Jeles napok Kapcsolatok Misszió & Közösség

A vakvezető kutyák világnapja

Hallottál már arról, hogy április 27-én ünnepeljük a vakvezető kutyákat? Nem tudom, te hogy vagy vele, de engem mindig nagy örömmel tölt el annak a megtapasztalása, amikor látom őket „dolgozni”, és azon csodálkozok, hogy ezek a kutyusok mennyire okosak, szorgalmasak és fegyelmezettek.

Hiszem azt, hogy Isten nem csak embertársakat küld mellénk segítő társként, hanem állatokat is felhasznál a mi gyógyulásunkra, hétköznapjaink megkönnyítésére. Gondolj csak bele, milyen sok helyen alkalmaznak már négylábúakat a gyermekkórházakban, és használják fel őket különféle terápiák részeként! Az állatok jó hatását azonban már otthon is megérezheted bújós cicád közelsége, vagy hűséges kutyusod vidámsága hatására!

A vakvezető kutyák kemény tréningen vesznek részt, hogy alkalmasak legyenek a látássérült, vagy teljesen vak emberek hétköznapjainak megkönnyítésében. Ha egy négylábú a megfelelő helyre kerül, nem csak a mindennapi feladatok ellátásában lesz segítő partner, hanem egy olyan mély és bizalmon alapuló barátság alakul ki kutya és társa között, amely a lelket is táplája és boldoggá teszi.

A vakvezető kutyák világnapja alkalmából ajánljuk figyelmedbe a következő 3 cikkünket:

Az elválaszthatatlan páros: Angelika & Kristály

Értékes mindennapok Kristállyal

Fény tör be a sötétségbe 2. rész

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: