Ajánló

Bella Girl KÖNYVAJÁNLÓ: Az ártatlanság gyermeke

Az ártatlanság gyermeke c. könyv egy fiatal lány, Dynah története, akinek élete békés és boldog: szülei egyetlen gyermekeként szerető családban nevelkedik. Szívét korán megérinti Isten, három évesen saját dicsőítő énekeket talál ki. Tanulmányait egy keresztény főiskolán kezdi meg, ahol már érkezésekor megismerkedik egy jóképű fiúval, aki a családi tradíciókat követve lelkésznek készül és az iskola egyik legnépszerűbb diákja. Szinte azonnal jegyesek lesznek, és úgy döntenek, megőrzik tisztaságukat a házasságig. Bár a lánynak dolgoznia kell, hogy kiegészítse ösztöndíját, nagy reményekkel várja a nyarat, amikorra az esküvőt kitűzték. Ekkor, egy sötét téli estén, amikor a munkából hazafelé tart, erőszak áldozata lesz.

Dynah-ak nem csak a szörnyű emlékképekkel kell szembe néznie. A kínos kórházi és rendőri kivizsgálások csak tovább gyötrik, hite és vőlegényével való kapcsolata is meginog. Amikor pedig már-már rendeződni látszódnak a dolgok, kiderül, hogy az erőszakos közösülés során a lány teherbe esett.

  • Vajon kire milyen hatással leszek a történtek?
  • Mit tesz az eddig elkötelezetten abortuszellenes lány?
  • Hogyan viszonyul a kérdéséhez a hívő vőlegény, a kollégiumi szobatárs vagy a keresztény főiskola dékánja?
  • A Biblia elveit követve irgalmas szamaritánusként mellé állnak?
  • Támogatják ebben a nehéz helyzetben vagy a könnyebb utat választják?

ártatlanság

Még a lányukat féltőn szerető hívő szülők is küzdenek saját múltjuk elfojtott titkaival. Lassanként mindenkiről lekerül az addig fényes külső máz, és felszínre kerülnek a valódi jellemek.

Mindeközben Dynah lassanként megtapasztalja Isten féltő és gondoskodó szeretetét, a hit mélységeit és magasságait. Az abortuszklinikán dolgozó orvos és családja is különös kapcsolatba kerül a lánnyal, aki a nem mindennapi történések közepette mély hitével teljesen felkavarja addig elaltatott lelküket.

Mi, olvasók pedig szembesülhetünk azzal, mennyire fontosak a nehéz élethelyzetekben hozott döntéseink, amelyek lefelé húzó spirálként több generáció életét is alapjában véve meghatározzák. A súlyos titkok előbb-utóbb napvilágra kerülnek.

A következő nemzedék pedig csakis akkor nyerhet feloldozást, ha Isten kezébe teszi le a terheket.

Ez a könyv felkavaró. Tanulságos. Letehetetlen.

„Kiálts Hozzám és én meghallom hangodat! Kiemellek a pusztulás verméből és sziklára állítom lábadat! Ó, szeretett gyermekem, annyira drága vagy nekem, hogy meghaltam és feltámadtam érted, és ezután örökké élhetsz általam. Bízz Bennem, gyermekem, bízz Bennem!”

(Francine Rivers: Az ártatlanság gyermeke)

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: