Kreatív

Kreatív ruhatár Peggy Claire módra

IMG_3224[1]unnamed-5[1]

IMG_3225[1]unnamed-4[1]

unnamed-3[1]unnamed-6[1]

Hahó! Hallottál már Peggy Claire-ről?
Ő egy pompás ember, aki az eredeti recycled stílusával tűnt fel.
Nézd meg az Instagram-on vagy  a Facebook-on.
Mikor és hogyan kezdtél el alkotni?
Egy nagyon kreatív családban születtem. Ott mindig valamit készítenek, építenek vagy újrahasznosítanak. Kisiskolás éveimben több iskolába jártam, ami ösztönzött, és fejlesztette a kreativitásomat.
A legelső dolog, amit készítettem, az óvodában volt, a „csendespihenő” alatt. Négyéves voltam.  Hosszú, színes gyapjúszálakból kellett kötőkerettel kötnünk, amit aztán feltekertünk, végül felkerült egy teknőspáncél alakú párnára. Emlékszem, hogy én fejeztem be először, és a csoporttársaimmal együtt tekertük ki a girbegurba hurkát a terem egyik végéből a másikig. Nyolcéves koromban tanultam meg horgolni. Azóta a világ nem ugyanaz számomra.
Mit szeretsz a ruhatervezésben és – készítésben?
Imádom a divatot, a ruhákat, és nagyon szeretem a nagy szoknyákat. Tetszik az, ahogy a divat hatással van az ember hangulatára. A kreativitás természetes számomra; a horgolás olyan, mint egy második nyelv. (A barátaim nagyinak hívnak…) Nagyon tetszik az, hogy egy olyan dolgot, mint például egy nejlonszatyor vagy egy gombolyag fonal, át lehet alakítani valami hasznossá és gyönyörűvé.

1441715796726[1]
Hogy érzed magad, amikor befejezed valamelyik alkotásodat?
Amikor befejezek egy munkát (különösen egy ruhát), az inspiráló, és elégedett vagyok. Elképzelem, hogy milyen érzés lenne valaki másnak ezt viselni, és hogy hol hordaná. Amikor befejezek egy papírruhát, tudom, hogy rövid lesz az élete, és talán csak egyszer fogják viselni, egy bulin. Ez számomra különleges jelentőséggel bír.
Mi a legnehezebb benne?
Jelenleg az életem az érettségi körül forog. 11.-es vagyok; terveznem kell, valamint keményen dolgozni azért, hogy legyen terem alkotni.
Mi vonz az anyagok újrahasznosításában?
Körülvesznek az újrahasznosított tárgyak. Még a házam is! Le akarták rombolni, ehelyett kettévágták, felrakták egy teherautóra, és áthozták Sydneyből Blue Mountains-be.
Számomra természetes dolog újrahasznosítani és újra felhasználni a meglevő dolgokat, jobbat alkotni belőlük, eltérőt a korábbi felhasználástól. Hiszem, hogy amennyire lehet, vigyáznunk kell a bolygónkra, és a mi kultúránk nem a legjobb ebben.
Meg tudod nekünk mutatni a folyamat lépéseit, hogy hogyan lesz a „szemét”-ből ruha?
Az elején általában csak halvány elképzelésem van arról, hogy mit szeretnék alkotni, így leginkább improvizálok és kísérletezem. Először is különböző anyagokat kell összegyűjtenem. Ez általában azt jelenti, hogy kérek a szomszédtól nejlonszatyrokat, újságokat vagy címkéket. Aztán nekilátok horgolni vagy összeerősíteni a darabokat ragasztópisztollyal, ragasztószalaggal vagy varrógéppel, míg el nem készül a ruha. Ta-dám!

1441715939049[1]

Melyik darabra vagy a legbüszkébb?
Az első újrahasznosított ruhámra. Ez egy 11. osztályos projekthez készült, és az inspirált, hogy ötvözzem a horgolás iránti rajongásomat az újrahasznosítás és újjáhasznosítás iránti érdeklődésemmel. Négy hónapba telt megalkotni a ruhát, és ámulattal néztem, ahogy egy darab hordható művészet válik belőle. Egy drága barátom filmet is készített arról, hogyan bohóckodom benne…
Mi volt hatással a munkádra?
Nagyon kreatív családban élek! Különösen az anyukám az. Amióta az eszemet tudom, ő mindig valami kollázst készített, varrogatott és horgolt. Amikor a testvérem és én kicsik voltunk, anyukám kitalált olyan projekteket, amiket együtt tudtunk csinálni. Ő bátorított és támogatott, hogy levelezőn vegyek fel textiles tárgyakat, mert az én iskolámban nincsenek ilyen tantárgyak.
Mi mást csinálsz még kikapcsolódásként?
Nagyszerű családom van, remek barátaim, hetente egyszer táncolok és tornázok.
Mi a kedvenc reggelid?
A pirítós! De hétvégén, amikor apu itthon van, és főz, ő készít nekünk buggyantott tojást, szintén pirítóssal.
Mit tartogat a jövő?
Először is le kell érettségiznem, de azon túl nagy terveim vannak, hogy folytassam a színes és élettel teli, gyönyörű újrahasznosított és hordható ruhák megalkotását.

KÖSZÖNJÜK, PEGGY, HOGY MEGOSZTOTTAD VELÜNK A TÖRTÉNETEDET ÉS A TEHETSÉGEDET!

Kaptál inspirációt, hogy újrahasznosíts?

 

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: