Bella Lányok Misszió & Közösség

Egy 12 éves keresztény lány vallomása

Lehet, hogy egyes emberek csodálkozni fognak. Egy tizenkét éves ilyen komolyan venné a vallást? Igen, itt az élő példa!

Szia, én Vivien vagyok, a Bella Girl csapat legfiatalabb tagja!

Ebben a posztban az én ‘történetemről’ szeretnék mesélni. Én nem az a fajta keresztény lány vagyok, aki mindennap órákon át bújja a Bibliát(igazából csak hittan órán olvassuk, azon belül is vasárnaponként), viszont sokat szoktam imádkozni. Én nem születtem keresztény családba, talán hét éves lehettem, amikor megtértem. Nincs tökéletes családom, nem tökéletes a testem sem. Én is szoktam kiborulni, és dühös lenni, de minden erőmmel azon vagyok, hogy ezen változtassak.

Az én ‘utam’ idén februárban kezdődött igazán. Valahogy azon kaptam magamat, hogy egy bibliai idézetekkel  teli újságot olvasok, de nem is emlékeztem rá, hogy valaha is elővettem volna. Megmondom a frankót, én február előtt hozzá sem nyúltam volna a Bibliához, nem kötött le, nem érdekelt a dolog. De találtam egy mondatot:

Isten nem megóv a rossz dolgoktól, hanem átsegít rajtuk.

Ez egy kicsit felnyitotta a szemem, és aznap este elalvás előtt elgondolkoztam az eddigi életemen. Borzalmasan bántam mindent, azt is, hogy nem olvastam a Bibliát. Aznap este szerintem bőven megvolt legalább egy óra ima, hogy az Úr bocsásson meg minden vétkemért.

Az iskolában nem mertem és azóta sem merem felvállalni a hitemet, mivel az osztályomban mindenki ateista. Utálják ezeket a dolgokat, és nem szeretném, hogy erről szóljon a hetedik tanévem.

Egyszer barátaim között felmerült az a kérdés, hogy ki mikor akarja elveszteni a szüzességét. Sajnos, egyes osztály társaim már tervezgetik ‘párjukkal’, hogy majd ballagáskor stb… Mikor én következtem, hogy válaszoljak, csak annyit mondtam, hogy a nászéjszakán. (Gyerek fejjel belegondolva, én most, sem később nem lennék rá felkészülve, nem beszélve a következményekről.) Ők meg csak néztek mint borjú az új kapura, majd kitört belőlük a röhögés. Nem értettem min röhögtek ennyire, de az biztos, hogy elöntött a szégyen. Nem a döntésem miatt, hanem miattuk, az éretlenség miatt. Az mentett meg, hogy becsöngettek, és jött a tanárunk, majd mikor letelt a negyven perc, akkor szaladtam az ebédlőbe, és mentem is haza, mivel nem volt több órám.

Én érett lánynak tartom magam, és képes vagyok a felnőttekkel is egy vonalon gondolkodni, talán ezért kerültem be ebbe a szeretettel teli csapatba. Nem olyan rég vagyok közöttük, talán május óta, de nagyon szeretek ezekkel az emberekkel dolgozni, és nagyon hálás vagyok a lehetőségért is!

KÖSZÖNÖM! NEKTEK KÖSZÖNHETEM AZT IS, HOGY ISTENT KOMOLYAN VETTEM! KÖSZÖNÖM!

 

3 hozzászólás

 • “Gyerek fejjel belegondolva, én most, sem később nem lennék rá felkészülve, nem beszélve a következményekről.”
  Gyerekfejjel én is ezt gondoltam, fiatal felnőttként meg már mást.
  Nagy felismerés volt, hogy az ember testi-szexuális működése nem feltétlenül azonos azzal, amit korábban gondolt magáról. Ez egy véresen komoly megállapítás, még ha most nem is tűnik annak.
  De alapvetően azt gondolom, mindenki akkor kezdje a nemi életet, amikor úgy érzi, készen áll. Ha kiröhögnek is, ne befolyásoljon sem pro, sem kontra.

  • Kedves Cat!
   Bocsánat, hogy majdnem egy hónap késéssel válaszolok, de csak most láttam a hozzászólásod.
   Engem a szüleim mindig arra tanítottak, -akár hívők voltunk akár nem- hogy sose “menőségből” feküdjek le valakivel. Én is mindig úgy gondoltam, hogy egy 13-14 éves gyereknek ne legyen nemi élete, akármiből is akarja csinálni.
   Sajnos vannak barátaim, akik már nem szüzek(az egyiket is ma tudtam meg) de attól függetlenül nagyon szeretem őket. Sőt, van egy tizenkét éves barátnőm is, aki nyár előtt feküdt le egy olyan fiúval-akit már tiszta szívből gyűlöl.
   Én a barátaimnak mindig is azt “tanítottam”, hogy sose feküdjenek le olyasvalakivel, akiről tudja, hogy utálni fogja.
   Én ezért nem tervezek egyenlőre semmi ilyesmit, és engem tényleg nem érdekel mások olyan élete, csinálja ha akarja, de én akkor is azt vallom, hogy lehetőleg házasság előtti nemi kapcsolat ne legyen.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: