Bella Lányok Misszió & Közösség

A butik neve: Mossy

Ashlee Stevens már azelőtt belevágott egy saját vállalkozásba, hogy befejezte volna az iskolát.

Hét éves koromtól kezdve minden vasárnap édesanyám butikjában dolgoztam. Nagyon szerettem ott lenni! Anya kislányoknak is kialakított egy részleget és egyre többet és többet bízott rám. Ő tervezte a ruhákat én választottam hozzá színeket és mintákat. Ahogy növekedtem, egyre inkább rátaláltam a saját stílusomra.

Szeretem az olyan ruhákat, amelyeket többféle alkalomra is fel lehet venni: laza, sokoldalú és egy kicsit bohém. Ezeket a ruhákat fel lehet venni a hétköznapokra, a strandra, vagy kiegészítőkkel feldobva megfelelnek szórakozáshoz, fesztiválokra.  Szeretem azt is, hogy a ruhák annyira megmutatják az emberek személyiségét. Nagyszerű ha meg tudod mutatni a divat segítségével, hogy ki vagy.

12 éves lehettem, amikor Phuket-en nyaralt a családunk. Otthon soha nem látott stílusú ruhákat láttam ott, melyek inspiráltak. Anyukám megengedte, hogy regisztráljak az Instagramra, ezen keresztül tettem egy próbát, ruhákat kezdtem árusítani. Mossynak neveztem el az oldalt, mert tetszett ez a név. Selyem kimonókat vettem (hagyományosabb stílusút), horgolt sortokat és kis felsőket, ezeket elkezdtem otthon posztolni Instán a barátaimnak. Sokkal jobban ment mint vártam! Nem tudom honnan jöttek a követők, de jöttek és tetszett nekik a stílusom!

Az első ruhadarab, amit teljesen egyedül készítettem még kiskamaszként egy rugalmas anyagú sort volt. Az interneten nyomoztam ki, hogy hogyan kell elkészíteni. Aztán készítettem egy nyakbakötős topot. Mivel még csak kezdő voltam, nem volt valami jó minőségű, de készítettem egy csomó féle vad mintával – teáskanna, gyümölcsös, virágos – élénk színekben és szettekben. Megpróbáltuk eladni őket és népszerűek voltak, olyannyira, hogy nem győztem eleget készíteni. Nagymamámnak és anyukámnak is be kellett állnia a varrásba!  

Aztán úgy döntöttünk, hogy Balira áthelyezzük a termelést. Kapcsolatban vagyunk a nekünk dolgozó nőkkel ott. Csak egy pár közeli családdal dolgozunk együtt, akiket már évek óta ismerünk. Amikor odautazunk, akkor nemcsak együtt dolgozunk, hanem munkán kívül is töltünk egymással időt. Vettünk egy kis üzletet, felkeltettük a helyiek érdeklődését és az interneten is kampányoltunk. Egész kis tömeg gyűlt össze a nyitás napjára!

Annyira izgatott voltam, hiszen még csak 15 éves voltam. Magam tanultam meg mindent, a ruha tervezésétől, a divatbemutatók összeállításán át a marketingig és a weboldal tervezésig. (Sem anyukámnak, sem nekem nincs végzettségem e téren). Amikor a családom elköltözött egy másik városba, ott nyitottunk egy nagyobb üzletet és Mossy követőinek száma több tízezerre nőtt. Egy ideig megpróbáltuk a két üzletet működtetni, de az már túl sok volt. Elégedett vagyok azzal, hogy a Mossy egy egyedi butik és nem nagyüzemi a gyártás.

Elkeserítő, amikor látom, hogy nagyobb divatláncok lemásolják a népszerűbb darabokat és elárasztják a piacot olcsóbb, gyengébb minőségű alternatívákkal. Ez azt jelenti, hogy mindig újabb és újabb dolgokat kell kitalálnom és mivel mindent autodidakta tanultam néha úgy érzem, aki tapasztaltabb az pár lépéssel előttem jár. Ettől aztán még kellemesebb érzés amikor látom másokon a ruháim! Még most is örömmel tölt el, hogy az emberek szeretik amit készítek. Mossyval fekszem és kelek. Amikor épp uborkaszezon van, akkor is kutatok, tanulok új dolgokat, alakítgatom a weboldalt és a következő kollekcióról álmodozom.  

 

Fordító: Udvarhelyi Noémi

Fotó: Photography Eyes of Love Photography

Instagram @eyesoflovephotography

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: