Ajánló

A nyár 5 legizgalmasabb sportja

Nem elég a strandolás és a napozás? Lássuk, mik az idei nyár legizgalmasabb sportjai!

1) Vizisí

Az utóbbi években itthon megnőtt a kábeles vízisí pályák száma, ami nagy népszerűségre utal. Ha igazi extrém sportra vágysz, kezdj bele és próbáld ki! Szükség lesz a koordinációdra, a törzs-, a kar- és a lábizmaidra. Az elején pedig valószínű az úszástudásodra is. De ne add fel, hiszen a kitartás sikert hoz!

vízi sí

2) Via ferrata vagy klettersteg (magyarul vasalt utak, a hegymászás egyik fajtája)

Magyarország egyik legkedveltebb via ferrata útvonala a Bakonyban, Cseszneken található! Garantáltan fantasztikus program a baráti társaságodnak! Próbára tehetitek a bátorságotokat, állóképességeteket és a teljes izomzatotokat. Megmutathatjátok, hogy milyen ügyesen küzditek le a tériszonyt. Cserébe fantasztikus kilátásban lesz részetek!

via ferrata

3) Búvárkodás

Akárhová mész vízpartra, tegyél be egy búvár-szemüveget! A tengerben megcsodálhatod a sokszínű teremtményeket, ami biztos hogy rabul ejt majd. Ha szerencséd van, akkor pedig itthon is megfigyelheted 1-2 kisebb hal tevékenységét a víz alatt. 

búvárkodás

4) Tandem biciklizés

Tandem biciklizni nagyon jó és teljesen más, mint amit megszoktál. Próbára teszi az egymás iránti bizalmatokat, csapatmunkára hív és út közben akadálytalanul beszélgethettek, észre sem fogjátok venni, hogy mennyit izmosodott a vádlitok!

tandembicikli

5) Evezés 

Ez a sport mindig izgalmas: “Jaj, nehogy beboruljunk!” Ugyanakkor a víz közelsége miatt megnyugtató. A kar és váll izmaidra pedig hihetetlen hatással van már 1-2 óra evezés! Óránként 2000 Ft-tól bérelhetsz túrakenut a Velencei tavon, de a többi vízparton is könnyedén találsz bérelhető hajókat. Úszni tudás erősen ajánlott, egyéb esetben úszómellény felcsatolása kötelező!

kenuzás, evezés

írta: Szabó Gyöngyvér

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: