Jeles napok

A legszebb ünnepi történeteket mi magunk írjuk?

írta: BellaGirl

„A legszebb ünnepi történeteket mi magunk írjuk.”

Ezt az idézetet olvastam egyik este egy buszmegállóban a Dm hirdetőtábláján. Első hangzásra szép idézetnek tűnt, de elgondolkodtam, valóban mi írjuk a legszebb történeteket?

Igen, van benne igazság, hiszen rajtunk áll, hogyan éljük meg az ünnepeket. Rohanós, takarítós, ajándékvásárlós „ünnepként” vagy elcsendesedős, meghitt pillanatokra fókuszáló alkalomként. Rajtam áll, hogy mire helyezem a hangsúlyt. Ha a sok teendőre, elvégzendő feladatra koncentrálok,  elhalaszthatom a fontos pillanatokat. Míg, ha az apró örömöket, a szeretet megélését helyezem a középpontba, akkor tapasztalhatom meg igazán a karácsony szépségét.

De térjünk vissza az idézetre!

Tényleg mi magunk írjuk a legszebb ünnepi történeteket?

Nem hinném…

A legszebb ünnepi történeteket a Teremtő már megírta. Ezért tudunk ünnepelni minden decemberben. Nincs annál szebb ünnep, mint hogy a Földre küldte egyszülött Fiát Isten. Sőt utána ez a Fiú meg is halt a mi bűneinkért. Ennél szebb és nagyobb ünnepi történet nincs. Mi maximum csak próbálkozni tudunk. De a legjobb, ha nem mi akarunk új történeteket írni, hanem megéljük azt az egy legszebbet, amit Isten a számunkra írt.

Sajnos ebben a termékfogyasztás-orientált világban a karácsony gyakran arról szól, hogy minden szerettünknek minél szebb, jobb ajándékot vegyünk. Az ajándékozással nincs semmi gond egészen addig, amíg nem az számít, hogy kinek mennyit, milyet és mennyiért vettünk. Az sokkal inkább fontos, hogy szívből adjuk azokat, még ha a legapróbb ajándékok is ezek.

Viszont az emberek egy dolgot mindig elfelejtenek, sajnos időnként még én is: amellett, hogy Isten, már megírta a legszebb ünnepi történetet, a legnagyobb ajándékot is nekünk adta. Tehát próbálkozhatunk a legjobb ajándékot adni a szerettünknek,

de Jézusnál nem lesz soha nagyobb ajándék az emberiség számára.

Nekem az advent nem csak a várakozásról szól, hanem a hálaadásról is. Mikor lenne alkalmasabb időszak arra, hogy hálát adjunk a legnagyobb ajándékért, ha nem most?

Hálás vagyok, hogy idén ez az ártatlan hirdetőtábla eszembe juttatta ezeket a gondolatokat, s így megfelelő lelkülettel tudok készülni az ünnep megélésére.

Így néhány nappal a Megváltó Földre jötte előtt kívánom, hogy Te is meg tudd élni a legszebb ünnepi történetet és áldásokban gazdag, meghitt karácsonyod legyen!

Szeretettel:

Dominika

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!