Kreatív

Évszakváltás a komódban

Hamarosan vége a nyárnak, és ez nemcsak abból érezhető, hogy rövidülnek a nappalok, meg új tanév indul, hanem abból is, hogy a szekrényben is változnak a főszereplők. Előkerül a könnyű sál, jönnek a szoknya alá felvett leggingsek és  úgy általában a melegebb holmik. Az őszi szezonváltáshoz hoztunk most néhány hasznos pakolási/ruhatárolási tippet:

Először is szánd rá az időt, teremtsd kellemes légkört, tegyél be valamilyen nyugis zenét, és első lépésként a lakás összes helyiségéből gyűjtsd össze a ruháidat (tehát az előszobában lógó holmikat és a sporttáska mélyén lévőket is), és tedd őket egy helyre, majd alkoss belőlük kupacokat:Évszakváltás a komódban

  1. kupac:
    Nyári holmi, nem valószínű, hogy ősszel/télen hordom.(Ha két éve fel sem vetted az adott rucit, inkább add adományba, irány a kettes kupac. A „talán nemsokára felveszem” általában egyet jelent azzal, hogy „soha”.)
  1. kupac:
    Kizárt, hogy hordom (ezekből lehet adomány, vagy barátnőkkel szervezett ruhacsere-parti).
  1. kupac: Ősszel/télen is velem marad.

Ha elkészültek a kupacok, akkor jön a következő lépés, talán a legnehezebb:
Találd ki, hogy ami ősszel-télen a szekrényekben marad, annak mostantól hol a helye.
Hidd el, amíg ezt nem döntöd el, addig folyamatosan tengnek-lengnek majd a cuccaid, ide-oda rakosgatod őket, mert nincs meg az igazi helyük. Döntsd el, mostantól mi hol lesz, és onnantól sokkal egyszerűbb lesz rendet tartani.
Ha kitaláltad, mi hol lesz, próbáld ki, hogy nem fektetve tárolod a ruháidat, hanem állítva. Nyugi, nemcsak a farmerek, de még a pólók is tárolhatók így: átláthatóbb lesz, és fele akkora helyen el fogsz férni. Nem lesz gyűröttebb, ha így hajtogatod a ruhákat, sőt mindegyik ugyanúgy felismerhető is marad.

A fehérneműs fiókhoz célszerű beszerezni a nagy sárga-kék áruházból fiókelválasztót és tároló dobozokat (6 db 1990 Ft, Skubb névre hallgat).

Próbáld ki, hogy a blúzokat  – és minden olyat, ami nagyon gyűrődne összehajtva – inkább vállfára teszed, és nagyságrend szerint tárolod őket a szekrényben. Ha van kedved, színek szerint is érdemes csoportosítani őket, nagyon jó érzés egy ilyen szekrényt nyitogatni nap mint nap.

Ha szeretnéd megtanulni, hogy hajtogass ügyesen pólót, farmert, katt ide:

Ha van hasonló tárolási tipped,
vagy megosztanád a ruhaválogatásod
végeredményét a többi Bella lánnyal,
küldj „előtte/utána” fotót, vagy írj nekünk!

Írta: Jandó Csilla

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: