Jeles napok Test+lélek

Őszintén szólva… jobban szeretlek személyesen

Képzeld csak el, milyen lenne, ha ugyanúgy hatnánk egymásra a való életben, mint a közösségi oldalakon! Épp le akartam tenni a telefonom, a szokásos közösségi oldal áttekerés után, mikor megakadt a szemem egy YouTube klipen. Megnyomtam a lejátszást, és hátradőltem a kanapén – ott hagyva a ruháimat a szobám padlóján újabb 7 perc 14 másodpercre. A klip embereket mutatott, akik eljátszották a saját online reakcióikat, úgy, ahogy valóságban csinálnák. Fantasztikusan nevetséges volt!

A klip megtekintése óta elkezdtem gondolkodni. Valóban mondanánk olyasmiket a “barátainknak”, mint amiket időnként egy-egy képük vagy posztjuk alá írunk? Remélem, hogy én olyan módon kommunikálok az interneten, ahogy a valóságban is. Egyenes és hiteles akarok lenni.

Láttam az általános TBH (To Be Honest – Őszintén szólva) kérést jó pár online barátomtól, csakúgy, mint az Értékelj-t az adott kép mellett, amit feltettek. Kíváncsi vagyok, hogy ez hogy nézne ki a való életben, ha azt kérnénk, hogy Légy őszinte vagy, hogy Értékelj szemtől szembe, ugyanúgy, ahogy a közösségi oldalakon tesszük. Ha ezek az interakciók teljesen esetlenek személyesen, mitől lesznek rendben online?

A teljes cikk a nyomtatott Bella Girl Magazinunk első nyári számában olvasható. IDE kattintva az aktuális lapszám megvásárolható és a következő két lapszámunk előfizethető. 

Szerző: Emma Wynne.  Az írásért köszönet az ausztrál bella rae Magazin- nak.

A cikket Sipos Dorka, önkéntes BellaGirl munkatársunk fordította.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: