Kreatív

3 szuper tanulássegítő online program

  1. Virtuális faliújság

A Realtimeboard egy olyan virtuális felület, ahová virtuális cetliket ragasztgatva, firkálva, nyilakat rajzolgatva rendszerezheted a gondolataidat. Ha te is az a fajta vagy, aki tanulás közben ábrákat rajzol, kulcsszavakat ír fel, nyilakat firkál, akkor a Realtimeboard-ot akár tanulásra is használhatod. Csapatmunkára is kiválóan alkalmas, mert valós időben dolgozhat rajta minden csapattag.

Hasonló program a Padlet, ahol sokkal szebb grafikai megoldásokkal, de kevesebb lehetőséggel valósíthatod
meg ugyanezt. Itt is ragasztgathatsz cetliket, tölthetsz fel képeket, videókat, doksikat, és mindezt meg is oszthatod bárkivel.

online whiteboard

  1.  Virtuális szókártyák

A Quizlet egy szuper program az idegen szavak tanulásához. Miután beírtad a programba a tanulandó szavakat, tanulhatod őket szókártyákkal, aztán a program ki is kérdezi tőled. Amit nem tudtál, azt később még visszahozza kérdésként egészen addig, amíg nem tudod az összes szót 100%-ra. Ezenkívül írhatsz még tesztet a szavakból, leírhatod őket hallás után, és játszhatsz különféle tanulós játékokkal is.

  1.  Oldal-blokkoló bővítmény

A Blocksite egy nagyon hasznos Chrome bővítmény, ha éppen tanulnod kellene és nem számítógépezni. A beállításokban megadott oldalakat blokkolja, vagy átirányít egy megadott oldalra. Állíthatsz be rajta blokkolt időszakokat is, vagy éppen keresőszavakat. Az egyetlen hibája, hogy egy kattintással feloldható a zárlat, de addig is van időd átgondolni, tényleg jó-e neked, ha tanulás helyett a Facebookra mész…

Szerző: Nagyné Végh Csenge

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: