Ajánló

Finom elfoglaltságok otthonra

Ha hiszed, ha nem, elérkeztünk a 2020-as év adventi időszakához! Igaz, a bevásárló boltok már október elejétől karácsonyi árukkal bombáznak minket, de ezzel a nappal kezdve valóban megkezdődött az első adventi hét! Lehet, hogy te is azon személyek táborába tartozol, akiknek már most elegük van ebből a karácsonyi mizériából! Nem csodálom, hiszen sokak szemében az év vége csak a rohanásról és a kötelezően megfutott körökből áll, díszes csengettyűkkel és télapó csokikkal kidekorálva. Hidd el azonban nekem, hogy ez az időszak valóban különleges lehet, ha nyitott szívvel és kellő kreativitással állsz hozzá!

Tudom, ez az év mindenki számára kihívás volt, és sokan várták már előre a decembert, hátha ez a nagy kirándulások, utazások és felfedezések hónapja lesz, amikor már a nagy nehézségeken túl vagyunk és végre fellélegezhetünk! Habár sajnos a korlátozások nem értek véget, ne csüggedj, hiszen otthon, a kellemes melegben is elfoglalhatod magad hasznos és szívet melengető tevékenységekkel!

Mit szólsz egy hét eleji puncs partihoz? Az időjárás tökéletes hozzá, hiszen már kint érezni a közelgő tél fagyos óráit. Semmi sem melegít fel jobban egy hűvös nap után, mint egy jó meleg és finom puncs! Hívd meg a családodat egy finom puncs partira! Dobjátok fel a hétköznapok szürkeségét és kezdjétek a hetet valami izgalmassal és újdonsággal! Kóstoltad már a kinder puncsot? Nagyon finom, próbáld ki te is! Hidd el, mindenkinek elnyeri a tetszését!

Az elkészítése nagyon egyszerű:

Hozzávalók:
• 2 l víz
• 0.5 narancsból nyert narancshéj
• 0.5 citromból nyert citromhéj
• 8 db szegfűszeg
• 1 db fahéjrúd
• 1 narancsból nyert narancslé
• 2 közepes db alma
• 2 db teafilter (fekete tea)
• 10 csepp rumaroma (ízlés szerint)

Elkészítés:
1. Feltesszük a vizet egy lábasba, belereszeljük egy fél narancs és egy fél citrom héját, beletesszük a szegfűszeget és a fahéjat.
2. Megpucoljuk az almát, majd gerezdekre vágjuk, mikor forr a víz, beledobjuk a teafilterrel együtt.
3. Kb. 3-5 perc, és az alma megpuhul. Ekkor levesszük a tűzről, kivesszük belőle az almát, belefacsarjuk a narancs levét, majd ízlés szerint teszünk bele rumaromát, leszűrjük, és kész.

(Recept forrás: https://www.nosalty.hu/recept/kinder-puncs)

Otthoni elfoglaltsághoz javaslom még a társasjátékok előkeresését a hátsó szekrényből! Emlékszel még, mekkora öröm és kacagás kísérte végig a társasjátékos gyermekkorodat? Hidd el, az ember soha nem lehet túl öreg ezekhez a játékokhoz, és garantált sikert hoz minden családtag számára! Kapcsold hát ki a TV-t és mozgasd meg a szüleidet! Nagy élményben lesz részetek és közelebb kerültök egymáshoz! Az izgalmas estéket pedig fűszerezzétek meg a finom és egészséges puncsokkal, amelyeket kedvetek szerint variálhattok! Játékra fel!

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: