Ajánló

Egy szuper barátnős program: Őszi piknik!

barátnők pokrócon ősszel

Az, hogy vége a nyárnak, nem azt jelenti, hogy a piknik szezonnak is vége, sőt! Nincsen hangulatosabb, mint egy jó kis sütögetés a barátokkal az ősz színpompás levélparádéjában.

Ha esetleg nehezedre esik elképzelni, mi is olyan jó ebben, nézz szét a pinteresten: 

őszi piknikes képek a pinteresten

Szeretnél belevágni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Íme néhány tipp:

  • Helyszínnek választhatjátok a kertet is, de ha van a közelben erdő vagy egyéb természetközeli terület, oda is kimehettek.
  • Ha sütögetni szeretnétek, kizárólag tűzrakó hellyel rendelkező helyszínt válasszatok és nézzetek utána, nincs-e tűzgyújtási tilalom. Ha erős szél van, tüzet gyújtani tilos! Ha még nem csináltatok ilyet, akkor jó lesz egy felnőttet is magatokkal vinni, aki tapasztalt.
  • Bár a piknikkosár hangulatos dolog, de ha nem kocsival közelítitek meg a helyszínt, akkor nem túl praktikus. A legjobb hátizsákokba csomagolni a dolgokat.
  • Olyan ételeket vigyetek magatokkal, amit könnyű elcsomagolni és a lehető legkevesebbet szemetel. Ilyenek a gyümölcsök, zöldségek, sajtok, kész húsok, kész saláták, sütik, rágcsák, szendvicsek izgalmas feltétekkel. Az őszi piknik kötelező eleme a forró tea termoszban! Higgyétek el, nagyon jól fog esni.
  • Próbáljátok ki a pillecukor nyársalást! Meg lehet pirítani apróbb lángon (pl. gyertya lángján) is, de ezt is kizárólag kijelölt pihenőhelyen szabad, máshol tűzveszélyes.
  • Öltözzetek rétegesen és vigyetek magatokkal meleg pokrócokat is. A sétától valószínűleg melegetek lesz, de ha sokat üldögéltek a szabadban, hamar megérzitek a hideget.
  • Ha esőre áll az idő, ne induljatok el. Nyáron még lehet, hogy buli egy-egy hirtelen jött zuhé, ősszel viszont komoly egészségügyi kockázata lehet annak, ha eláztok.
  • Vihettek magatokkal hangszereket, társasjátékot, bármit, amivel jó hangulatban el lehet tölteni az időt.

A többi a ti fantáziátokon múlik!

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: