Jeles napok Kapcsolatok

Apák napjára

Tudtad, hogy ma van az apák napja? Ezt az ünnepnapot a 20. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként. Világszerte számos különböző időpontban ünneplik, Magyarországon június harmadik vasárnapján. Sokan nem is tudják, hogy az anyák napja mellett a másik szülőfélnek is van ünnepnapja. Pedig az apák is legalább akkora ünneplést érdemelnek, mint az anyák. Szeretetükre elengedhetetlenül nagy szüksége van a gyermeknek. Sőt, az istenképünket is a földi apánkkal való viszonyunk, a tapasztalt, illetve kialakított apaképünk határozza meg. Érdekes, igaz?

Mi jut eszünkbe egy apáról? Az, hogy erős, oltalmazó, védő karjai mindig készen állnak a család összefogására, bármikor fordulhatunk hozzá, mindent megtesz értünk, királylánynak becéz, törékeny virágként óv minket. Sajnos azonban nem mindenkinek jutott az az áldás, hogy egy ilyen tulajdonságokkal rendelkező apával élhesse le gyermekkorát. Van olyan apa, aki az erejét rossz irányba használja, míg más elhagyja az otthon melegét, kiszakad és új életet kezd.

Kedves olvasó! Van egy nagyon jó hírem a számodra!

Rendelkezzen a földi édesapád bármilyen tulajdonságokkal is, van valaki, aki mindenkinél jobban szeret! Ő pedig a mi mennyei Édesapánk, a mi Istenünk! Ő teremtett meg, szeretett gyermeke vagy, tudatosan formált téged olyanra, amilyen vagy! Terve van veled és hozzá mindig menekülhetsz, ha problémád van! Sohasem hagy el, ismeri minden gondolatodat, szíved fájdalmát, lelked kívánságát. Nem vádol, nem kiabál, hanem türelmes, jóságos és a javadat akarja! Kell ennél több?

Az apák napja nagyszerű alkalom arra, hogy földi édesapánk felköszöntése mellett Istennek is hálát mondjunk mindazért, amit kaptunk tőle. De mi mindennel jár együtt az, ha Krisztuson keresztül elfogadod azt a tényt, hogy Isten gyermeke vagy? Ebbe enged bepillantást a Galatáknak írt levél 4. fejezete:

„Így mi is, amikor kiskorúak voltunk, a világ elemei alá voltunk vetve szolgaságra. De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól született a törvénynek alávetve, hogy a törvény alatt levőket megváltsa, hogy Isten fiaivá legyünk. Mivel pedig fiak vagytok, Isten elküldötte Fiának Lelkét a mi szívünkbe, aki ezt kiáltja: Abbá, Atya! Úgyhogy már nem vagy szolga, hanem fiú, ha pedig fiú, akkor Isten akaratából örökös is.” (Galata 4:3-7)

Nem csak szeretett gyermekek vagyunk, hanem örökösök is! Örök életünk van, amelyet nem érdemeltünk ki, hanem kegyelemből kaptunk meg! Nem kell aggódnunk, a halál fullánkja nem ér el minket! Bármit is hozzon ez a pár földi év, nekünk semmitől sem kell tartanunk! „Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” (2. Timóteus 1:7)

Micsoda örömhír, igaz? Ezt érdemes megünnepelni!

Arra biztatlak, hogy amennyiben lehetőséged van rá, öleld meg még ma édesapádat, és köszönd meg neki azt, hogy felnevelt és számíthatsz rá, aztán pedig csendesedj el, és szólítsd meg a Mennyei Atyádat is, aki megformált, megalkotott és önzetlen szeretetével minden nap eláraszt téged! Boldog apák napját, drága édesapák!

Gyémánt Tímea

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: