Jeles napok Test+lélek

Őszintén szólva… jobban szeretlek személyesen

Képzeld csak el, milyen lenne, ha ugyanúgy hatnánk egymásra a való életben, mint a közösségi oldalakon! Épp le akartam tenni a telefonom, a szokásos közösségi oldal áttekerés után, mikor megakadt a szemem egy YouTube klipen. Megnyomtam a lejátszást, és hátradőltem a kanapén – ott hagyva a ruháimat a szobám padlóján újabb 7 perc 14 másodpercre. A klip embereket mutatott, akik eljátszották a saját online reakcióikat, úgy, ahogy valóságban csinálnák. Fantasztikusan nevetséges volt!

A klip megtekintése óta elkezdtem gondolkodni. Valóban mondanánk olyasmiket a “barátainknak”, mint amiket időnként egy-egy képük vagy posztjuk alá írunk? Remélem, hogy én olyan módon kommunikálok az interneten, ahogy a valóságban is. Egyenes és hiteles akarok lenni.

Láttam az általános TBH (To Be Honest – Őszintén szólva) kérést jó pár online barátomtól, csakúgy, mint az Értékelj-t az adott kép mellett, amit feltettek. Kíváncsi vagyok, hogy ez hogy nézne ki a való életben, ha azt kérnénk, hogy Légy őszinte vagy, hogy Értékelj szemtől szembe, ugyanúgy, ahogy a közösségi oldalakon tesszük. Ha ezek az interakciók teljesen esetlenek személyesen, mitől lesznek rendben online?

Persze normális, ha egy kis megerősítést és megnyugtatást várunk azoktól, akikben megbízunk, hogy kedvesen mondják el az igazat. De érkeznél-e úgy egy buliba, hogy azt kéred az emberektől, hogy értékeljék a kinézeted? Légyszi, mondd, hogy nem; légyszi, mondd, hogy nem! Kizárólag azoknak az embereknek kellene megadni a jogot, hogy a szívedhez szóljanak, akik jóindulatból mondják el az igazat, és kiérdemelték, hogy ezt tegyék.

Odasétálnál az utcán egy idegenhez és kérned, hogy értékelje a megjelenésed? Talán azt megkérdezheted, hogy nem ragadt-e a spenót a fogad közé, de nem hiszem, hogy hagynád magad kritizálni olyasvalaki által, aki nem is ismer.
Ha idegenek le- vagy felnéznek rád nyilvánosan, az hátborzongató! Kérlek, ezt ne engedd online!
A másik oldalról, mi lenne, ha egy idegen odajönne hozzád és kérné, hogy értékeld… Kiveséznéd a kinézetét, vagy elmotyognál egy “Jól nézel ki”-t és próbálnál lelépni? (Futááás!)
Nekem mindig azt tanították: Ha nem tudsz jót mondani, ne mondj semmit! Kiáltás az összes anyukának, aki ezt ismételgette, amikor még kislányok voltunk – valójában az enyém még most is tudatja ezt!
Szóval, egy TBH kérés vagy egy Értékelj kidobja ezt az egészet az ablakon, és azt jelenti, hogy mehetünk, azzal, amit ténylegesen gondolunk?

Néhány gondolat tőlem:

Milyen klassz lenne, ha mi, csajok, egy online és egy valós világban élnénk egyszerre!
– ahol csak építenénk egymást
– ahol az online szavaink mindig kedvesek, szeretők és biztatóak lennének
– ahol nem mondanánk ronda dolgokat a csajszinak, aki Likeolta az állapotunkat egy TBH-ért. Helyette két olyan dologra gondolunk, ami aranyos benne, és azt elmondjuk neki.
– ahol nem azon alapszik az értékünk, hogy hány Like van egy posztunkon, vagy azon a számon ahányan a közösségi oldalunk követői közül Értékelték a képünket.

Többet érsz, mint a világ összes gyémántja – függetlenül attól, amit azok a nem túl barátságos TBH üzenetek mondtak; vagy az Értékeléstől, amit kaptál és alacsonyabb volt, mint remélted.
A kreativitásod és a segítőkész természeted, az intelligenciád, a nagyszerű humorérzéked, a vakmerő magabiztosságod és állhatatosságod – ezek azok a gyöngyök, amik azzá az egyedi királynővé tesznek, ami vagy – és nincs az az Értékelés vagy TBH, ami ezeket a csodálatos dolgokat benned elhalványítja. Hidd el, barátném – és ne feledd emlékeztetni a többi csajszit is az életedben erről, amikor a következő alkalommal, TBH-t adsz nekik, vagy szemtől szembe kéred őket!
Floor-drobe – mikor a padlódból lesz a szekrényed – ruhák terjeszkednek mindenfele! (Nem tudod miről beszélek?!)

Emma Wynne- bella rae Magazin

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!