elfárad a lelkem”. Ezen az estén nem a saját erőmből álltam végig a kamerák, reflektorok előtt. Bár fizikailag már állni is alig bírtam, mégis lelkileg szárnyaltam, az Úr erőt adott. Isten szóról szóra ránk formálta a dalt, Tőle származott minden energiánk.

Az este végére az a pillanat rakott pontot, amikor a forgatás után kint álltam a villamos megállójában és meghallottam, hogy egy társaság mellettem Béla dalait énekli hangosan egymás után.

A szívemet hatalmas melegség öntötte el, hiszen tudtam, hogy ők a „mieink”, összetartozunk. Annak ellenére, hogy alig ismertem valakit az összegyűlt fiatalok közül, mégis egyek voltunk. Egyek voltunk Jézusban és az Ő dicséretében. Nem az számított, hogy ki milyen háttérrel érkezett, hanem a közös cél: mosolyt csalni a Mennyei Apukánk arcára azzal, hogy a gyermekei Neki énekelnek.

A videoklipet itt tekinthetitek meg:

https://www.youtube.com/watch?v=JR-funyotWc

Pintér Bélával és még számos hazai és nemzetközi keresztény előadóval találkozhattok a 2022. július 23-i Ez az a nap! rendezvényen a Puskás Arénában, ahol együtt dicsőíthetjük Jézust, a mi Megváltónkat!

További infók itt:

Főoldal

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: