Kérdések és válaszok

Honnan ismerhetem fel, hogy ő az igazi?

Honnan ismerhetem fel, hogy ő az igazi?

Szia Sabrina!

Most olvastam a blogodat, melynek a címe: “Üzenet keresztény, már nem szűz lányoknak”

Bevallom, hogy nagyon tetszettek a válaszaid, melyeket a lányoknak írtál. Én is szeretném megosztani veled, hogy mi történik az életemben jelen pillanatban, és remélem, hogy kapok néhány tanácsot tőled.

Van egy fiú a gyülekezetünkben, aki velem egykorú (19 éves), és megkért, hogy lógjunk együtt. Éppen álláskeresésben vagyok, sok szabadidővel, szóval igent mondtam. Már jó párszor találkoztunk. A szüleimnek is bemutattam, akik megkedvelték őt. Meg kell említenem, hogy soha nem volt egy normális barátom se azelőtt (elég gáz ezt bevallani), szóval úgy gondolom, hogy ez a kapcsolat nagyon izgalmas, de egy kicsit ijesztő is. Úgy érzem, hogy nem is igazán tudom, hogy mit csinálok.

Nemrég együtt kávéztunk, és elmondott nekem pár  dolgot, amit a múltban tett: ivás, dohányzás, drogok, elköltözés otthonról, iskolakerülés, családdal való kapcsolat megszakítása… Ezek nemigen zavarnak engem, mert ismerem ezt a fiút, és már nagyon megváltozott. Arról is beszélgettünk, hogy Isten hogyan mentette meg, amiért ő nagyon hálás. Teljesen elámultam, amikor imádkozni és dicsőíteni láttam őt.

Egy nap váratlanul felhívott, és arra kért, hogy beszéljünk. Elmentem hozzá, és elmondta, hogy egy lánnyal már csókolózott a gyüliből, még mielőtt én ide költöztem. Azt mondta, ez csak egyszer történt meg. Nem tartotta volna becsületesnek, hogy ezt eltitkolja előlem, és volt egy kis bűntudata is emiatt, mióta együtt vagyunk. Nagy érzelmekkel átitatva mondta mindezt, ami egy kicsit meglepett. Azt feleltem, hogy mivel ez azelőtt történt, hogy én ideköltöztem, úgy gondolom, hogy nem nagy ügy. (Egy olyan lányról volt egyébként szó, aki időközben lassan a barátom lett.) Aztán a tudomásomra hozta, hogy tetszem neki, és velem akar lenni. Én is elmondtam, hogy ugyanígy érzek, de még jobban meg kell ismernünk egymást.

Természetesen én még szűz vagyok, és azokat a dolgokat hallva, hogy miket tett a múltban, elgondolkodtam: vajon tényleg ő az igazi?  Keresztény otthonban nőttem fel, és hiszek abban, hogy nincs szex a házasságkötésig. Mindig arról álmodtam, hogy a leendő férjem is hasonlóan fog erről gondolkodni, és most itt állok ebben a helyzetben, és kicsit össze vagyok zavarodva. Tényleg egy rendes fickó, és csodálatos szíve van, de néha kissé kényelmetlenül érzem magam az előbb említettek miatt.

Mivel ezidáig nem volt igazi kapcsolatom, nem igazán tudtam, hogyan reagáljak. Az igazság az, hogy érzek valamit vele kapcsolatban, de nem annyira erősen, mint ő. Várni akarok addig, amíg biztos nem leszek az érzéseimben. Utálom, hogy mennyire ideges és tanácstalan vagyok. Ez az egész új nekem, és nem szeretnék rossz döntést hozni. Sokat imádkozom, de nem hallom Isten hangját. Valószínűleg ez a leghosszabb e-mail, amit valaha írtam. Olvastam a blogot, amit írsz, és úgy gondoltam, hogy jó lenne más véleményét is hallani a témában. Bocs, ha túl hosszú voltam, és köszi, hogy elolvastad.

Szeretettel: Amber


Szia Amber!

Örülök, hogy megkerestél. Megpróbálok valami bölcset mondani neked. Vagy megfogadod, vagy nem.

19 évesen nem tervezünk még életre szóló jövőt együtt. Nem kell járnod valakivel ahhoz, hogy közel kerüljetek egymáshoz. Őszintén, a tiniknél nagyon könnyen összegabalyodnak a dolgok. Persze ha végül  mégis összeházasodtok, akkor megéri várni. A legokosabb dolog, ha beszélsz a szüleiddel/pásztoroddal arról, hogy mi történik az életedben. Az érzéseidről és arról, hogy mit szeretnél. A tinik gyakran akkor kerülnek bajba, ha megpróbálnak rejtegetni valamit, és saját maguk hoznak meg döntéseket. Van ifi pásztorod? Néha ciki a szülőkkel beszélni erről. De neked bizonyára nagyszerű szüleid vannak. és ha még pásztorok is, akkor még jobb. Nagyszerű hallani, hogy ennek a fiúnak hogyan fordult meg az élete. De az is érdekes lenne, ha látnád őt, hogy nyomás alatt hogyan viselkedik. A pásztorom mondta nekem, mielőtt megházasodtam: mielőtt választanál valakit, nézd meg, hogyan viselkedik, ha rossz napja van.

Remélem, ezzel segítettem neked! Van még a blogomon pár ötlet és tipp, amelyek szintén hasznodra lehetnek.

A cikket köszönjük a Sabrina Peters-nek. Sabrina Peters Ausztráliában élő lelkésznő, két gyermek édesanyja és boldog feleség. Hitvallásának tekinti, hogy a fiatal lányoknak Isten útmutatása alapján helyes irányt mutasson, különös tekintettel a szexualitásra..

Forrás: sabrinapeters.com

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: