Bella Lányok

Mi a te sztorid?

írta: Fannygirl

Senki sem determináltan “jó” vagy “rossz” az életben. Mindenkit formált a múltja, a családja, a barátai, az örökölt mintái, a rajta kívülálló, de rá ható döntések, a veleszületett beállítottságai és alapszemélyisége, a saját döntései és választásai egyaránt.

Mindenkinek van egy története arról, hogy ki is ő, hogyan vált azzá aki most és milyen reményei vannak a jövőre. Mindenkinek van egy “saját filmje”, amiben ő a főszereplő és az ő útja van a fókuszban. Minél kevesebbet tudunk erről, annál inkább hajlunk rá, hogy csak az általunk észlelt és magunknak magyarázott tényezők alapján önkényesen ítélkezzünk arról, hogy ki is a másik és miért olyan amilyen. Minél többet látunk a “behind the scene” sztoriból, annál könnyebb a másik felé elfogadással, empátiával, szeretettel fordulni.

Mivel sok ítéletet kapunk, sokszor nem is merjük megmutatni a saját sztorinkat és elvágjuk magunkat másoktól. Vannak olyan részletek, amiket mi magunk sem ismerünk a sajátunkból vagy elzárunk magunk elől is. Van, amire mi sem vagyunk még felkészülve. Ezt tartsuk mindig szem előtt és kezeljük magunkat és másokat is ennek megfelelő tisztelettel. Mindenki azt oszt meg magából, amit szeretne. Ő választja ki, mi publikus és mi nem. Az ő joga eldönteni mit miért oszt meg vagy tart vissza.

Nagyon tetszenek azok a filmek és sorozatok, ahol megismerhetjük a karakterek sztorijait és megváltoztatják az első benyomásunkat róla. Szerintem az élet is ilyen.

Úgy gondolom, hogy nem mindenki akart az lenni, aki ő most, de hiszem, hogy mindenki igyekszik önmaga legjobb verziója lenni. Számomra ez a szemüveg az egyik legfontosabb, amit felveszek, amikor valakire nézek.

Szerző: Tóth Nóra
Forrás: https://www.facebook.com/norahcoachingofficial/photos/a.2141995239461074/2751704291823496/

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: