Jeles napok

Bellagirl karácsonyi könyvajánló 2018

írta: BellaGirl

Kedves Bellagirl olvasók!

Nagy lelkesedéssel mutatjuk be nektek szerkesztőségünk idei kedvenc könyveit! Nem titkolt szándékunk, hogy ezzel a kis ajánlóval arra bátorítsunk benneteket, hogy keresztény könyvvel lepjétek meg idén karácsonykor családotokat, barátaitokat, vagy esetleg magatokat!

A könyvekhez mindig személyes élmények kötődnek. “Az a könyv, amit az első gimis nyáron olvastam”, vagy “az a könyv, amit mindig a vonaton olvastam hazafele”. Az ajánlók írói mind ezt a különleges élményt próbálják megosztani veletek, hogy kedvet csináljanak ezekhez a könyvekhez, és mind nagyon reméljük, hogy ezzel egy új gondolatot, egy szellemi értéket is tudtok majd tenni a karácsonyfa alá, ami talán az ajándék címzettjének is mozdít egy kicsit a szívén. A történeteken keresztül gondolatok ébredhetnek, és válaszokat kaphatnak az olvasók. Isten kezében egy jól kiválasztott könyv csodákra képes!

De ezen kívül a cikk inspirációt is kínál, ha kifogytál volna az ajándékötletekből, vagy ha egyszerűen csak a csendes perceidet szeretnéd kihasználni. Nincs is jobb, mint egy téli délutánon pokrócba bújva könyvet olvasni a meleg szobában!

Fedezd fel a női szív csodáját!

John és Stasi Eldredge: Elbűvölő

Milyen nagy rejtély a női szív – még sokszor nekünk, nőknek is! Nem értjük, hogy miért érzünk úgy, ahogy, vagy miért teszünk olyan dolgokat, amilyeneket… Mi vezet minket azokra a döntésekre, amiken később elcsodálkozunk, és magunk sem értjük, miért hoztuk meg őket? Ragaszkodunk az egyenjogúságunkhoz, és közben elfelejtjük, hogy igenis mások vagyunk, mint a férfiak, és erre büszkék is lehetnénk. Máskor csalódottságunkban elhisszük, hogy Isten csak alsóbbrendű kis munkagépeknek teremtett minket, akik szörnyen megbízhatatlanok és sokat sírnak. Összezavarnak a keresztény tanítások és a kultúránk sztereotípiái is.

Ebből is látszik, hogy mennyire fontos megismerni Isten szeretetét, hogy végre ki tudjunk igazodni magunkon, és bölcsen vezessük az életünket! Erről szól ez a szívemnek kedves kis könyv, ami sok-sok kérdést megválaszolt, és rengeteg megoldásra rávezetett, miközben olvastam. Sőt: segített, hogy jobban elfogadjam magamat, mint Isten igazi lánya, hogy többé ne szégyelljem, hogy nő vagyok, és hogy még jobban megértsem a Teremtőm szívét – és így a sajátomat is. (Aliz)

Kiadó: Koinónia

 

Legyintettem. Körmöt rágtam. Ledöbbentem.

Francine Rivers: Megváltó szeretet

Jöjjön egy klasszikus, ami abszolút szemléletformáló volt egy olyan ember számára, mint én. Akkorát, és annyit csalódtam a romantikus kapcsolatokban, és a másik nemben, hogy felhúztam magam köré egy falat, és kijelentettem, hogy “álmaim hercege csupán csak ott létezik”. Nem meglepő, de ezt a könyvet én is karácsonyra kaptam az egyik legkedvesebb barátnőmtől, azzal a reménnyel, hogy ez a történet segít átlendülni ezen a véleményemen. Igen, meg kell hagyni, hogy sokat segített. Felnyitotta a szememet azzal kapcsolatban, hogy hogyan gyógyul meg egy ember sok-sok mély lelki sebből, egyszerűen szeretet által, ami nélkül talán önszántából a halált választotta volna. Illetve, valóban visszaadta a reményemet, hogy még nincs minden veszve, és én is megtalálhatom azt a férfit, aki hosszú távra tervez velem. Az írónő Hóseás próféta történetét dolgozta át, sokszor egészen húsbavágóan ír, de ezt a történet meg is követeli, és a végén az isteni csavar után én is fellélegeztem – mert egészen addig rágtam a körmömet, hogy “na, most mi lesz?”. Lebilincselő a történet, nagyon be tudja szippantani az olvasót, ezért nem csak “lelki terápiára” alkalmas, hanem kiváló olvasmány élményt is nyújt. (Ancsa)

Kiadó: Harmat

 

Egy romokból fakadó élet története

Francine Rivers: Az ártatlanság gyermeke

Már az első oldalaktól kezdve letehetetlen! Dynah Carey élete akár az enyém is lehetne. És milyen nagy fordulatot vesz! Mit hozhat magával egy hideg januári este? Hogyan dőlhet össze egyetlen nap alatt egy jól felépített, majdnem hogy tökéletes élet? Milyen teher nehezedhet egy fiatal lányra, amikor – Istenbe vetett hitében is meginogva – életről és halálról kell egyedül döntenie? Hogyan hagy nyomot generációkon átívelve egyetlen rosszul meghozott és eltitkolt döntés? Van-e helyreállás ott, ahol úgy érzed, már senki sem segíthet rajtad? Ilyen és ezekhez hasonló kérdéseket fejteget ez a gazdag érzelemvilágú regény.

 

Az abortusz kérdését általában objektív nézőpontból vizsgáljuk. Így könnyű eldönteni, mi a helyes, és mi nem. De milyen lehet egy nőnek saját magában vívódva válaszokat keresni? Mennyire összetett és zavaros tud lenni ez a kérdés! Mit tegyél akkor, amikor a vőlegényed és a saját szüleid is ellenzik azt, amit a szíved mélyén helyesnek érzel? Hol volt Isten akkor, amikor darabokra hullt az addigi életed? Ez a könyv kihívást intéz felénk: merünk-e szembe nézni a legsúlyosabb kérdésekkel, és igazán együtt érezni az érintettekkel? Francine Rivers regénye egy olyan utazásra hív, amely a kétségbeesés legmélyebb völgyét is bejárva az Istenben való megnyugvás, a helyreállás és a remény magaslatára vezeti el az olvasót ezen a megrendítően gyönyörű és inspiráló történeten keresztül. Megéri elolvasni! (Kriszta)

Kiadó: Harmat

 

Régi, szép emlékek

Derek és Lydia Prince: Találkozó Jeruzsálemben

Az én életemben két olyan meghatározó könyv van, s egyben történet kapott helyet, amihez foghatót, én még soha eddig nem éltem át! Az egyik címe Találkozó Jeruzsálemben. Ezt, már vagy 8 éve olvastam utoljára, de olyan mélyen meggyökereztek az érzések, amiket adott, hogy most is tisztán emlékszem, ahogy egyik nyáron, épp hogy megérkeztünk a tengerhez, és én pont a zárszavaknál tartottam a könyvben, amikor is akkora katartikus élmény kerített a hatalmába (egyszerre megérintve a soroktól, s a tenger tajtékzó, napfénytől csillogó hullámait megpillantva), hogy azt el nem tudom mondani – a könnyeim, csak úgy záporoztak! Nem bocsátkoznék most részletekbe, mert a könyv minden sora egy üzenet, de azt el tudom mondani, hogy a történet egy tanárnőről szól, aki a hitét illetően, igencsak labilis, ám egy jeruzsálemi út során, az egész élete megváltozik, a hite értelmet nyer, az élete pedig teljesen kiteljesedik. Egyszerűen gyönyörű történet, tervezem is újraolvasni! (Rebi)

Kiadó: Patmos Records

 

Egy tinilány könyvespolcán

Karen Kingsbury – Angyaljárás (sorozat)

Az Angyaljárás sorozat nem csak egy tiszta és érdekes történetet. Ezek a könyvek tipikusan olyanok, amit egy magamfajta könyvkukac egy hét  alatt elfogyaszt, beleéli magát a történetbe, együtt sír és nevet a szereplőkkel aztán egy hónapig lógatja az orrát, mert vége van a sztorinak. De mitől különleges ez a sorozat? – kérdezheted. Jogos a kérdés, és meg is osztom veled. Az írőnő egyedi, közvetlen stílusa már maga kuriózum, a helyszínek, illatok és a szereplők szinte ismerősnek hatnak, a lelki szemeid előtt forog a filmkocka. Ami még pluszban értékessé tette számomra a könyvet, az Isten jelenléte volt, miközben olvastam. Megmutatott számomra egy olyan nézőpontot, amibe mi emberek legtöbbször nem is gondolunk bele: Isten hol van, mikor nem látok semmilyen változást? Isten mit csinált, amikor ez történt velem? Isten nem is lát? A sorok olvasása közben a Szentlélek többször rámutatott a szívemben: látod mi történik vele? Rólad sem felejtkeztem el! (Fanni)

Kiadó: Immanuel

 

“Hamuból új élet…”

Bodie Thoene – Sion Krónikái sorozat

Ezt a sorozatot apukám szerezte meg még jó régen, amikor ő annyi idős lehetett, mint én most. Évekig a polcunkon porosodott, mire a kezembe vettem. Ő már elolvasta, én meg sokáig nem mertem hozzányúlni, mivel kicsit féltem a háborúról és veszteségekről szóló történetektől, főleg, ha valódi eseményekre épülnek. Végül, egyáltalán nem bántam meg. (Mára az egészen négyszer mentem végig!)
Néha jó olvasni olyan dolgokról is, amik felforgatják az ember addigi gondolkodását és világlátását. Persze helyet kapnak a hétköznapibb témák is, mint például a családi kapcsolatok, a megélhetés, a szerelem, de elsősorban egy egyáltalán nem hétköznapi helyzetről és időszakról szól ez az egész sorozat egy Közel-Keleti ország, Izrael sorsának történetében. A főszereplők életét, problémáit és azok megoldásait is fantasztikusan tanulságosan és megdöbbentően bontja ki a szerző, és nem mellesleg “iszonyúan” izgalmas minden mozzanat. Inkább azoknak ajánlom, akik elég érettnek gondolják magukat, hogy politikáról, szociologiai és pszichológiai összefüggésekről, véresebb történetekről olvassanak De ajánlom azoknak is, akik szeretik a kalandokat, az ízes megfogalmazást, és a sok nevetést.
Bár talán már csak antikváriumban lehet megszerezni ezeket a részeket, nagy értéket képviselhetnek bárkinek a könyvei között.

Szeretettel ajánlom! (Lídia)

Kiadó: Amana7

 

Hogyan beszéljek a hitemről másoknak?

Doug Pollock: Isten-tér

Ha hívő vagy, bizonyára már te is elgondolkoztál a fenti kérdésen. Tudod, hogy Jézus azzal a feladattal bízott meg minket, hogy tegyünk tanítvánnyá minden népet, valahogy mégsem megy a dolog úgy, ahogy kéne. Vagy még inkább sehogy sem megy. A hitről való beszélgetéseink kínosak, esetlenek, vagy nem célravezetők. Ha egyáltalán vannak. Ha te is éreztél már így, akkor az Isten-tér pont neked íródott! Egy kifejezetten gyakorlatias könyv arról, hogy hogyan (illetve hogyan ne) beszélgessünk másokkal úgy, hogy az Isten-tér, a természetesen adódó lelki beszélgetések, a bizalommal megfogalmazott élet-kérdések, és a hitelesen elhangzó bizonyságtételek színhelye létrejöhessen. Valódi történetek, gyakorlati példák, tanulmányozandó linkek és elvégzendő házi feladatok segítik a téma megértését és elmélyítését. Figyelmeztetlek, hogy garantáltan számos aha-élményben lesz részed! (Csenge)

Kiadó: Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d blogger ezt szereti: