Ajánló

A szemét kincs, a kincs szemét

írta: BellaGirl

Milyen kincseket gyűjtsünk magunknak itt a földön, és mit kell tenni ahhoz, hogy a tetteink a Mennyben is kamatozzanak? Most nem a Máté 6:19-21-ig tartó igerészről szólnék, hanem bemutatnék nektek egy fiatal zenészcsapatot, akik arra világítanak rá, hogy nem minden kincs, ami fénylik.
A mai világban az emberek zömének különösen nehéz megállapítania, hogy mi a kincs. Halász Péter dalában elhangzik, hogy csak a fényben látszik meg az ember vaksága. A kinyilatkoztatott Ige nélkül olyan az életünk, mint egy homályos szoba. A tárgyak körvonala sem kivehető. Bolyongunk a lakásban, és nem találjuk, amit keresünk. A lámpát fel kell kapcsolni. A fényben minden egyszerre világos és kivehető lesz. 

A Sátán három ravaszsággal kísértette meg Évát. Egyik közülük a szem kívánsága volt. Ami szépnek teszik a szememben, az nem biztos, hogy a lelkemet, az életemet is építi. Például régebben, ha sokat néztem  Instagramon profilokat, egyre jobban elbizonytalanodtam, hogy szép vagyok-e. Nem jó helyen kerestem a  kérdésekre a válaszokat. A bibliai értékrendek megtaposása zajlik a világban. A legnagyobb kincs Isten beszéde! A kereszténység pedig igenis menő! Persze te nem ezt látod magad körül, pedig a világ Teremtőjével való napi kontaktus a leghatalmasabb, a legkiemelkedőbb és legfontosabb dolog!

„Van, hogy jobban lát, ki becsukja szemét.”

Valami első elgondolásra jónak tűnik, megcselekedjük, de az idő múlásával rájövünk, kár és szemét volt. Van, ami elsőre rossz gondolatnak tűnik, mégis az lesz a gyümölcsöző az életünkben. Néha, ha meglátunk egy embert távolról, első látásra szépnek tűnhet, de aztán csalódunk. A fordítottja is igaz. Jó lenne csukott szemmel ismerkedni, mert akkor a belső megérzésre tudnánk jobban hagyatkozni. Nem zavarna be a másik szépsége, a megjelenése, nem torzulna el a lényeg. Az első benyomás igen fontos, a külalak, a hangszín, a kézfogás, de hajlamosak vagyunk pl. csak azt nézni, ami kívül szép rajta. A gazdagság vonzó tényező. De…

„Tudod, gazdagabb a pénztelen.
Ha túl az anyagi kincseken
nincs másod,
nincs kinek szíved kitárnod…”

Ismerjük azt a példázatot, amiben gonosz az a gondolat, hogy a szegényt és a gazdagot külsőleg ítélik meg, egyszóval, hogy egyáltalán megítélik: „Atyámfiai, ne legyen személyválogatás a ti hitetekben, amely van a dicsőség Urában, a mi Jézus Krisztusunkban. Mert ha a ti gyülekezetetekbe bemegy egy aranygyűrűs férfiú fényes ruhában, bemegy pedig egy szegény is szennyes ruhában; és rátekintek arra, akin a fényes ruha van, és azt mondjátok néki: Te ülj ide szépen; és a szegénynek ezt mondjátok: Te állj ott, vagy ülj ide az én zsámolyom mellé, nem mondtatok-e ellent magatoknak, és nem lettetek-e gonosz gondolkozású bírákká?” (Jakab levél 2:2-4)

„És néha mindent elárul egy kimondatlan szó.”

Most, hogy karácsony előtt állunk, különösen fontos, hogy adjunk. Adjuk oda, ami nekünk nem kell, amivel segíthetünk a rászorulóknak. Velem is megesett, hogy úgy örültem annak a valaminek, amire más azt mondta, hogy kacat. Nézőpont kérdése ez is. Neked lehet, hogy szemét, de tudod, másnak értéket képviselhet. Ez nem csak egy tárgy lehet, hanem kedves szavak is, egy képeslap, egy apróság a szomszéd néninek, egy bátorító igevers az elcsüggedtnek.

Halász Péter és zenekarának a youtube csatornája:
https://www.youtube.com/channel/UCrTTT4gBfqNhynlKTBCPuKA

Ez pedig a dal, ami inspirált:

Írta: Viktória, egy lelkes Bella Girl olvasónk

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: