Kreatív

Vaníliafagyi forró meggyszósszal

vanília fagyi forró meggszósszal

Azt gondoltad, hogy a tél közeledtével lejárt a fagyiszezon? Hát van egy jó hírem: rosszul gondoltad. És most be is bizonyítom neked ezzel a fantasztikusan egyszerű, de verhetetlen fagyi recepttel.

Hozzávalók:
  • meggybefőtt
  • étkezési keményítő
  • cukor
  • egész fahéj
  • vanília fagyi
Elkészítés:

A befőtt levéből tegyél félre kb. 1 dl-nyi mennyiséget, a többit pedig a meggyel együtt önts egy lábosba, dobj bele egy rúd fahéjat és kezdd el melegíteni. Kóstold meg, hogy mennyire édes alapból, és ha szükségesnek érzed, ízesítsd még cukorral. Ha felforrt, akkor két púpozott evőkanál étkezési keményítőt keverj ki a félretett meggylével, és öntsd azt is a lábosba. Szinte azonnal elkezd besűrűsödni, fakanállal kavargasd lassú tűzön. Ha egy-két perc után úgy ítéled, hogy még nem elég sűrű, adhatsz hozzá még keményítőt. (Hideg vízben oldd fel, ha már nem maradt a félretett meggyléből.) Amikor úgy ítéled, hogy a szószod elérte a kellő sűrűséget, akkor leveheted a tűzről.

Ezek után kis tálkákba szedj a vanília fagyiból, és merd rá a meggyszószt. Díszítheted tejszínhabbal, citromfű levéllel. Nyilvánvaló okokból azonnal fogyasztandó! ☺

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: