Kreatív

A szeretet színe a kék

Neill Kumar

Neil Kumar egy 21 éves, Ausztráliában, Brisbane-ben élő fotós, aki azt reméli, hogy a munkája inspirálni fogja az embereket, hogy megnyissák a szívüket. Vele készített interjút az ausztrál bella rae magazine, ebből adunk ízelítőt.

Hogyan kerültél a fotózás közelébe?

A szüleim vettek nekem egy kamerát, hogy elvigyük magunkkal a családi nyaralásra Szingapúrba. Ezzel engem jelöltek ki fotósnak. Tizenöt éves voltam. Eme nyaralás óta  vagyok szerelmes a fotózásba.

Mit szeretsz a fényképezésben?

Szeretem, hogy a képek gazdag történeteket tudnak elmondani. Számomra a fotózás nem csak arról szól, hogy reklámozunk vagy mutatunk valamit, arról szól, hogy kapcsolatot teremtünk a kép és szemlélője között. Ezáltal szeretném az embereket összehozni, és inspirálni őket a szeretetre.

Mitől lesz egy kép jó?

A fotózásra gyakran úgy tekintenek, hogy az nem más, mint egy-egy pillanat megörökítése a megfelelő időben. De amikor egy egész történetet tudsz elmesélni, érzelmesen és tartalmasan, egyetlen kattintással, akkor azt hiszem, egy igazán jó  fotó születik.

Sokfajta embert fotóztál már. Milyen típusú embereket szeretsz fotografálni?

Olyan emberekről szeretek képet készíteni, akik azt csinálják, amit élveznek. Azt gondolom, hogy akkor vagyunk a legelevenebbek, amikor azt csináljuk, ami a szenvedélyünk, és szerencsére nekem megvan a lehetőségem rá, hogy elkapjam azt a pillanatot, amikor valaki a leghitelesebben önmaga.

Mit csinálsz még a fotózás mellett?

A fotózáson kívül grafikus tervező vagyok, együttes felfedező és együttes tanácsadó a KÉK cégemnél. A helyi gyülekezetben is dolgozom a fotózáson, a marketingen és a tervezésen.

Az egyik kedvenc elfoglaltságom, hogy időt töltsek különféle emberekkel. Szeretem tanulmányozni, ahogyan az emberek dolgoznak, és rájönni, hogy mi teszi őket azzá, akik. Szeretek utazni is. Tavaly elkirándultam Ausztrália keleti partjára és Új-Zéland déli szigeteire.

Mit remélsz, az emberek mit fognak tanulni a munkádból?

Egyszerűen azt remélem, hogy az emberek inspirálva lesznek azáltal, amit létrehoztam, és különösen inspirálva lesznek a szeretetre. Szerintem a fotózás egyre inkább a reklámozás művészi formájává kezd válni. De én hiszek abban, hogy az én tevékenységem az elkövetkező időszakban is hiteles marad, és továbbra is az emberi történetek elmesélésére helyezi a hangsúlyt.

Neill-ről többet még a weboldalán olvashatsz.

A cikket köszönjük a Bella Rae Magazine-nak.
Az ausztrál magazinnal közösen tevékenykedünk azon, hogy fiatal lányoknak értékeket közvetítsünk, Isten útmutatásait az ő nyelvükre fordítsuk.
Fordító: Sipos Dorka Panni

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: