Ajánló

A telefonom – ablak a világra

mobiltelefon és a fiatalok

A legnépszerűbb telefonos alkalmazások

Sajnos beigazolódott, amitől a legjobban féltünk, mára már majdnem mindenkinek elválaszthatatlan kötődése van a telefonjához. Hallgatjuk a szülők „idegesítő” tanácsait: „Menj ki, és játssz az udvaron! Tedd le a telefont! Beszélgess velünk! Elveszem, ha nem rakod le vacsora közben!”

Kedves kortársaim, biztosan ti is ismeritek ezeket a mondatokat. De a felnőttek nem biztos, hogy tudják, hogy miért lehet fontos a Facebook vagy a Messenger, ritka esetekben pedig a Tinder. Ebben a cikkben leírom, hogy mik a legelterjedtebb alkalmazások, amiket ma használunk.

facebookFacebook

Akinek nincs Facebookja (jelentése: arckönyv), annak ma nincs is élete – tartja a mondás. A program lényege, hogy megosztjuk a világgal, hogy kiket ismerünk, mit csinálunk, és a legtöbb esetben, hogy kivel vagyunk. Az ismerőseink a reakciógomb segítségével kimutathatják a véleményüket, és a bejegyzésekhez kommentet (hozzászólást) fűzhetnek. A lényeg, hogy minél több „tetszik”, „imádom” és „hűha” legyen a profilképen vagy a poszton. De ezen kívül még megtalálható a vicces, a szomorú és a dühítő smile is. (A dislike-ra még várnunk kell.) Mint mindenhol, itt is vannak zaklatók, akik sajnos „unatkoznak” otthon, ezért álprofil segítségével kapcsolatokat kezdeményeznek. Ezeket nem tudjuk megszüntetni, de a legjobb módszer, ha nem is adunk nekik lehetőséget a „kapcsolat” kialakításához. Pozitív dolog viszont, hogy a barátokról folyamatosan tudni fogjuk mindazt, amit közhírré tesznek.

Instagraminstagram

A második legelterjedtebb az Instagram, ahol megosztjuk a világgal, hogy éppen mit és hol eszünk… A viccet félretéve, képeket tölthetünk fel, amiket, mint az előző eseteben, kommentelnek és tetszikelnek (a szívecske gomb segítségével). Követőket szerezhetünk, ami megmutatja, mennyire jók a posztjaink –  és milyen híresek vagyunk.

Snapchatsnapchat

A következő a Snapchat, amin képeket rakhatunk az oldalunkra, ebben az esetben a MyStore-ba. Beállíthatjuk, hogy a követőink mennyi ideig láthassák a képeinket, ezeket pedig lescreenshot-hatják, amiket természetesen jelez az alkalmazás is. A fotóinkat ismerőseinknek és követőinknek is címezhetjük, külön-külön.

Wattpadwattpad

Személy szerint a kedvencem a Wattpad, amin történeteket publikálhatunk. A profilunkat emberek követhetik, akik értesítést kapnak, ha kiposztolunk vagy frissítünk valamit. Kommentelhetik és tetszikelhetik (a szavazok gombbal). Ezenkívül a megosztott sztorinál láthatjuk, hogy mennyien olvasták el a különböző részeket. A történet epizódjaihoz képeket, videókat és a szereplők neveit is csatolhatjuk.

Duolingoduolingo

Életünkben fontos szerepet tölt be a nyelvtudás, ezért ez az alkalmazás a legjobbnak mondható ebben a kategóriában. A Duolingo egy nyelvtanulási segítség. Használható nyelvek: angol, arab, cseh, francia, görög, hindi, holland, indonéz, japán, kínai, koreai, lengyel, magyar, német, olasz, orosz, portugál, román, spanyol, török, ukrán, vietnami A tanulandó nyelv lehet angol, dán, eszperantó, francia, görög, héber, holland, ír, jopará, guaraní, katalán, lengyel, magyar, német, (bokmål) norvég, olasz, orosz, portugál, román, spanyol, svéd, török, ukrán, vietnami, walesi. A program játékosan tanítja meg a fent látható nyelveket, hogy használója tisztában legyen a nyelv alapjaival.we heart it

We Heart It, Pinterest

A We Heart It és a Pinterest alkalmazásokon képeket tölthetünk le és fel, készíthetünk mappákat, amikhez besorolhatjuk a hert-olt fotóinkat. Itt is vannak követőink. Rengeteg kreatív kép és motiváció is megtalálható itt.

Ezekre az alkalmazásokra regisztrálni kell. Remélem, volt köztük olyan, amit még nem ismertél, így hasznodra válhatott ez a kis áttekintő.

Írta: SzR

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: