Jeles napok

BeRuházzunk?

Gyertek lányok, nézzünk bele a Bella Girl online magazin, Szépség és divat kategóriájú cikkekbe!Nőként tudjuk, hogy ez egy olyan téma, ami kifogyhatatlan. Persze, az Istenismeretben való elmélyülés ettől kimeríthetetlenebb és elsődlegesebb elfoglaltságunk.
Elterjedt pár tévhit a keresztény lányok külsejével kapcsolatban. Zsákruha, szürkeség, maradiság. Tiltakozik is a lelkünk, ugye? Gondoljunk csak Eszter királynéra, mennyi ideig szépítették, mire a király elé járulhatott. A külső kinézetünkkel üzenünk a legegyértelműbben a környezetünk számára. Kissné Kovács Annamária kifejti, mi a lényeg szerinte ebben a témakörben:
https://www.youtube.com/watch?v=p5T9ZYB5oNY.

„Mert a lényeg mindig minden témában és területben a szívben van.”

Isten szelleme ki fogja munkálni bennünk azt a ruházkodási stílust, ami nem botránkoztat meg másokat, jó ízlésű, szép, konzervatív, de ugyanakkor csinos és divatos is. Minden életszakaszban meg fogod találni azokat az értékeket a szépségápolás területén is, amivel csinosíthatod magad, és ezzel egyidejűleg nyugodt szívvel Isten elé tudsz állni. Amikor gyülekezetbe kezdtem járni, rájöttem, hogy alig van valamilyen ismeretem a klasszikus öltözködésről. Legtöbbször divatmagazinból inspirálódtam, a túlsminkelt, túlretusált nők képeiből. Egy fiú meg is jegyezte, hogy agyon vagyok sminkelve. Itt ajánlom figyelmetekbe a Smink nélkül is gyönyörűen c. írást:
https://bellagirlmagazin.hu/szepseg-es-divat/smink-nelkul-is-gyonyoruen/

Pár keresőkifejezést szeretnék megmutatni nektek, amelyek segítettek a testképem egészséges feltérképezésében és a ruhatáram kialakításában. Mindenből ki lehet hozni a legjobbat. Ez is egy tanulási folyamat, csak időt kell rá szánni. Ezek a stílusok nem kőbe vésett parancsolatok. Ez egy játék a stílussal. Isten is művész, aki játszott színekkel, formákkal, anyagokkal, amikor megalkotta az univerzumot és a Földet Jézussal együtt! Mi is kísérletezzünk, merjünk kilépni a komfortzónánkból! (Példabeszédek 8,30-31, de a 22-dik verstől már Jézus Krisztus beszél önmagáról.)

  1. Öltözködési stílusok:


Klasszikus stílus, időtlen stílus, romantikus, drámai, sportos és sportosan elegáns.
Ezeket a stílusokat végignézve eldöntheted, hogy neked melyik tetszik, melyik stílusból szeretnél látni magadon többet, például ha egy ünnepségre készülsz. Vagy melyik stílus az, ami inkább jellemezhetne téged a mindennapokban. A neten találhatsz kvízt is erről, ahol közelebb jutsz a saját stílusod megtalálásában.

  1. Testalkat típusok:

Öt női testalkat típus létezik: homokóra, körte, alma, téglalap (vagy oszlop) és fordított háromszög.

Ezek besorolási kategóriák, amik segítenek abban, hogy pl. neked milyen szoknya, blúz viselése előnyös. Ezzel már egy hatalmasat léptél előre, mert nem impulzív vásárló leszel, hanem tudatos és gyors. Tudni fogod, hogy a ruhaüzlet vagy a turi melyik modelljeiből válogass. Mindig azt hangsúlyozzuk ki magunkon, ami a legelőnyösebb részünk (vagy részeink).

  1. Évszaktípus szerinti besorolás:

Létezik tél-, nyár-, ősz- és tavasz színtípus.
Az évszakelmélet tényanyaga az előnyös sminkszínek és ruháink színeinek a hasznavehetőbb kiválasztására valók. Általában arra buzdítanak, hogy menj el egy személyes szín tanácsadásra, mert akkor egy biztosabb besorolást kaphatsz. A lényeg, hogy a bőrszínedet leginkább élénkítő színeket kell megtalálni, ezáltal üdébbnek tűnsz. Fontos tudatosítanunk, hogy nem mindig a kedvenc színeink azok, amik jól is állnak nekünk. A lényeg, hogy a nekünk ideális szín az arc körül legyen, kendő, felső és ékszer formájában. Szerintem magad is kitesztelheted, hogy melyik szín az, ami sápaszt. Ha kísérletezel, könnyen rájössz, hogy melyik kategóriába tartozhatsz a négy alaptípus közül. Itt is árnyaltabb a kép, sok alkategória létezik. Bátorítalak, nézz körül a témában az interneten!

  1. Ruhatár alapdarabjai:

Az alapruhatár kifejezés azt takarja, hogy válasszunk ki egy alapszínt (pl. feketét, szürkét, barnát, bordót), és ebből a színből vásároljunk szoknyát, nadrágot, garbót, cipőt. Ha ez megvan, akkor a kiegészítő ruhatár színesebb darabjait is hozzárendelhetjük. Így könnyebb lesz mindenféle alkalomra előrántani a szekrényből egy kész szettet. Nem kell órákig morfondírozni azon, hogy mit mivel párosítsunk, hogy se túl feketék ne legyünk, se túl színes extravagánsak, amikben papagájnak tűnhetünk.
Két cikket olvashattok erről a témáról az online magazinban: hogyan rendezhetjük még praktikusabban át a ruhásszekrényünket, mire kell figyelni a ruhák szelektálásánál:

https://bellagirlmagazin.hu/szepseg-es-divat/fenntarthato-stilus/

https://bellagirlmagazin.hu/szepseg-es-divat/minimalista-ruhatar/

A stílusos kinézet tanulható. A stílus mi magunk vagyunk, a kiegészítőinkkel, a gesztusainkkal, a személyiségünkkel együtt. Sokan úgy hiszik, elég egy ruha, hogy jól nézzünk ki, pedig a ruhát viselni is tudni kell. Hallottam nemrégiben, hogy a valódi stílusunk kb. 40 éves kor körül épül ki. Ez egy folyamat, ahogyan az önbizalom megérése is. Azonban nekünk, keresztény nőknek mindenhez Krisztus a mérőzsinór.
Amit végezetül még kiemelnék, hogy Jézus ruhájára sorsot vetettek, azaz nem akarták eltépni. Egyben kapta meg az, aki megnyerte azt az értékes köntöst (Máté e. 27,35). Ezt több keresztény stylist kiemeli. Mi nem lehetünk rongyosak! Ha megtehetjük, törekedjünk rá, hogy jó minőségű ruhákban járjunk. Napjainkban ez nem feltétlen pénztárcafüggő.
         
                                                                                                                                                                                                  Viktória

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: