Kérdések és válaszok

Mit csináljak, ha túl messzire mentem?

Mit csináljak, ha túl messzire mentem?

Szia Sabrina!

A nevem Lisa. Követem az oldaladat és a posztjaidat. Keresztény vagyok, 25 éves. Van egy fiú az életemben, aki az egyik legjobb barátom. És vannak érzéseink egymás iránt, de nem járunk. És újabban elkezdtünk csókolózni…  az igazság az, hogy eléggé kicsúsztak a dolgok az irányításunk alól. Nem feküdtünk le, az összes ruha rajtunk maradt. De a legutolsó pár alkalommal, amikor csókolóztunk, volt benne érintés is. Mindketten megérintettük egymást olyan helyeken, ahol nem kellett volna.

Nagyon bűnösnek, betegnek érzem magam. Úgy érzem, hogy eladtam magamból részeket, amiket nem tudok visszaszerezni. Nagyon megszégyenülve érzem magam, és nagyon meg is bántam a történteket. Nem tudom, hogy merre fog alakulni a kapcsolatunk,  de a ”fizikai dolgok” határozottan elrontottak mindent. Tudom, hogy ez nem Istennek tetsző, és nagyot csalódtam magamban. Mert tudom, hogy a szex nem csak az érintkezésről szól, hanem az előjátékról és egymás testének a felfedezéséről is.  És most védtelennek érzem magam, és úgy gondolom, a szex sem lenne már annyira különleges, hogy mindazt megtettük, amiről írtam. Nagy szükségem volt arra, hogy elmondjam ezt valakinek. Bármilyen tanácsot vagy tapasztalatot szívesen fogadnék tőled!

Válasz:

Nagyszerű lány vagy! Már én is voltam így…  Bizony én is túlléptem a határokat, és azt kívántam, bárcsak ne történt volna meg. Ez azonban nem lehetséges, csak előre mehetünk. Szóval engedd el  a bűntudatot! Emlékezz, hogy Isten irántad érzett szeretete sosem fog változni. De szeretné megvédeni a szíved és a tested. Szóval öleld magadhoz a kegyelmét, és engedd, hogy befolyásolja a döntéseidet. Sosem helyes dolog szexuálisan megnyitni magad olyan ember felé, akivel nem házasodtál össze, mert amikor kilép az életedből, úgy érzed, hogy egy darabot elvitt magával belőled. A legfontosabb dolog, hogy tudd, Isten ismeri minden gyengeségünket és kétségünket. Ő az, aki a legteljesebben ismer minket! Szóval ne büntesd magad (ez az, amit az ördög akar). Helyette hozz egy döntést, és tegyél meg mindent azért, hogy annak megfelelően is cselekedj. Isten mindig ott lesz, kitárt karokkal…

Ha bármilyen kérdésed van, ne habozz, bátran írj!

fordította: Potos Lili

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: