Ajánló

Pokemon Go – Kapd el mind!

„Gyerünk, kapd el mind!/Gotta catch ‘Em all!”

Júliusi indulása óta alig van mostanra fiatal, aki ne hallott volna a játékról.

Van, aki odavan érte, és van, aki szerint nevetséges rohangászás. Sokan féltik a PGo játékosok testi épségét, mivel könnyen belefeledkezhetünk a kiterjesztett valóság világába (a virtuális és a valódi világ összemosódását hívjuk így), vagy válhatunk esetleg áldozatává zsebeseknek, akik kihasználják, hogy a figyelmünk a zsebszörnyek kergetésére összpontosul.

Persze, nagyon oda kell figyelni, miközben Pokemonokat kergetünk, ez tény, de van sok haszna is a játéknak.

Megmozgat, méghozzá költséges edzőtermi belépődíj nélkül, sőt a játék hatására olyanok is nekiindultak sétálni, akik előtte hosszú ideje depresszióval küzdöttek, és bármiféle, otthonukból való kimozdulás nehezükre esett.

Azzal, hogy kénytelen vagy a környékedtől eltávolodni egy-egy értékes Pokémonért, jobban megismered  a környezetedet, sőt új ismeretségek is szövődhetnek. Példa erre egy csapat fiatal, akik gyanúsnak tűntek a helyi rendőrnek egy kisváros központjában. A rendőr odament, hogy megnézze, mi folyik ott, mire a fiatalok elmagyarázták a játék lényegét, és a rendőr másnap már lelkes PGo-játékosként üdvözölte a srácokat.

A játéknak a kávézó- és bolttulajdonosok is örülnek: soha nem látott, új vásárlók jönnek a környékeikre, megszomjazva a Pokémon-kergetéstől.

Pár hete érzékelhető, hogy kicsit alábbhagyott a játékosok lelkesedése. Mi ennek az oka? Mikor van már egy tekintélyes gyűjtemény, lanyhul a lelkesedés, hogy menjünk még jó néhány kilométert egy-egy ritkább darabért. Ezenkívül közrejátszhatott a nyári hőség, illetve az is, hogy vannak játékosok, akiknek a frissítések óta jelentősen lassult a játék, ami nem hat túl jól a játékélményre.

Azért, még nincs szó arról, hogy ne maradt volna játékos a közeledben, akivel közös témád lehet a Pokémon Go, mivel cirka 30 millióan még mindig hajtják a zsebszörnyeket.

Az garantáltan biztos, hogy a nyár és a Pokémon Go igazi nyertesei a házikedvencek: kutyák ennyit még nem bóklásztak egy nyár során, mint a fiatal kutyatulajdonosokkal órákig tartó Pokémon-vadászatra induló ebek.

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre: Te mit gondolsz a PGo-ról?

Írta: Jandó Csilla
Fotó: A. Aleksandravicius / Shutterstock.com

1 hozzászólás

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: