Kreatív

Tippek a kánikula idejére

kánikula
írta: Csenge

Akármennyire is szeretjük a nyarat, a nagy hőség azért kiakasztó tud lenni. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem 25 fok felett kimozdulni sincs kedvem a lakásból (még szerencse, hogy az hűvös 🙂 ). Nagy kár lenne azonban az egész nyarat négy fal között tölteni, ezért kénytelenek vagyunk pár hűsítő praktikát bevetni, hogy könnyebb legyen az élet.

    1. Borsmenta olaj

borsmenta

A borsmenta híres hűsítő hatásáról, éppen ezért tartok magamnál mindig egy kis szórófejes üvegben vizet pár csepp borsmenta illóolajjal. Ha kezd nagyon forró lenni a helyzet, testpermetként használom, nagyon kellemes hűs érzést okoz a bőrön. Nem is beszélve a mentolos illatfelhőről, ami ilyenkor körbevesz ☺ A hűsítő testpermet egyébként tiszta vízzel is működőképes, ha kevésbé szereted a menta illatát.

  1. Gyors zuhany – fogkrémmel

    gyors zuhany

Egy gyors hűvös zuhany napközben egyébként is nagyon jól tud esni a melegben, de még nem éltél át igazi hűsítő élményt, ha nem próbáltál fogkrémet használni „tusfürdő” gyanánt! Lehet elsőre őrült ötletnek hangzik, a hatása viszont ugyanúgy a mentolos összetevők hűsítő hatásán alapul, mint a borsmentánál. Egy próbát azért megér, nemde?
 

  1. Vizes hajvizes haj

Mosd meg a hajad, és felejtsd el a hajszárítót, mielőtt elindulnál valahová! Kitűnően hűsít, miközben szárad, ráadásul a végeredmény is szebb és fényesebb lesz, mintha hajszárítóval szárítanád meg. Ha túl macerásnak érzed a hajmosást, a hajad vagy sapkád, kalapod bevizezése is sokat segíthet.

  1. Lenge ruhalenge ruha

Talán evidensnek tűnhet a lehető legnyitottabb, falatnyi ruhákat felvenni ilyenkor, az igazság mégis az, hogy jobban jársz, ha a testhez álló apró rucik helyett, bő, könnyű, világos színű, lehetőleg természetes anyagból készült ruhákba öltözöl. Jobban védenek a naptól, nem tapadnak rád és jól szellőznek.

  1. Csak tiszta vizet!

Jobb, ha mostanra kicsit félrerakod a cukros üdítőket, de még a gyümölcsleveket is. A cukrostól még szomjasabb leszel, ami a szomjadat igazán oltja, az a tiszta víz. Ha nem igazán szereted a vizet magában, ízesíts egy kis citromlével, pár darab felvágott gyümölccsel, uborkával, mentával, gyömbérrel, de cukrot ne tegyél bele! A kánikulában különösen fontos a folyadék utánpótlás a kiszáradás fokozott veszélye miatt. A kávéról és alkoholról is jobb a nagy melegben lemondani, ezek ugyanis csak fokozzák a hőérzetet.

víz

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: