Bella Lányok Misszió & Közösség

Nikki meglepetés babája

meglepetés baba

A helyzet röviden a következő: családoddal együtt éppen most költöztél  a Fülöp-szigetekről Ausztráliába. Kevesebb, mint egy hónapja élsz még csak ott. 17 éves vagy, és babát vársz. Na ezzel nézett szembe Nikki Sy- Siong.

„Fogalmam sem volt róla, hogy hol lehet terhességi tesztet venni!” – mondta. „Annyira szégyelltem magam! Ezt mégis hogyan mondjam el a szüleimnek?!”

Tudta jól, hogy el kell mondania. Még barátai sem voltak Ausztráliában, csak a szüleire számíthatott.

„Néhány nappal azután, hogy megcsináltam, újra elővettem a tesztet. Éjszaka volt, anyu a nappaliban tévézett. Nagyon ideges voltam, fel-alá járkáltam. Elmondjam neki? Mutassam meg neki az eredményt?”

Mielőtt Nikki egy szót is szólhatott volna, anyukája, Bernadett, a szemébe nézett, és megkérdezte: „Terhes vagy?”

Képzelhetitek, mi következett ezután: könnyek, harag, sértések és ölelések! Bernadett bevallotta, hogy gyengének és túlterheltnek érezte magát. Bár erősen meg volt győződve arról, hogy Nikki hasában élet bimbódzik és növekszik, mégis inkább gyors és könnyű megoldást keresett.

„Azt mondtam, menjünk el egy orvoshoz, hátha tud adni neked valamit, amitől visszatér a menzeszed. – osztotta meg velünk Bernadett.  Az eszemmel a gyógymódot kerestem, mintha a terhesség betegség volna, egy kór, amiből Nikkinek meg kell gyógyulnia.”

Bernadett esedezve kérdezte a nőgyógyászt: „Mit tehetnénk most?” A nőgyógyász csak egy pillantást  vetett a helyzetükre, majd  előadta, hogy ilyen körülmények között a fiatal ausztrál nők megoldásként általában az abortuszt választják.

„Azt mondta nekem: ‘Nézz anyukádra, milyen csalódott, nézd, milyen kétségbeesett! Te pedig nem tudsz megbirkózni egy babával.’ Nem tudtam belenyugodni abba, hogy az abortusz az egyetlen lehetséges megoldás a számomra.”– mondta Nikki.  

Valahol mélyen tudta, léteznie kell más megoldásnak, hogy megtarthassa a babát. Nikki megpróbált ellenállni a nőgyógyász javaslatának, mivel nem szeretett volna abortuszt. De a doktor előrevetítette, hogy egyedülálló anyaként szégyenkeznie kell majd, és szorult anyagi helyzetbe, pénzügyi nehézségekbe fog kerülni családjával együtt.

Bernadett remegett az orvos magabiztos ítéletétől, és kezdte elhinni, hogy az abortusz a legjobb választás. Ezen a ponton nem ismerte fel sem az orvos hangjában megbúvó erőszakosságot, sem az saját magában rejlő erőt. Nem emlékezett a riportokra, melyek szerint az abortuszon átesett nők 70%-a számol be arról, hogy úgy érezte, nincs más lehetősége. Ezek a nők  mélységesen szenvednek az abortusz után, gyakran hosszan elnyúló ideig.

Azután elmentek ultrahang vizsgálatra.

Végül Nikki ,,választása” arra a dobogó szívű, vékonyka testre esett, amely ott világított egy kis képernyőn az elsötétített szobában. Bernadett szívében és elméjében is kigyúlt a fény, amikor a radiológus megszólalt: „Nézze, ott van az unokája!”

Hirtelen Nikki várandóssága nem volt többé probléma, – hiszen az ott egy gyermek! Nikki és Bernadett egyetértésben sétált el az ultrahang vizsgálatról – megtartják ezt a babát.

Nahla most hároméves. Gyönyörű, sötét hajú, önfeledten mosolygó kislány, aki kamionnyi energiával rendelkezik, és nem szűnik meg kimondhatatlan örömöt hozni a Sy-Siong házba.

Nikki és Bernadett egyaránt biztosak benne, hogy jó döntést hoztak – önmaguk és Nahla számára is.

„Amikor Nahla megszületett, úgy éreztem vissza kellene őt vinnem a klinikára, és el kellene mondanom: Nézzék csak, milyen gyönyörű! Annyira boldogok vagyunk, hogy meggondoltuk magunkat!” – meséli Bernadett.

Nikki és Nahla


Szeretnél többet tudni? Titokban terhes vagy? Magyarországon is működik egy szervezet, amelynek munkatársai segítséget szeretnének nyújtani a válságterhesség- abortusz dilemmájával küzdő fiatal lányoknak és nőknek.

Hívd őket bátran a 24 órás segélytelefonvonalon: 06 70 225 2525
Bővebb információ: kialtasazeletert.org

Fotók: Stephan Cappon
A cikket köszönjük a Bella Rae Magazine-nak.
Az ausztrál magazinnal közösen tevékenykedünk azon,
hogy fiatal lányoknak értékeket közvetítsünk, Isten útmutatásait az ő nyelvükre fordítsuk.

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: