Kérdések és válaszok

Tisztátalan gondolatok kísértésében

írta: BellaGirl

Keresztény lány vagyok, 15 éves. Tanácsot szeretnék kérni, s egy elég intim dologról lenne szó. Nem is tudom miért, talán a kamaszkorral jár, de már egy jó ideje tisztátalan dolgok után kutatok az interneten. Ez elég gáz dolog, s nem is értettem, hogy én, aki még meg is vagyok bérmálva, hogyan tehetek ilyet. De ez mintha beszippantott volna. Lassan már nem csak néztem,  hanem cselekedtem is a tisztátalant. Volt, amikor rádöbbentem,hogy ez mennyire nem helyén való, és elmentem gyónni. A pap ellátott tanácsokkal, amelyek egy darabig segítettek, de aztán újra minden kezdődött. Ez, mint egy ,,ördögi kör” mostanáig ismétlődik.

Arra jutottam, hogy ez nem én vagyok. Találtam egy videót egy apácáról, aki a fogadalom tétele előtt elég könnyelmű életet élt, de sikerült megváltoznia. Most én is erre törekszem.

BELLAGIRL: Először is szeretném még egyszer elmondani, hogy nagyon örülök, hogy segítséget kérsz ebben a  témában. Mert azt írod, hogy ez “elég gáz dolog”, és tényleg ugye a tisztátalanság bűn Isten szemében, de az mindenképpen jó, hogy ezt te is tudod, és nem nyomod el a lelkiismereted. Különben mind küzdünk a szexuális kísértések ellen. Csak éppen -azt hiszem- a lányok sokkal nehezebben beszélnek erről, mint a fiúk. Mert valahogy az olyan “alap”, hogy a fiúk úgy vannak kódolva, ők jobban ugranak a szex témára, és a kísértések is őket jobban érintik. Pedig ez nem igaz, mert a lányoknak ugyanolyan nehéz manapság a szexualitással átitatott kultúránkban tisztának maradni testileg is, gondolatban meg pláne.

Megpróbálom pontokba szedni, hogy mi segíthet tisztán tartani magadat és megszabadulni a függőségtől, illetve a bűntől, ami az életedbe férkőzött.

A teljes cikk a nyomtatott Bella Girl Magazinunk első nyári számában olvasható. IDE kattintva az aktuális lapszám megvásárolható és a következő két lapszámunk előfizethető.

Családi, iskolai, kapcsolati vagy egészségi problémákkal küzdesz? Nincs kitől tanácsot kérned?

A Bella Girl szakértői csapatához bátran fordulhatsz!
Igyekszünk majd segítséget nyújtani a felmerülő problémáid orvoslásához, és a legnagyobb körültekintéssel járunk utána a válaszoknak.

Ha kérdésed van, írj nekünk a hello@bellagirlmagazin.hu címre.
A tárgyba írd be: “Kérdés a Bella Girl szakértő csapatához”

Leveledet természetesen bizalmasan kezeljük.

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: