Bella Lányok Önismeret Tőlem NEKED

Állj rá!

Idén nyáron a Csillagpont Keresztény Fesztiválon szolgáltam, ahol azzal a gondolattal engedtek el bennünket az utolsó Istentiszteletről, hogy álljunk rá az ott hallottakra, próbáljuk ki a gyakorlatban.

Amikor fáradtak vagyunk, menjünk Istenhez, mert Ő azt ígéri, hogy erőt ad a megfáradtaknak Amikor bölcsességre van szükségünk, akkor kérjünk Tőle, mert Ő megígérte, hogy ad. Amikor pedig nem tudjuk kinyitni az autó ajtaját … nos, erről nem szólt a fáma.

A ma reggeli Igeszakasz arra hívta fel a figyelmem, hogy mindent két perspektívól tudunk nézni: a testiből és a Lélekre nézve. Vagy magamból indulok ki, rögtön az érzelmeimre, a saját gondolataimra hallgatok vagy megállok egy percre és engedem Istent, hogy bölcsességet adjon.

Szép és jó volt ez korán reggel, s bár megragadt a gondolat, egy óra múlva elindultunk kirándulni a barátommal és nem gondoltam, hogy ma erre az Igére rá kell állnunk. De úgy két lábbal, becsületesen. Szóval a napunk egy pontján egyszer csak nem nyílt ki a kocsiajtó, pedig minden
csomagunk bent csücsült. Persze egy kis eldugott településen voltunk, hétvégén, mert ez így izgalmas.

Hirtelen két választás állt előttünk, vagy elkezdünk pánikolni és kétségbe esünk vagy elkezdjük Isten elé vinni az egészet. No, és itt jött be a képbe az ima. A folyamatos ima. Hálaadással és alázattal teli ima. Mert nem volt arcom piacozni az Úrral, hogy ha Uram ezt megadom én ígérem…

Itt ma csak a kegyelem és a bizalom volt.

Meg forróság. Jaj, igen, kinyílt az ajtó és egyben maradt az autó is, köszönik szépen mindketten jól vannak. Ma ráébredtem újra, hogy igenis ereje van az imának. És nem azért, mert valaki szépen imádkozik vagy szépen egyezkedik vagy szépen él.

Hanem azért mert Isten személyes Isten. Személyesen közel jövő, jelen levő Isten.

Akit érdekel, hogy mi a kutyafülét csinálunk már megint. És lehet épp azt gondolta ma, hogy ejj, édes fiaim de bénácskák vagytok. De az Övéi vagyunk. Ezért nagyon is érdekli Őt életünk minden mélysége, minden nehézsége, minden elveszett helyzete.

Istent érdekli az életed. Mitöbb, életed minden perce. Ő személyesen szeret Téged.
Te elfogadtad már ezt a szeretetet?
És ha igen, mersz Ráállni erre az ígéretre úgy jó becsületesen?
Istent érdekli az életed. Komolyan. Nagyon.

Áll rá!

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!