Jeles napok Test+lélek

Spoiler: God wins!

Gyerekkoromban, amikor elkezdtem regényeket olvasni, mindig az volt a szokásom, hogy a mű kezdetekor hátralapoztam az utolsó oldalhoz és elolvastam a befejezést. De csak az utolsó néhány mondatot. Számomra mindig volt a befejezésekben valami fájdalmasan szép, ami magasabb szintre emelt bármit.

Felnőttként is megmaradt ez a hajlamom. Noha nem a regények cselekményszálainak végét olvasom el előre, hanem a bennem zajló történetek, kérdések végkifejletét szeretném megtudni időnap előtt. Sokszor szívesen előrelapoznék néhány oldalt, hogy lássam, vajon mi lesz ennek a történetnek a vége… De Isten ennél izgalmasabb útra hív. Legtöbbször nincs lehetőség a spoilerezésre. Szeretné, ha türelmesen kivárnánk a nehézségek végét, hogy majd felkészülten tudjuk élvezni azok gyümölcseit.

De van egy jó hírem, ami mégis erőt adhat a kétségeink, kérdéseink között: Isten már győzött! Jézus Krisztus az ő kereszthalálával felvitte a keresztfára az összes bűnünket, kérdéseinket, kétségeinket, aggodalmainkat, fájdalmainkat. „Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg.” – Ézsaiás 53:5b (RÚF) De a történet itt nem ér véget. Nemcsak meghalt, hanem fel is támadt, megvívta a legfontosabb csatát. És győzött!

Ez az egyetlen, és legfontosabb spoiler az életedben, amiről érdemes tudnod: Isten már győzött.

S te is állhatsz az egyetlen győztes Isten oldalán, s általa te is győzhetsz! Amikor kilátástalan helyzetbe kerülsz, jusson eszedbe ez a mondat: Isten már győzött! Isten Fia feltámadt a halálból! S az Ő győzelme által neked is felkínálja a lehetőséget a győzelmes életre! Fogadd el, és élj vele!

„De hálát adunk Istennek, hogy Urunk, Jézus Krisztus által győztesekké tesz bennünket!” – 1Korinthus 15:57 (EFO)

Trinfa Johanna

A cikk szerkesztésében Horváth Gabriella is közreműködött.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: