Kérdések és válaszok

Miért nagy ügy nem keresztény fiúval járni?

nem keresztény fiúval járni

Szia Sabrina,

egy facebookos ismerősöm megosztotta velem az utolsó videódat. Megnéztem, és ez elvezetett  a weboldaladra. Imádom az oldaladat, az írásaid, talán azért, mert választ kapok általuk az imáimra. Azon töprengtem, vajon tudnál-e nekem is személyes tanácsot adni…

Én egy nagyon vallásos családban nőttem fel, minden vasárnap templomba járunk. Igazán áldottnak mondhatom magam, hogy a szüleim szeretik Istent, és hogy ezt továbbadják számomra is. Tudnod kell, hogy most épp egy magánéleti válságon megyek  keresztül.

Kilenc hónapja  járok egy kedves fiúval. Kezdetben nem akartam vele  járni, mert tudtam, hogy nem keresztény. Végül mégis belementem, de megmondtam neki már az elején, hogy én keresztény vagyok, ezért  számítson rá, hogy nem fekszem le vele a házasságkötésig. Nagyszerű srác, motivált, cuki, jól kijön a családommal, elméletileg a tökéletes fiú;  kivéve azt az egy dolgot, hogy nem keresztény. Szégyellem bevallani, hogy már több is történt köztünk egy egyszerű csóknál, tulajdonképpen a  lefekvést kivéve minden, de azt nem engedem, mivel fogadalmamhoz híven erélyes vagyok.

Nyitott arra, hogy eljöjjön a gyülekezetbe, de az biztos, hogy addig nem megyek hozzá feleségül, míg nem lesz erős kapcsolata Istennel. (Még csak 18 évesek vagyunk, és igazából a házasság gondolata még fel sem merült bennünk). Úgy érzem, Isten vezetett erre az oldalra, hogy válaszokat kapjak, és azon tűnődöm, te mit tennél az én helyzetemben.

Válasz:

Szia Sam!

Köszönöm szépen a kérdésedet. Egy kicsit rázós helyzetben vagy, én megértelek,  de teljesen őszinte leszek veled.

Ha én a te helyzetedben lennék, én biztos újraértékelném a kapcsolatunkat, és komolyan megvizsgálnám, mire is épül. Ha nem Jézusra, akkor mire? Vonzalomra, szerelemre, szexualitásra, magányosságra? Szembesíteni magunkat korántsem egyszerű, de szükséges. Fájni fog a szíved, és az érzelmeid háborognak majd? Biztosan, de Isten a legtökéletesebb életre hívott el, és ami most fájdalmas, az később talán megmenthet egy szívrohamtól. Számolnod kell vele, mi lesz, ha összeházasodtok, és gyerekeitek lesznek, és egy egész életet építetek fel együtt.

Annál nagyobb a tét, minél több fogadalmat tesztek egymásnak. A gimiben én is szerelmes lettem, és jártam  fiúkkal. De amikor nem keresztény fiúval jártam, az sosem végződött jól.

Nem csak hogy különböző oldalon állunk, de még teljesen különböző könyveket is olvasunk .

Egy pillanatra itt hadd álljak meg. A fiú, akit szeretsz, és aki reményeid szerint majd feleségül is vesz, jelentősen meghatározza az életedet. Nem akarhatod magad hozzákötni valakihez spirituálisan, fizikálisan, érzelmileg, lelkileg, akivel nem azonos a hitvallásod, értékrended, meggyőződésed, és akiben nem ugyanaz a Szentlélek van. Ez nemcsak az én véleményem, a Biblia világosan beszél erről a témáról.

Ne legyetek közös iga alatt a hitetlenekkel. Mi köze az igazságnak a gonoszsághoz? Vagy hogyan fér össze a világosság a sötétséggel? 2Kor 6:14

Ez azt jelenti, hogy akik nem keresztények rosszak vagy gonoszak? Természetesen nem. Őszintén szólva a legtöbb szerethető, kedves és segítőkész ember, akit ismerek.

Ahogy  azt sem jelenti, hogy van egy kizárólagosan csak keresztényeknek való klub, és neked csak annyit kell tenned, hogy csatlakozol ehhez a klubhoz. Az életed legfontosabb kapcsolatának azonban az Istennel való járásodat erősítenie kell, nem pedig akadályoznia azt. Szerethetünk nagyvonalúan, élhetünk nyitottan, és barátkozhatunk mindenkivel, de ha arról van szó, hogy udvarlót választasz, akkor fontos, hogy ne csak jó és kedves ember legyen, hanem egy olyan ember is, aki arra adta az életét, hogy Jézust kövesse, ahogy te is teszed.

John Pipper szavaival élve:

A házasság isteni feladat, hogy bemutassa a világiaknak Krisztus és az Őbenne hívők közösségének szeretetkapcsolatát.

Nem követheted Jézust teljes szívedből, ha egy olyan embernek köteleződsz el, aki az ellenkező irányba megy.

Időről időre látom, hogy fiatal  lányok nem keresztény fiúkat választanak, és ez nagyon gyakran ahhoz vezet, hogy eltávolodnak Istentől, a gyülekezettől, és mindentől, ami ezzel kapcsolatos. Ne járj a rögös úton! Lehet, hogy rövid távon izgalmas, de ez nem az, amit Isten tervezett és készített számodra.

Változhatnak az emberek? Igen, teljes mértékben. A te barátod is kereszténnyé válhat, megtérhet? Feltehetően igen. Ez az én szívből jövő kívánságom és imám. De nem szeretheted őt azért, ami válhat belőle, azért kell szeretned, aki most ő.

Vannak természetesen kivételek e szabály alól. Ismerek olyan párokat, akiknek a párjuk nem volt keresztény, amikor megismerkedtek, de azóta átadták szívüket Istennek, és most már együtt szeretik Jézust. De ez a KIVÉTEL.

A szabály pedig a következő: Ha keresztény vagy, olyant keress, aki szintén Őt keresi.

Sok szeretettel:
Sabrina

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: