Kreatív

Egyszerű, de nagyszerű „DIY” poncsó

lány színes poncsóban

A legjobban azt szeretem az őszben, amikor be lehet kuckózni a kanapéra egy hosszú poncsóban, egy nagy bögre tea társaságában, olvasni, miközben odakint kopog az eső. Meg is borzongtam, ahogy most belegondoltam. ☺

Ha te még nem rendelkezel az ehhez a művelethez szükséges alapfelszereléssel, a poncsóval, akkor itt az ideje készíteni egyet!

A művelet igen egyszerű, és a szükséges alapanyag is könnyen beszerezhető, ugyanis bátran felhasználhatsz bármilyen, manapság minden lakberendezési boltban (pl. IKEA, JYSK) kapható termovelúr/polár takarót. Ha mégsem lenne ilyesmi a közeledben, vagy nem akarod szétvagdosni a takaródat, akkor méteráru boltban is vehetsz termovelúr/polár anyagot méretre. (Egy 150×170 cm-es darab valószínűleg elég lesz.)

Lássuk, hogyan készül!
Amire szükséged lesz:
  • egy erre szánt termovelúr/polár takaró, vagy méteráru boltban kapható termovelúr/polár textil
  • olló
  • valami kör alakú tárgy (pl. tányér) kb. 20 centiméter átmérővel
  • ha díszíteni szeretnéd, akkor igény szerint tű, hímzőfonal, flitterek, strasszok, gyöngyök, szalagok, amit csak szeretnél
Elkészítés:

A nyakkivágás kijelöléséhez hajtsd félbe kétszer az anyagodat (egyszer vízszintesen és egyszer függőlegesen) és jelöld meg a csücskét.
Hajtsd újra szét és a kijelölt rész közepére rajzolj egy kört a kör alakú tárgyad segítségével, majd vágd ki. (Ha nem teljesen kör alakú nyakkivágást szeretnél, hanem mondjuk V-alakút, vagy csónaknyakat, akkor annak megfelelően módosítsd a kivágást.)
Próbálgasd, hogy jó-e a méret (belefér-e a fejed), ha jó, akkor kész!

Ha szeretnéd, akkor a szélét vághatod rojtosra, hullámosra, illetve úgy díszítheted, ahogy akarod (hímzéssel, gyöngyhímzéssel, strasszokkal, flitterekkel, stb.).

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: