Ajánló

Ugrálni király!

lány ugrál trambulinon

Szeretnénk egy sorozatot útjára indítani, ahol olyan sportágakat ismerhettek meg, ami vagy újdonság még, vagy csak kevésbé ismert.

Aki évente ellátogat a Nagy Sportágválasztó rendezvényre, az biztos sok újdonságot láthatott, de érdemes év közben is megismerkedni új sportágakkal. Lehet, hogy olyat találsz olyat, aminél azt érzed: „igen, ez az én igazi világom!”

A sport nemcsak testet-lelket karbantartó tevékenység,
hanem közösségi élmény is,
valamint a személyiségedet is formálja.

Sorozatunkban az első sporttevékenység, amit szeretnék bemutatni: a gumiasztal, vagy más néven trambulin/trampolin.

Szinte látom, ahogy nevetsz: „Háhhhááá, azok amik a kék sportáruházban sorakoznak? Azon a kétéves is tud ugrálni, mi abban a kunszt?” – ezt gondolod elsőre, jól sejtem?

Mivel a családban van, aki gumiasztal sportra jár, így testközelből látom, hogy ez ennél jóval több.

egy fiú és egy lány trambulinban ugrál

Gondoltad volna, hogy 2000 óta olimpiai sportág? A lányom először szertornázni szeretett volna, igazából én terelgettem a trambulin irányába, mert a gumiasztal szerintem egy tökéletes elegy: a szertorna robbanékony akrobatikusságának és a műugrás légies és kecses dinamikájának egy nagyon jó ötvözete.

A repülés, a súlytalanság érzésén túl, fejleszti a koordinációs képességet, ritmusérzéket, egyensúlyt, állóképességet, koncentrációt.
Ehhez a sportághoz egyszerre kell jó fizikum és könnyedség.

Ha aggódnál, hogyan fogsz nekikezdeni, és mindenféle szaltókat pörgetni, elárulok egy titkot: senki nem úgy kezdni, hogy nyomban szaltózgat. A lányom edzésén láttam, hogy hevederrel vannak biztosítva a résztvevők és úgy gyakorolják  kezdetben a szaltókat, … úgyhogy no para. 🙂

Neked is ajánlom, mert igazi boldogságszérum ugrálni, teljesen felszabadító érzés. Így egy nagyon vidám hangulatú edzésre számíthatsz.

További információt a lenti linkeken találsz:

Legközelebb arról írok, hogy a másik lányom milyen mozgásformát választott. Kevésbé ismert sportágról van szó, sőt azt fogod kérdezni: sport ez egyáltalán? (Nem, nem a sakk.)

Nemsokára kiderül, melyik sportágról van szó….

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: