Jeles napok Test+lélek

Csak nézz fel a keresztre!

Nyakunkon a húsvét, mindenhol csokinyuszik, tojások és húsvéti dekorációk… Habár az idei ünnep a tavalyihoz hasonlóan más lesz, mint az azt megelőző években, a média és a kereskedelem által ránk zúdított kacatok mégis ugyanazt a hangulatot keltik: mintha ez is csak egy újabb eladható ünnep lenne!

Neked mi jut eszedbe a húsvét szó hallatán? A feljebb említett árucikkek vagy a régi kedves locsolkodók? Nem mondom, hogy ezek rossz dolgok, de azért érdemes elgondolkodni az ünnep igazi mondanivalóján. Ha ezzel neked nem árulok el újat, annak örülök, viszont sokan nincsenek tisztában a húsvét eredetével, hogy mi is történt, ami ünneplésre méltó. Mégpedig mennyire, hogy ünneplésre méltó! A húsvét a keresztények számára Krisztus diadala, a legfontosabb ünnep, hiszen Jézus keresztre feszíttetett, majd harmadnapon feltámadt, legyőzte a halált és új életet ajándékozott nekünk – nekünk, akik megvalljuk őt Isten Fiának és személyes Megváltónknak!

Te már befogadtad őt a szívedbe? Ha ránézel a kereszt szimbólumára, eszedbe jut Jézus szenvedése és áldozata? Sokan csak divatként hordják a nyakukon, fülükben vagy akár tetoválásként is. Én is nagyon szeretem az ékszereket, de ha keresztet viselek, azt azért teszem, hogy rá pillantva emlékeztessem magam arra a csodálatos személyre, akinek az örök életemet köszönhetem. A kereszt sokkal több, mint egy egyszerű szimbólum! Jézus maga vitte a keresztjét, a világ bűnét a vállán, amelyre aztán felszegeztetett. Önként adta oda magát értünk, bűnösökért, a húsán áthatoló szegek könyörtelenül vésődtek bele a kereszt fájába, amelyen drága vére folyt végig!

„Pedig a mi betegségeinket viselte, a mi fájdalmainkat hordozta. Mi meg azt gondoltuk, hogy Isten csapása sújtotta és kínozta. Pedig a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg.” (Ézsaiás 53:4-5)

A 2020-as évvel kezdődően olyan időszakba érkeztünk, ahol egyre nagyobb teret kap a félelem és a pánik. Te is félsz és szorongsz? Nézz fel a keresztre! Anyagi gondjaid vannak? Nézz fel a keresztre! Betegségben szenvedsz? Nézz fel a keresztre! Magányosnak érzed magad? Csak nézz fel a keresztre! Csukd be a szemed és nézz fel a keresztre! Kit látsz ott? Látod őt, ahogy békessége és szeretete a gyötrelmes fájdalmán és a te fájdalmadon is áthatol? Látod őt, ahogy rád néz és elkezd kedves hangjával hozzád beszélni? Látod a Krisztust, az Isten Fiát, aki új életet kínál neked? Itt és most, mondj igent neki! Valld meg őt Megváltódnak és megváltozik az életed! Csak nézz fel a keresztre és legyen a szívedben a húsvét úgy, mint a megváltásod ünnepe!

Gyémánt Tímea

A cikk szerkesztésében Ónodi Krisztina is közreműködött.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: