Jeles napok

A lelki egészség világnapja – október 10.

Engem sosem zavart, hogy vannak testi betegségeim, ha a lelkem és a szívem rendben volt. Mindig akkor váltak nehézzé a hétköznapok, a kapcsolatok, ha a lelkem betegedett meg. Hogy mitől? Bármitől. Csalódottság, kirekesztés, szeretetlenség, kudarcélmények, elbukások, önutálat.

Azonban ilyenkor mindig – néha ugyan nagyon nehezen – emlékeztetem magam arra, hogy nekem van a legnagyszerűbb és legnagyobb tudású lelki orvosom – a szentháromságos egy Isten. Mert Ő végtelenül szeret, olyannak szeret, amilyen vagyok és minden bukásom és butaságom, rossz döntésem ellenére kitart mellettem, és elfogad. Sőt, annyira, de annyira szeret, hogy az én hibám következményét is magára vállalta, és nem engedi meg a Gonosznak, hogy benyújtsa a számlát, amiért engedtem a csábításnak.

És nem véletlenül a parancs sem: Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!

Nem önzés, nem egoizmus, ha szeretjük önmagunkat, hanem feladat: Istentől kapott feladat. Mert ha ezt teszed, lelked egészséges lesz, kapcsolataid gyümölcsöt és boldogságot hozóak, a hited pedig sugárzó.

A mai napon tehát kifejezetten kérlek arra, hogy még jobban szeresd magad, mint máskor! Nézz a tükörbe, és azt lásd magadban, ami a jó és CSAK azt, majd adj érte hálát Annak, Akitől kaptad.

Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!

 

Legyen szép napod!


Írta: B. Hajnal Erzsébet

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: