Kérdések és válaszok

Hogyan mondjak nemet a barátomnak, aki nem hisz Istenben?

szex házasság előtt

“Szia, Sabrina!

Először is köszi a weboldaladért! Fantasztikus módon közeledsz a fiatalokhoz ezekben a fontos témákban. Melanie-nak hívnak. Nemrég indultam el az utamon keresztényként. Nem volt túl sok ismeretem a témában, egészen egy pár hónappal ezelőttig, amikor elkezdtem jobban beleásni magam a Bibliába.

Csak annyit mondhatok, szeretem Jézust! Rátaláltam egy jó gyülekezetre Caimsban, és tényleg kezdek megtérni. A problémám az, hogy életem szerelme, akivel már három éve vagyunk együtt, nem hívő. Ugyanakkor mindenben támogatott, amikor megtértem. Szexeltünk. Sokszor. Azt hiszem, aggódik, hogy abba fogjuk hagyni a keresztény hitem miatt. És látom, hogy a házasságon kívüli szex bűn a Biblia szerint.

Hogyan tudom kibékíteni mindkét felemet? Szeretném, ha továbbra is olyan intim kapcsolatban lennénk, mint azelőtt voltunk, hogy rátaláltam Jézusra. Nem dobhatom csak úgy el a barátomat három év után! De Jézus világát sem dobhatom el magamtól. Segíts! Mit gondolsz?”

Melanie

Válasz

“Kedves Melanie!

Először is nagyon boldog vagyok, hogy kinyitottad a szíved Isten előtt. Ahogy azt egy korábbi e-mailemben is írtam, ez a legjobb döntés, amit valaha hozni fogsz. Nem számít, mit hoz az élet, a bizalmadat Jézusba vetetted, ami egy erős horgony a lelked számára.

Ok. Tehát ez egy elég bonyolult helyzet. Engedd meg, hogy megpróbáljak egy pár tanáccsal szolgálni. Fontos, hogy csak próbálok.

Ha jól értem, nem akarod a barátod közeledését visszautasítani, amikor a testi dolgokra kerül a sor, mivel eddig sem tetted, és ő már hozzá szokott… de még ha szerelmes is vagy, és már egy ideje együtt is vagytok, nem változtat azon a tényen, hogy Isten a házasság szentségéhez kötötte a szexuális kapcsolatot.  

A te előnyödre válik, nem az övére. 😉 Biztos szuper aranyos a pasid, és talán nincs értelme annak, hogy ne feküdjetek le egymással többet, de hidd el, van egy csomó barátom, akik szexeltek a barátjukkal, barátnőikkel, aztán megtértek, … és abbahagyták. Majd miután összeházasodtak, megint elkezdték, haha.

Gyűlölöm, hogy ezt kell mondjam, de választanod kell Isten és a pasi között. Ami nehéz, persze. Mert a leveledből úgy tűnt, ő meglehetősen része az életednek. Azért is bonyolult, mert másképp lenne, ha a barátod is keresztény lenne, akkor ő is ugyanazon az oldalon állna.

Keresztény szemszögéből nézve nem a legjobb dolog a számodra, ha továbbra is lefekszel vele. Talán így most együtt maradhattok, és elkerülheted az összetűzéseket vagy hogy megbántsd, de ez teljesen Isten eredeti terve ellen van és szerintem a lelked mélyén ezt te magad is tudod. Isten sosem ítél el bennünket, csak finoman beszél hozzánk a viselkedésünkről. 😉 Valójában egy csomót beszéltem arról a legutóbbi könyvemben, a Sexbusters-ben, hogy a szex sokkal több, mint csak egy testi kapcsolat, lelki, érzelmi kiterjedései vannak.

Arra biztatlak, olvasd el, és megérted MIÉRT mondjuk azt, hogy ne feküdjetek le egymással. Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a válaszommal segítettem-e neked. Azt szeretném, ha tudnád, hogy Isten nem vár tőled olyant, amire képtelen vagy, Ő ott fog találkozni veled, ahol éppen most vagy. Veled van Ő, és az Ő jó akarata, szóval csak folytasd a járásod Ővele.

Szeretettel: Breenie

A cikket köszönjük a Sabrina Peters-nek.
Sabrina Peters Ausztráliában élő lelkésznő, két gyermek édesanyja és boldog feleség.
Hitvallásának tekinti, hogy a fiatal lányoknak Isten útmutatása alapján helyes irányt mutasson, különös tekintettel a szexualitásra.

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d blogger ezt szereti: