Ajánló

Adventi gondolatok

írta: Fannygirl

Advent. Sokszor hajlamosak vagyunk arra, hogy elfelejtkezzünk az igazi lényegről a nagy készülődésben; ajándékötletek, bevásárlás, nagytakarítás, év végi hajsza a munkahelyen és az iskolákban… nem sorolom tovább, szerintem mindannyiunknak ismerős ez a feszültséggel teli időszak.
Pedig az ünnep lényege igazán egyszerű. És nem, itt nem a családra és a szeretetre gondolok. És nem is a rózsaszín boldogságfelhőkre, amit a média közvetít felénk. Hanem arra

a csendes, mégis életeket változtató üzenetre, hogy Krisztus megszületett.

A napokban olvastam egy idézetet, hadd osszam meg veled:

Birtalan Ferenc: Míg megnövök
Engem ne emeljen a magasba senki,
ha nem tud addig tartani,
míg tényleg megnövök.
Guggoljon ide mellém,
ki nem csak hallani,
de érteni akar,
hogy közel legyen a szívdobogásunk.

Nekem erről a versről az evangélium üzenete jutott eszembe.
Annyira felfoghatatlan, hogy az Isten Fiának olyan fontosak voltunk és vagyunk, hogy igenis leguggolt mellénk. Számára olyan fontos az ember, hogy lejött érte a Földre, hogy legyen neki lehetősége kapcsolatot teremteni Istennel. Ő vágyik arra, hogy közel legyen hozzánk.

Hogyha ezen a télen szeretnél picit máshogyan is készülni az ünnepre, akkor szeretnék neked egy applikációt ajánlani. A Youversion egy olyan Biblia alkalmazás, ahol számos olvasási tervet is találhatsz, akár angol, német vagy magyar nyelven. Számtalan terv van, mely segítségével apró lépésenként naponta kerülhetsz közelebb a karácsony igazi Lényegéhez.
Szeretettel bátorítalak erre:

merjünk Igét olvasni! Merjük a Bibliát kinyitva egyre jobban megismerni Istent!

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: