Misszió & Közösség

2018 Nyári táborok a BellaGirl ajánlásával

hétköznapi örömök
írta: BellaGirl

Végre beköszöntött a várva várt nyári vakáció, s még mindig azt tervezgeted, hogy mit fogsz csinálni nyáron? Ha pedig már szülő vagy, akkor bizonyára azon töröd a fejed, hogy hol tudná hasznosan eltölteni gyermeked a nyarat. Jobbnál jobb táborok kínálnak tartalmas időtöltést a nyárra, lehetetlen lenne mindegyiket felsorolni.

Mi most összegyűjtöttünk neked párat azok közül, amelyek garantált élményt fognak nyújtani számodra, vagy gyermeked számára. Ha hited építésére, mélyítésére, új barátok szerzésére és feltöltődésre vágysz, csak válassz egyet!

  1. PURE SUMMER

A szépség benned van, a kérdés az, meg tudod-e mutatni?

Sokat hallunk manapság az önelfogadásról, arról, hogyan lássuk meg magunkban a szépet. De hogyan vállaljuk fel, fejezzük ki azt? Hogyan képviseljük azt, akik mi vagyunk? Az önfelvállalás és énmegjelenítés lesz programunk nyári táborának témája, melyet június 25-29. között szervezünk, Balatonlellén és amelyre szeretettel hívunk és várunk minden 14-18 éves lányt.

A Pure Summer során a programok a Pure Program négy pillére mentén szerveződnek, melyek a közösség, az élmény, a lelkiség és a személyiségfejlesztés. Ez alapján a táborban lesz online kommunikációs workshop, stílustanácsadás, strandolás, kreatív kerekasztal-beszélgetés, bio szépségápolási workshop, önismereti tréning és interaktív lelki est.

Célunk, hogy olyan élményt biztosítsunk a résztvevő lányok számára, ami segíti a feltöltődést, megtartó közösségben minőségi idő eltöltését, és megalapozza azt, hogy a nyarat hasznosan és pihentetően töltsék el. A tábor célja, hogy a fiatalok aktívan kapcsolódjanak ki, találkozzanak a Pure szemléletmódjával és egy élménydús hetet tudjanak együtt tölteni a saját korosztályukkal.

A tábor díja: 35.000 Ft

Jelentkezés: http://bit.do/puresummer

Bővebb információ: kapcsolat@youarecalled.hu és a http://youarecalled.hu/ oldalon.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a téma, jelentkezz bátran, nem fogod megbánni!

2. NAPVETŐ MESETÁBOR

Ezen a nyáron a KÖSZI Napvető táboraiban van a helyed, hogyha szeretnél…

– gitárszóra ébredni minden reggel

– úgy nevetni, hogy folyjon a könnyed

– vizipisztolycsatát nyerni egy napsütötte réten

– egy füzetet, ahol új barátaid írják le, hogy mennyire kedvelnek

– óvatosan lopakodni a sötétben, nehogy rád vetüljön egy zseblámpa fénye, és kiess a játékból

– közös táncot járni egy csomó újonnan megismert fiúval és lánnyal

– úgy lefeküdni esténként a barátaid között, hogy alig várd a másnap reggelt

– egy olyan nyaralást, amit sosem felejtesz el…

Ugye, milyen jól hangzik? A KÖSZI Napvető tábor az idei évben több tábort is indít különböző témákkal, több korosztály számára. Az 1-6. osztályosokat meseországba invitálják.

Idei mottónk:Vándorúton
Korosztály: 2017/18-as tanévben 1-6. osztályosok

Te is szeretnél néha útra kelni, és szerencsét próbálni, ne adj Isten, néha világgá menni? Segítőtársakat találni, akikre jóban-rosszban számíthatsz, és megfejteni az útvesztő rejtélyét? Kiállni a három próbát, és elnyerni a fele királyságot? A KÖSZI Napvető mesetáborban idén  vándorútra indulunk a mesék birodalmába, ahol bármi lehetséges, hamuban sült pogácsa és mindentudó tarisznya készül, mesebeli állatokkal találkozol, és garantáltan nagy vidámság kísér végig a közös úton.

Ez az a hely, ahol akkor is süt a nap, ha odakint éppen esik az eső. Ahol közelről megnézheted a katicát, és mesélhetsz neki egy mesét. Versenyre kelnek az autók, és egy legóvár királya leszel. Kézműves Palotába költözünk, Táncházban járjuk a táncot, éneklünk és zenélünk, még Mesél az erdő is… Alig várjuk, hogy velünk nyaralj, és új barátokat szerezz!

A KÖSZI Napvető mesetábor egy olyan, kisiskolások számára szervezett napközis tábor, amely egy egész hetes felejthetetlen élményt biztosít azoknak a gyerekeknek, akik még otthon alszanak a szüleikkel. Szeretnénk elérni, hogy a Budapesten töltött napokat a gyerekek éppúgy nyaralásnak éljék meg, mint az utazásokat, miközben játszva, énekelve, táncolva, mesét hallgatva, kézműveskedve fejlődhetnek is. Szerető közösséget építünk, segítünk barátokat találni, az önbizalmat táplálni, és mosolyt csalni a legfélénkebbek arcára is. A mesék világának felidézésével mi egy vidám utazásra hívjuk a gyerekeket, amely ötvözi a játékot, a mozgást, a zenét, a kézművesség örömeit. A kis vándorok biztosan boldogan térnek majd haza! Otthonos környezetben várja a kicsiket a gyerekek táboroztatásában gyakorlott, dinamikus csapatunk.

Természetesen a nagyobbakról sem felejtkeztek el, az egyik lehetőség számukra a  NAPVETŐ MÉDIATÁBOR

Kitűnni a tömegből vagy beállni a sorba? Sokszor kényelmesebb meghúzódni az átlagemberek között, mint megmutatni, milyen vagy igazából? Vagy ez is túltolható, és az egyediség nem minden?
Gondolkoztál már azon, Te mitől vagy egyéniség? Egyáltalán különlegesnek érzed magad? A KÖSZI Napvető médiatáborban idén híres régmúlt és mai karaktereket idézünk fel, és a média eszközeinek segítségével keressük a Te stílusodat, egyéniségedet is, hogy megmutassuk, Te is különleges vagy!

Biztosan követsz blogokat és vlogokat, formázgatod a profilod a Facebookon vagy Instán, szereted a filmeket és a zenét, és szívesen létrehoznál valami újat is! Készíts profi plakátot és trailert, versenyezz vloggerként a csapatoddal, ismerj meg új appokat, beszélgess a médiában dolgozó vagy szereplő emberekkel! Közben pedig sportolj, strandolj, táncolj, énekelj, nevess, játssz, barátkozz, ess szerelembe és tölts egy fergeteges hetet velünk egy szuper társaságban!

További információt a táborokról a következő oldalon találhatsz: koszi.net/

3. SPEAK OUT ANGOLTÁBOR

A tábor szervezője a Fiatalok az Élet Küszöbén keresztény diákszervezet, így a táborban az amerikai, illetve magyar segítők kereszténységgel kapcsolatos véleménye, világnézete megjelenhet a beszélgetésekben. Fontos tudni azonban, hogy nem szükséges kereszténynek lenned ahhoz, hogy részt vegyél a táborban, vagy élvezd a programokat!

Ezen a nyáron amerikai diákokkal tölthetsz egy hetet a Balatonnál egy beszédcentrikus angol táborban! Lehetőséged lesz olyan témákról beszélgetni egy másik kultúrában élő diákokkal, mint pl. a szerelem, a szex, a jövő, a házasság, értékek, életfilozófiák, vagy bármi, ami kapcsolódik az érdeklődési körödhöz.

Kiknek szól a Speak Out?  Olyan 15 és 22 év közötti fiataloknak, akik szeretnék a gyakorlatba ültetni a már meglévő (legalább alapszintű) angol tudásukat. (Ez azért fontos, mert az amerikai diákok egy szót sem tudnak magyarul…)

A Keszthelyi VSZK kollégium már évek óta add otthont a táborunknak, mindössze öt percre a Balatontól. 

A tábor teljes költsége 30.000 Ft. Ez magába foglalja a napi háromszori étkezést öt napon keresztül (és a hatodik napi reggelit) illetve a szállást hat éjszakára. 3 időpont közül is választhatsz:

július 7. (szombat) – július 13. (péntek)
július 14. (szombat) – július 20. (péntek)
július 21. (szombat) – július 27. (péntek)

Ha megdobbant  a szíved mikor olvastál  az angolul beszélgetés lehetőségéről, itt jelentkezhetsz a táborra: http://www.speakout.hu/

4. WOL ÉLET SZAVA TÁBOR

Célunk a magyar és közép-európai fiatalok biblikus módszerekkel, kiválóan, lelkesen, becsületesen és szolgáló szívvel történő evangelizálása és tanítvánnyá nevelése, hogy így építsük és erősítsük Jézus Krisztus egyházát.

ISTEN IGÉJE – hisszük, hogy a helyes bibliai tanítás a táborozás elengedhetetlen része.

MEGVÁLTOZOTT ÉLETEK – hisszük, hogy Isten a tábort felhasználva hatással van a fiatalok életére.

SZÓRAKOZÁS – hisszük, hogy az izgalmas, szórakoztató programok és a jókedv mind létfontosságúak.

BIZTONSÁG – komolyan vesszük a biztonságot és szeretnénk, ha nálunk minden táborozó biztonságban érezné magát.

Több hét közül is választhatsz, melyeknek különböző a témájuk, korhatáruk és néhányszor az áruk is.

Ha szeretnél egy felejthetetlen héten részt venni, ahol megerősödhetsz a hitedben és egyben új dolgokat is kipróbálhatsz, jelentkezz itt:

https://www.esztabor.org/    vagy nézz körül  itt: http://hu.eletszava.org/

5. SZALÓKI TÁBOR

Lapzártánkig az idei  Szalók táborról még nem tudunk bővebb tájékozatatást adni, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján jó szívvel ajánljuk neked! Az előző évi táborokról itt találhatsz információkat : https://fieger.hu/szalok/

6. TINI LELKES NAPOK:

Vágytál  már arra, hogy elutazz egy másik országba? Egy távoli, ismeretlen földre? Szoktál álmodozni róla, hogy ez vajon milyen lehet? Ha igen, biztos elképzelted már hogy nézhet ki. Álmaidban talán már úsztál is abban a tengerben, bámultad azokat a csodálatos hegyeket amelyek kimagaslanak a távolban… Tudod én is szoktam álmodozni egy helyről, ami egyszer majd az otthonom lesz. Nem jártam még ott, de kaptam egy meghívót oda a legjobb barátomtól, aki azt mondta, hogy helyet készít ott számomra. Sokat mesél erről a helyről. Azt mondta, hogy ott örökké tartó boldogság vár, és nincs ott gyász, nincs semmi féle fájdalom. Ez a hely gyönyörű, ember nem is látott még ilyen szépet. Képzeld, az én barátomat Jézusnak hívják, és azt mondta, hogy az ő apukája országában sok hely van, és azért jött, hogy ezt elmondja, TÉGED IS VÁR! Jézus neked is meg akarja mutatni az ő Királyságát. Mit gondolsz? Kíváncsi vagy Jézusra, és az ő különleges országára? Akkor bátorítalak arra, hogy gyere el a Tini Lelkes Napokra, ahol találkozhatsz Jézussal, és sokat hallhatsz az ő országáról.

Hol, és mikor?
– Időpont június 28 – július 1. (csütörtök-vasárnap)
– Helyszín: Tahitótfalu, Tahi tábor
– Részvételi díj: 18000 Ft (Ha ez az összeg neked magas, kérhetsz kedvezményt, jelezd ezt a jelentkezési lapon a megjegyzéseknél, egy rövid indoklással.)
– Táborunk 11-15 éves gyerekeknek szól, ha ennél idősebb vagy jelentkezz a Lelkes Napok nevű táborunkba.

Ha most először hallasz Jézusról vagy jobban meg szeretnéd ismerni Jézus országát és megfogott a tábor, itt jelentkezhetsz: https://lelkesnapok.webnode.hu/ https://lelkesnapok.webnode.hu/  

7. LELKES NAPOK:

Sok szeretettel várunk a tizedik, 2018-as Lelkes Napok táborba!

Idén két tábor közül is választhatsz, mindkettőbe egyaránt 15-25 éveseket várunk:
Július 9-14.: Zichy kastély, Vajta. Ár: 32 500 Ft.
Július 29 – augusztus 3.: Kadarkút Táborpark, Kadarkút. Ár: 28 000 Ft / 24 000 Ft / 20 000 Ft.

Idei mottónk: ÉLETRE HÍVSZ
Keressük Isten érintését, hogy életre keltsen!
Táborunknak idén is célja, hogy Jézussal és a Szentlélekkel személyesen találkozzunk, és behívjuk Őket az életünkbe, hogy élő kapcsolatunk legyen az Atyával.
A tizedik Lelkes napok táborban a tábor névadóját, a Szentlelket ünnepeljük, és közelebbről is megismerkedünk néhány ajándékával. Töltsön el minket Isten az Ő Szentlelkével!

Számíthatsz érdekes, interaktív gondolatébresztő délelőttökre, kiscsoportos beszélgetésekre. Délutánonként választhatsz műhelyek, mozgós, sportos, vagy éppen csendes programok közül. Emellett önkifejezésre, ismerkedésre, mély, személyes beszélgetésekre, vagy akár játékra, vetélkedésre is nyílhat lehetőséged. A dicsőítő-közbenjáró imaesteken pedig különösen is jó alkalom kínálkozik arra, hogy találkozz az élő Istennel.

Járj Istennel és fogadd el a hívását! Ha a táborba való hívására is szeretnél igent mondani, az alábbi honlapon olvashatsz további részleteket a programról: https://lelkesnapok.webnode.hu/

8. ÚJUDVARI TÁBOR

Miért éri meg ezt a tábort választanod?

Minden évben izgalmas egyházi, ismeretterjesztő, sport és játékprogramokkal várják a fiatalokat. Új, akár életre szóló barátságokat köthetsz. Ha a természet a szíved csücske, s szívesen töltöd az időd a szabadban, ne gondolkozz tovább.

Két tábor is indul, egy alsósoknak és egy felsősöknek. Ne félj, te sem maradsz ki!

http://www.ujudvaritabor.hu/katolikus-ifjusagi-tabor/alsosoknak/

Részletek a táborról:

Időpont: 2018. július 15-19-ig

Érkezés: 14:00-tól

Korosztály: 6-12 éves korig

Helyszín: Újudvaron, a TV Torony melletti tisztáson

Részvételi díj: 6 500 Ft/fő

http://www.ujudvaritabor.hu/katolikus-ifjusagi-tabor/felsosoknek/

Időpont: 2018. július 20-26-ig

Érkezés: reggel 09:00-tól

Korosztály: 13 év felett

Helyszín: Az Újudvari TV-torony melletti terület

Részvételi díj: 10 000 Ft/fő

9. REFISZ NYÁRI TÁBOR

Idén 2018. augusztus 6-12-ig Balatonszárszón tartjuk Nyári táborunkat, melyre Téged is nagy szeretettel várunk.
Milky Way – Tejút a táborunk címe. “Isten vezet majd szüntelen.” 

A pályázatos és a kedvezményes jelentkezés is június 4-ig tart, ezek részletéről a lejjebb található jelentkezési űrlapok kitöltése során kaphatsz pontos tájékoztatást.

Milky Way (Tejút) – Isten vezet minket.

„A magam útját akarom járni!”-Sokszor gondoljuk ezt, amikor keressük a helyünket a világban vagy amikor nem akarunk mindent úgy csinálni, mint a szüleink, vagy mások. Mégis, néha olyan jól jönne iránymutatás… Egy döntés előtt:
“Melyiket válasszam, minek lesz jó vagy rossz következménye? – bárcsak előre tudhatnám!”
Isten vezet téged- néha nehéz utakon, akár a fájdalmat is megengedve, de nem vagy egyedül azon az ösvényen, amelyen jársz. Hogy mégis hogyan ismerheted fel Őt és az ő vezetését, hogyan értheted meg az ő akaratát – ebben próbál segíteni majd a nyári tábor témája. Gyere el, hogy felfedezhesd: Az Úr téged is vezet!

Ha te is vágysz arra, hogy közelebb kerülj Istenhez,  hogy meglásd a vezetését az életedben, jelentkezz a táborra itt:

http://old.refisz.hu/index.php/82-rolunk/164-nyari-tabor-2018.html

(Személyes tapasztalatok alapján meleg szívvel ajánlom neked, hogy vedd a bátorságot, és menj el a táborba!  Egy életre szóló élmény volt számomra!)

10. CHRISTEENS 2K18 TÁBOR

 2018 JÚLIUS 1-7, Tata

Minden nyáron együtt töltünk egy hetet 2-300 fiatallal! Várunk minden 13-18 éves tinédzsert, akik szeretik Istent vagy szeretnék Őt megismerni. Ha nyitott vagy a bibliai értékekre, egy jó közösségre és persze szeretnél kikapcsolódni, feltöltődni, lazulni, köztünk a helyed!

A program reggel 8-tól az egész napon át, majdnem éjfélig tart! A reggeli gondolatébresztő alkalomtól kezdve a csoportfoglalkozáson át számtalan délutáni fakultáció, szeminárium és sport közül választhatsz. A nap csúcspontja az esti fő alkalom, ahol szól hozzánk a Biblia és dicsőíthetjük Isten. Ezután változatos levezető programmal zárul a nap (GameZone, 3M, KÜLDETÉS).

Az idei táborban is megtartjuk a nagysikerű ‘Nyitott nap‘-ot, amelyre bátran meghívhatod érdeklődő barátaidat.

Kalandra fel! A Christeens táborról további információkat itt találhatsz: https://www.facebook.com/ChristeensMedia

http://www.christeens.hu

11. HEGY – ORSZÁGOS KERESZTÉNY GÓLYATÁBOR

Kedves Leendő Gólya!

Te még talán nem is tudod, de mi biztosak vagyunk benne, hogy ha igazán felejthetetlen gólyatáborra vágysz, megtaláltad a legjobb helyet!

Ha úgy döntesz, hogy csatlakozol, olyan tapasztalt táborvezetők és segítők fognak végigvezetni ezen kalandon, akiknek többsége annak idején gólyaként velünk táborozott, és most – immár felsőbb évesként – visszatérnek, hogy átadják Nektek az igazi HEGY-szellemiséget.

Idén 10 éves a HEGY – Országos Keresztény Gólyatábor!

Érdemes eljönni, mert az egyetemeden és karodon kívül új barátokra lelhetsz és emellett útravalót kapsz egyetemi éveidhez, a tábort szervező felsőbb éves egyetemistáktól. Minőségi programjaink (színvonalas előadások, vetélkedők, lelki program, bál) mellett megtudhatod, milyen közösségek működnek az egyetemi lelkészségeken belül és kívül, és miért jó ezeket felkeresni.

Szeretettel várunk Téged is, ha ősszel kezded az egyetemet/főiskolát! Szólj barátaidnak, ismerőseidnek, és gyertek el minél többen!
A tábor időpontja: Augusztus 16-20.
Erre a hétre rendeltük nektek a lehető legnaposabb időt! 🙂
A tábor helyszíne: Gödöllő
Csodás helyszín, igazi „parti-hangulat”!
Jelentkezési határidő: augusztus 14. 
Szerintünk ne várj az utolsó pillanatig, mert a legjobb helyek hamar betelnek… 🙂
Talán ennél még fontosabb, hogy ha augusztus 1-ig jelentkezel, akkor kedvezményes áron tudsz részt venni a táborban!
Költségek: kb. 17.000 – 20.000 Ft között várható (Az árat a jelentkezések arányában pontosítjuk.)                                  

Alig várjuk, hogy megoszthassuk Veletek a legfrissebb információkat az előadókkal és a részletes programmal kapcsolatban!

Tartsd velünk a kapcsolatot Facebookon: www.facebook.com/HittelAzEgyetemen.

Vajon a felsőoktatásban tanuló diákok tudják-e: lehetőség van arra, hogy egyetemi éveik alatt számos keresztény közösség tagjai legyenek? Vagy elgondolkodnak-e az egyetemet kezdők, mennyivel könnyebben tudják majd kezelni nehézségeiket, ha hasonló gondolkodású, érdeklődésű fiatalok segítik őket útjukon? Nem biztos. Hát segítsünk ezen!

Hogy miért nem érdemes kihagyni…

…mert eltölthetsz néhány felhőtlenül (reméljük időjárásilag is) szép napot leendő elsősökkel, akik között akár saját csoporttársaidat is megtalálhatod, kérdezhetsz felsőbb éves szaktársaidtól, emellett pedig részed lehet rengeteg kötetlen beszélgetésben, érdekességeket hallhatsz neves előadóktól, lesznek játékok, kirándulások, koncertek, s mindezek fűszerezve sok-sok vidámsággal, hiszen a tábort teljes egészében egyetemisták szervezik.

Ha érdekel a program, http://golyatabor.egylelk.com/ ezen honlapon további részletekről és élménybeszámolókról olvashatsz.

12. ORSZÁGOS IFITÁBOR A HARGITÁN

Végül olyanokra is gondoltunk, akik erdélyiek, vagy esetleg Erdélyben szeretnének eltölteni néhány napot.

Erdélyben, a Hargita Keresztény Táborban kerül az idén is megszervezésre az Országos Ifitábor 15 éven felüli fiataloknak. Festői környezetben, a Hargita hegyei között tölthetsz el néhány napot, távol a várostól,  mégis kényelmesen.
A tábor időpontja: augusztus 20-26.

Amire számíthatsz:
· régi és új barátokkal találkozhatsz – az egész országból és külföldről is
· szép környezet a hegyekben, friss levegő
· sok zene és közös dicsőítés
· gyakorlatias és interaktív előadások, szemináriumok az élet kulcsfontosságú kérdéseiről
· sokféle szabadidős tevékenység, sport, kirándulás, kalandpark, szórakozás
· fiatalos hangulat és társaság
· kényelmes szállás és finom ételek

Még több részlet: www.facebook.com/events/558727984469238/   

www.facebook.com/harghitachristiancamp/

Remélem adtunk neked pár jó tippet, hogy hol tölthetnéd el a szünidődet egy jó közösségben, ahol érdekes témákról gondolkozhatsz, hitedben épülhetsz és mégis mindeközben lazítással, szórakozással töltheted a nyári szünet értékes napjait. Melyik táborra szeretnél eljutni? Írd meg nekünk! És ha van kedved, a program után írj élménybeszámolót!

Kellemes nyári szünetet kíván neked a Bellagirl csapata! 

(Jaj,  és ha mindezt szülőként olvastad, ne felejtsd, egy jó tábor a világ egyik legszuperebb helye egy tini számára. Engedd, hadd bontogassa a szárnyait.  Addig sem okoz neked fejtörést! Én már csak tudom milyen fárasztóak tudunk néha lenni, mi tinik. 😀 )

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: