Bella Lányok Misszió & Közösség

Anne-Pier: az Élet Szava Bibliaiskola tanulója

Budapesttől 50 km-nyi távolságra található, csodálatos környezetben a neobarokk stílusban épült Andrássy-kastély, amely 35 hektáros parkjával már önmagában lenyűgöző és látogatásra csábító. A természeti és épített környezeten felül van még valami, ami hosszú évek óta különösen vonzóvá teszi ezt a kastélyt a fiatalok számára. Anne-Pier útja is emiatt a különös dolog miatt vezetett Tóalmásra a messzi Kanadából. Vajon mi volt a fő motivációja, és hogyan érzi magát nálunk, távol az otthonától, családjától.

– Mesélnél nekünk arról, honnan jöttél, és hogy kerültél ide, az Élet Szava Bibliaiskolába?
Kanadai vagyok, az ország keleti részéről, Québecből származom. Ez francia terület.
Valójában Isten miatt vagyok itt. Soha nem gondoltam, hogy bibliaiskolás diák leszek … Soha. És mégis, 2005 szeptemberétől a “Word of Life” – Élet Szava Bibliaiskola tanulója vagyok. Az iskoláról a pásztorom lányától hallottam. Ő beszélt róla, és megkérdezte, hogy kész lennék-e eljönni vele, hogy tanulmányozzam a Bibliát. Azt válaszoltam, hogy hajlandó vagyok rá, hogy meglássuk, mi lesz. Jelentkeztem, felvettek, így kerültem Magyarországra. Kész voltam ezért feláldozni egy évet, mivel belefáradtam abba az életbe, amiben éltem. Önző voltam, és csak saját magamnak éltem az életemet. Így tényleg oda akartam szánni legalább egy évet Istennek. Egy év az ember életéből, hiszen ez semmiség, nem? Egy évet, hogy jobban megismerjem Őt, és hogy jobban tudjam Őt szolgálni.

– Hogy tértél meg?
Keresztény családból származom, így kiskorom óta tanítottak arra a szüleim, hogy hogyan éljek Istennek tetsző életet. Bibliai történeteket meséltek, és sok mindenről tudtam fiatal korom óta. Mégis, bár tudtam, hogyan fogadhatom el Jézust, és hogyan válhatok hívővé, csak 16 éves koromban adtam át az életemet Jézusnak. Gyerekkoromban és a tízes éveim elején nem voltam biztos a megváltásomban. Még egy évvel a megtérésem előtt sem akartam Istenért élni.

Az életemet saját magamért akartam élni, és unalmasnak tartottam, hogy a szüleim tanácsát kövessem Istennel kapcsolatban.

Azt gondoltam, hogy ez az ő Istenük, nem az enyém, mivel fiatal voltam, és nem akartam többé ezt csinálni, de Neki más tervei voltak számomra. Így egy nap az egyik lelkipásztor lánya felhívott, és megkért, hogy menjek el velük egy hétre nyári táborba. Elfogadtam a meghívását, és akkor Isten mélyen megérintette a szívemet. A nyári hetet követő évem nagyon nehéz volt szellemi téren.

Harcoltam a vágyaimmal és Isten akaratával. Majd a következő nyáron az Ő kegyelméből meg lettem váltva, és én végül letérdeltem, és megvallottam, hogy szükségem van egy Megváltóra, hogy szükségem van Őrá az életemben.

– Mire emlékszel a döntést követő évekből?
Sok mindenre emlékszem. Isten sok mindenben megváltoztatott, begyógyította a sebeimet és a sérüléseimet. Nem rögtön másnap változtam meg, de ma már látom, hogyan változtam. Azt, hogy mennyivel boldogabb és békésebb vagyok most. Azt, hogy mennyivel nagyobb szeretettel és együttérzéssel fordulok az emberek felé. Persze, ez még nem tökéletes, és továbbra is változnom kell, egészen addig, míg meg nem halok, de nagyon messzire jutottam a kezdővonaltól.

Mindennap Jézussal járva változhatok, és hozzá válhatok hasonlatossá.

Egyre közelebb kerülök a célomhoz: hogy olyan legyek, mint Jézus.

– Mit mondanál azoknak, akik még sosem hallottak erről az iskoláról? Ajánlanád nekik?
Mindenkinek ajánlom ezt az iskolát. Persze, nem mindig könnyű az otthonodtól távol lenni, együtt élni hat másik, más kultúrával és háttérrel rendelkező lánnyal, és egy másik nyelvet beszélni, mint az anyanyelved, de ez hatalmas áldás. Csodás pillanatokat éltem meg, és fantasztikus élményeket szereztem. A személyzet csodálatos, és mindig készek segíteni a diákoknak, a tanárok nagyszerűek, és nagyon jó dolgokat tanítanak. Lenyűgöző, hogy milyen gyorsan növekedhetsz az Istennel való kapcsolatodban, hogyan tanulhatsz és tudhatsz egyre többet Őróla. Ezért ajánlom mindenkinek! Az iskola és környezete is gyönyörű. Nem mindennap lakhat az ember egy kastély közvetlen közelében, és élvezheti a természet szépségét.

castle

– Mi szeretnél lenni, ha “nagy leszel”?
Főállású anya szeretnék lenni. Szeretnék gyereket nevelni, gondoskodni a férjemről, a családomról, a házamról. Szeretnék a helyi gyülekezetben is szolgálni, amennyit csak tudok, és ha szükséges lesz, hogy pénzt keressek, szeretnék otthon dolgozni a szakmámban.

– Van valami, ami hiányzik Kanadából?
Nagyon hiányzik az étel, a családom és az anyanyelvem. Nagyon hiányzik az, hogy mindenkivel folyékonyan beszélgethessek.

– Hogy tetszik Magyarország?
Imádom Magyarországot. Szerintem nagyon szép ország. Szeretem az időjárást, a természetet és Budapestet. Lenyűgözött, hogy szinte minden családnak van saját kertje, állatokkal. Azt gondolom, hogy nagyon jó dolog Magyarországon élni. A helyek miatt, a tömegközlekedés miatt, és általában az ország szépsége miatt.

Köszönjük az őszinte beszélgetést, és Isten áldását kívánjuk az életedre!

Te is fedezd fel az Élet Szava Bibliaiskolát online http://hu.eletszava.org/ , ahol további bizonyságtételeket hallhatsz más diákoktól is.

Ha neked is van egy történeted, amivel bátorítani tudod az olvasóinkat, csak bátran írd meg nekünk!

A jelentkezéseket a hello@bellagirlmagazin.hu email címre várjuk!

Az interjút készítette: Deák Anikó

Fotó: http://www.eletszava.org/

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: