Ajánló

Könyvélményeink

jó könyvek

Mindannyiunk életében vannak olyan könyvek, amikben elmerülünk; amik olyanok, mint mi; amik szólnak hozzánk. Most egy csokorral szedtünk össze Nektek, hogy a nyarat élvezetesen és tartalmasan töltsétek. Tehát keress egy nyugágyat vagy csak egy árnyas helyet és jó olvasást kívánunk!

 G. Csenge:

Puskin – Anyegin

Puskin: Anyegin

fotó: libri.hu

Az orosz irodalom rengeteg gimnazista rémálma, én azonban igazi gyöngyszemekre találok benne. Ilyen például Puskin Anyeginje is, amiből először csak Tatjana levelét olvastam, az viszont olyan nagy hatással volt rám, hogy azt követően az egészet őrült sebességgel végeztem ki. Ami legjobban megfogott, az a Tatjana által közvetített női magatartás és értékrend volt. Ha lehetne lányoknak szóló kötelező könyvlistát összeállítani, én biztos az elsők között szerepeltetném ezt a regényt.

Ruta Sepetys – Árnyalatnyi remény

Nagyon ritkán kezdek neki második világháborús témájú regényeknek, mert általában hihetetlenül felkavar a könyvekbe sűrített tömény embertelenség és szörnyűség.

Ruta Sepetys – Árnyalatnyi remény

fotó: libri.hu

Ez a mű viszont érdekes módon a kezemben maradt, mert a sok borzalom ellenére nem csak a szenvedést láttam a sorok között.

Az eseményeket egy Szibériába deportált fiatal lány, Lina szemszögéből követhetjük végig, aki már a fogságuk elejétől kezdve minden apró dologban talál valami jó dolgot, ami azt jelzi neki: van még remény! Van remény a békére, az emberségre és történhetnek még csodák!

A könyv rövid idő alatt a kedvencemmé vált, mert megtanít arra, hogy ne csak egy oldalról szemléljük a világot, vagy azt, ami körülöttünk történik, hogy még a nehéz helyzeteinkben is megálljunk és rácsodálkozzunk az élet legapróbb szépségeire, hogy észrevegyük, milyen csodálatos mindaz, amit a mi Istenünk teremtett.


H. Margó. szerkesztő:
Schäffer Erzsébet: A szőlővirág illata

fotó: libri.hu

Schäffer Erzsébet: A szőlővirág illata

Az ő nevét keresem a könyvesboltokban és a könyvtárakban. És sosem csalódtam. Az eddigi novelláskötetei mellett ez is egy gyöngyszem. Aminek olvasásával az ember jobbá válik, legalábbis azzá, akivé szeretné. Hihetetlenül megkapóan tudja a természetet leírni, érzékeltetni, mintha mi magunk is a selymes fűben sétálgatnánk és az érett barackot ennénk. Keserédes és szerelmetes történetek, nekünk magunkról.

Elizabeth Mittelstaedt: Poros úton mezítláb

Elizabeth Mittelstaedt: Poros úton mezítláb

fotó: libri.hu

Fantasztikus könyv. Egy céltudatos, de mégis Istenben feltétlen bízó nőről, annak megrendítő történetéről, szeretettel, szerelemmel.

Elizabeth Mittelstaedt, a Lydia magazin alapítója, már gyermekként sokat hallott Jézusról, és bár fiatalon újjászületett, az élet igazán kemény, embert próbáló küzdelmeit mégsem tudta elkerülni. Egy kis vajdasági, magyarlakta faluban nőtt fel a kommunizmus ideje alatt, ahonnan tizenhét évesen Ausztriába disszidált (a szülei tudta nélkül) a szabadabb élet reményében. Ami azonban ott várt rá, sokkal inkább rémálomnak nevezhető. Ez után az első, fájdalmas csalódással járó kaland után fedezte fel Isten megbocsátó szeretetét…

Ez az önéletrajzi könyv végigvezeti az olvasót nagy kitérőkkel teli utazásán: a poros kis falu egyszerű tanyájától egészen élete álmának beteljesedéséig, hogy az egész világot elérje a nyomtatott szó erején keresztül. Ebből az izgalmas, inspiráló könyvből megtudhatjuk, hogyan is vált a ceruzáját becsben tartó, egyszerű kislányból egy vezető keresztény magazin alapítójává és főszerkesztőjévé, aki világszerte százezrek életére van hatással ma is. Ajánlom mindenkinek szeretettel, aki valós, megélt pillanatokra vágyik.

Lakner Artúr: Édes mostoha

fotó: moly.hu

Ráadás – Lakner Artúr: Édes mostoha

Gyermekkori kedvenc könyvem, de most még felnőtt fejjel is szívesen olvasom. Elvarázsol a történet, szeretem a szereplőket és a benne szereplő rajzokat. Az író tökéletesen ábrázolja az összes szereplő gondolatát, teljesen tisztában vagyunk azzal, hogy ki mit miért csinál. Abszolút Erzsike helyébe tudtam képzelni magam és végig azt gondoltam: mindenkinek ilyen új mamája, édes mostohája legyen!


V. Csenge:
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben

foto: konymolykepzo.hu

Fehér Klára: Bezzeg az én időmben

Derűs, vicces, aranyos, könnyed, néha picit sírós és nagyon igazi történet egy tizenöt éves kamaszlányról az 1940-es évekből. Végtelenül bájos könyv, igazi lányregény, nagyon szerettem olvasni. Nagyon sokszor magamra ismertem benne, annak ellenére, hogy a történet már nem ma játszódik.

Beth Nimmo és Darrel Scott: Rachel könnyei

Már írtam a Bella Girl Magazinban erről a könyvről, mégis megkerülhetetlen számomra, ha az életünkre leginkább hatással lévő könyvélményeket kell felsorolni. A könyvet a 17 évesen iskolai lövöldözésben meghalt Rachel Joy Scott naplói alapján szülei írták róla. Rachel hite és Istennel való kapcsolata mély benyomást tett rám. Ennek a könyvnek a hatására kezdtem el én is komolyan keresni Istent. Rachel élete és halála példává és útmutatássá lett milliók számára, akik között én is ott vagyok.

Egy mártír tinilány: Rachel Joy Scott

S. Lewis: Csűrcsavar levelei

S. Lewis: Csűrcsavar levelei

fotó: moly.hu

Ha van személyre szabott őrangyalunk, vajon van személyre szabott kísértőnk is? És ha igen, vajon milyen instrukciókat kaphat ő velünk kapcsolatban? C. S. Lewis a Csűrcsavar leveleiben ezt tárja elénk. Csűrcsavar, a főördög leveleket ír unokaöccsének, Ürömvölgyinek, aki egy keresztyénné lett fiatalember személyes kísértője. Pontosan megírja neki a legördögibb fortélyokat, praktikákat, amelyekkel emberét a pokol felé terelgetheti. A könyv zseniális, néhol önironikus, megmosolyogtató, de teli van kőkemény igazságokkal. Szerintem a legfogyaszthatóbb formában mondja el a Kísértő és a kísértés szerepét a keresztyén ember életében és halálában.


T-S. Niki, főszerkesztő:

Melissa Fay Greene: Nélküled nem létezem

Melissa Fay Greene: Nélküled nem létezemA könyvesboltban nézelődve először a könyvborítóról rám tekintő afrikai kislány mély barna szempárja ragadott meg. Amikor a címet olvasva kiderült, hogy ez egy igaz történet, kétség nem fért ahhoz, hogy ennek is a könyvespolcomon a helye. Az oldalakat olvasva a vonzalom egyre csak fokozódott…

Ez a megrendítő, elgondolkodtató és mégis felemelő hangvételű könyv Etiópiába kalauzolt. Egyhuzamban képtelenség végigolvasni, nem csak a 452 oldalas terjedelme miatt, hanem azért is, mert rengeteg lelki impulzus éri az embert, ami miatt bizony gyakran meg kell állni és feldolgozni a lelki élményeket, majd újból friss levegőhöz jutni. Ám ha a végére érünk, valami újjal, valami igazán értékes dologgal leszünk gazdagabbak.

Ez egy igaz történet egy etiópiai nőről, Haregevoin Teferra-ról, aki szembeszegülvén az előítéletekkel és a kilátástalan helyzettel, árvaházat nyitott Addis-Abebaban, az AIDS-árvák megsegítésére.

Szerény körülmények között ugyan, de hatalmas szeretettel és elszántsággal nevelgette és vette szárnyai alá az árván maradtakat, csecsemőktől kezdve a kamaszokig. A könyv lapjain velük is megismerkedhetünk, néhány árva sorsát részletesen is nyomon követhetjük.  A színes fotóknak köszönhetően sokukat igazán a szívünkbe zárhatjuk, mint például Ababut.

Melissa Fay Greene dokumentum könyve személyes tapasztalatok alapján íródott, s így még hitelesebben és élethűbben képes bemutatni az afrikai AIDS-katasztrófát. Bár sokan nem szeretnek hallani erről a témáról, mégis úgy gondolom, hogy ezt a könyvet érdemes elolvasni!

Elizabeth Mittelstaedt : Csodálatos vezetés

Elizabeth Mittelstaedt : Csodálatos vezetés

fotó: immanuel.hu

Amit ma a Biblia asszonyaitól tanulhatunk

Mindig is vágytam egy olyan könyvre, ahol olvasmányosan és egy csipetnyi humorral fűszerezve, szórakoztató formában is megismerhetem a Bibliában szereplő női alakokat. Elizabeth Mittelstaedt-nek, az egyik kedvenc írómnak köszönhetően ez a könyv maximálisan kielégítette ezt a vágyamat. Lídia, Ruth, Naómi, Ráhel és Lea – mind az öt legendás nőalak élettörténete elém tárult. Inspiráló életútjukból erőt és bátorságot merítettem. Bár más időkben éltek, mégis olyan tükröt tartottak elém, amelyik segített jobban megértenem a saját életutamat. Ez az a könyv, amelyet a Bibliámmal együtt az éjjeli szekrényemen tartok.  Kalandra fel Lányok, egy időre bátran bújjatok ezeknek a nőknek a bőrébe, és Isten csodálatos utakra fog elvezetni bennetek is!

John és Stasi Eldredge:  Elbűvölő –  A női szív szabadsága

John és Stasi Eldredge:  Elbűvölő -  A női szív szabadsága

fotó: ekonyv.hu

Ennek a csodálatos könyvnek már az első oldala egy varázslatos lelki utazásra repített el. Mindannyiunk életében eljön az az idő, amikor kilépünk az “ártatlan” kislány szerepéből, és igazi, érett nővé cseperedünk. Hogy mikor is jön el ez a pillanat? Iskola elvégzésekor, az első szerelem fellángolásakor, vagy esetleg az anyává válás küszöbén? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ ez a könyv, amelynek oldalain sokféle nővel találkozhatunk: fiatal lány, menyasszony, egyedülálló nő, anya és idős nő történeteivel. Ez az a könyv, amit nem tudtam letenni, ittam minden szavát, s akiknek csak ajánlottam, hasonló élményről számoltak be.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

RENDELD MEG MOST!
%d blogger ezt szereti: